REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Enel nu i-a exasperat numai pe constănţeni. Primarul Timişoarei anunţă că-i va face de râs pe italieni în toată Europa

Enel nu i-a exasperat numai pe constănţeni. Primarul Timişoarei anunţă că-i va face de râs pe italieni în toată Europa

Replica API 30 octombrie 2017 | 09:14 785

Bătaie de joc peste tot

Bătaie de joc peste tot

Nu doar consumatorii din Constanţa sunt victimele incompetenţei, delăsării şi aroganţei Enel, care profită de statutul de ţară bananieră al României faţă de statele ce nu ar permite astfel de comportamente pentru a-şi bate joc de milioane de clienţi. Zilele trecute, primarul Timişoarei a cedat nervos şi a anunţat că va face de râs Enel în toată Europa, pentru că nu mai suportă ca primul oraş de pe continent în care s-a introdus iluminatul stradal să fie lăsat în beznă în fiecare seară. Enel raportează profituri de sute de milioane de euro în România, oferind în schimb servicii mizerabile.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că va începe să facă “de râs, în toată Europa, pe toate canalele” compania Enel, care lasă în beznă în mod repetat şi foarte des cartiere întregi din Timişoara, şi a menţionat că va căuta o modalitate să o dea în judecată, pentru a-i cere despăgubiri. “Suntem primul oraş din Europa în care s-a introdus iluminatul public stradal, iar Enel ne lasă în beznă seară de seară. Este scandalos şi inadmisibil ce se întâmplă. Este periculos şi în trafic, iar răufăcătorilor le place să zburde în întuneric.

Mă pun să fac de râsul Europei această companie, prin toate canalele'', a afirmat Nicolae Robu. Edilul s-a declarat “disperat” că nu are nici o posibilitate de a lua măsuri împotriva acestei companii, întrucât este singura care dispune de reţea de distribuţie în judeţ, şi a afirmat că nu este normal să nu existe o instituţie a statului care să poată da amenzi unui operator care face astfel de lucruri.

“Dau un avertisment la nivel naţional acestei companii. Sunt disperat să văd că un oraş ca Timişoara, în care se fac lucrări de modernizare în forţă, la acest capitol (al iluminatului, n.r.) e în “epoca de aur”. Este o bătaie de joc din partea companiei Enel şi a celor mandataţi să o conducă. E-Distribuţie a preluat o valoare deosebită, toată reţeaua de distribuţie intra-comunală, are monopol pe această reţea din Timişoara şi peste tot în ţară. Nimic nu e mai rău decât un monopol privat”, a concluzionat Robu.

Profituri de sute de milioane de euro

Şi în Constanţa, Enel a fost în dese rânduri criticată de autorităţile locale, exasperate de căderile de curent extrem de dese, dar şi de reacţia lentă în caz de vreme nefavorabilă. „Eu nu am o problemă cu alte instituții abilitate, care și-au făcut datoria, eu am o problemă cu Enel, care nu și-a făcut datoria”, spunea astă iarnă Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, după ce compania italiană nu a reuşit să intervină în judeţ pentru remedierea avariilor.

Sute de constănţeni, atât din municipiul capitală de judeţ, cât şi din celelalte localităţi, s-au plâns că li s-au ars electrocasnicele din cauza căderilor de energie electric, de cele mai multe ori pe vreme perfect favorabilă. În timp ce oraşe foarte mari din România, precum Constanţa şi, iată, Timişoara, sunt lăsat zilnic în beznă, Enel raportează profituri uriaşe, inaccesibile în alte ţări ale lumii în care activează: 339 milioane de euro în 2016, 364 de milioane de euro în 2015, 289 milioane de euro în 2014 etc.

Enel este prezent în România prin furnizorii de energie Enel Energie și Enel Energie Muntenia, companiile de distribuție E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat și E-Distribuție Dobrogea și producătorul de energie electrică din surse regenerabile Enel Green Power România, subsidiara locală a Enel Green Power.Enel este unul dintre cei mai mari distribuitori de energie electrică din România. Compania are peste 3.000 de angajați și oferă servicii către 2,8 milioane de clienți din regiunile Muntenia Sud, Banat și Dobrogea, acoperind circa o treime din piața de distribuție locală.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai si daca-ii ia la intrebari cu dosare penale tot le da cu suspendare -ne-au condus nulitatile!
1
0
Italienii au facut praf compania. In 10 ani o sa fie intuneric.
3
0
Asa e, dati numele celor care au facut cadou energia electrica, telefonia,gazulpetrolul,carbunele,apele,la straini. Sa raspunda penal si material pentru ce patimeste cetateanul roman.
4
0
va fu.. in gura cu carcterele voastre...
4
1
Imediat dupa 1989,Romania a incaput pe mainile netrebnicilor si tradatorilor, care au cacat tara de sus pana jos. Daca s-ar dori cu adevarat,numele,prenumele,chiar si CNP-ul lor ar fi putut sa fie dat publicitatii,iar indivizii bagati lejer la zdup pe viata,dupa confiscarea averilor pana la ultimul leu. Nu se vrea,asta este adevarul. Care au comparat Romania pe bucati,pe halci mari,fac ce-i taie scafarlia,fiind acoperiti de legile facute de pleava impostoare.
7
0
Asa ne meritam soarta . Cine a vindut pe nimica Enel? Bombonel cu curul de otel.Votati PSD si o sa ne vinda si pe noi.
11
1
Daca se poate face orice in romania pai de ce sa nu faca si italienii.Credeti ca la ei sunt bani? Bineinteles ca praduiesc in domeniile din tarile pe unde se duc ca sa aiba tara lor buget mare.Cu accentul limbii italiene...,cu melodiile italiene...,cu poleiala italiana din orice domeniu,ei sunt foarte priceputi in a specula ca bisnitarii acolo unde li se permite.Distractie placuta,italieni din romania.Aveti tara la dispozitie ptr reusita in afaceri cu profit.
4
0
Nu se poate face treaba buna cu salarii mici. Raspundere mare, bani putini la angajatii de rand. Sefimea o duce bine, latra la angajati, se zgarcesc la investitii. Si cand vine viscolul, tot pe amarat il trimite cu senilata in mijlocul campului, restul fiind ocupati cu cafele si e mailuri. Profitul merge in italia, de unde bani de salarii si investitii
7
0
Sa le multumim celor care au vandut ENEL, ROMTELECOM, PETROM , SIDEX, OLTCHIM, si lista e lunga !
10
0
Romania in viziunea unor multinationae este raiul smecheriilor fiind un stat cu conducatori santajabili dar mai ales fricosi. In Polonia, Letonia, Cehia si la alti Enel! E-ON si GDF Suez au fost date afara si li s-au intentat procese internationale pentru despagubiri, la noi???
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102