REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

ENEL refuză să racordeze la reţea o grădiniţă din Ostrov, deşi a încheiat contractul cu primăria

ENEL refuză să racordeze la reţea o grădiniţă din Ostrov, deşi a încheiat contractul cu primăria

Replica API 4 octombrie 2012 | 00:00 164

Administraţia locală ar putea pierde 2,5 milioane de euro

Administraţia locală ar putea pierde 2,5 milioane de euro

Primarul din localitatea Ostrov, Niculae Dragomir, se confruntă cu o problemă gravă căreia nu-i prea găseşte rezolvare. Compania ENEL refuză de luni bune să racordeze cu energie electrică noua grădiniţă din localitate, pe care edilul a inaugurat-o în prima zi a anului şcolar, fapt pentru care există riscul ca administraţia locală să piardă o finanţare de 2, 5 milioane de euro.

"Clientul nostru, sclavul nostru"! De aproximativ două luni de zile edilul Niculae Dragomir a încheiat contractul de furnizare a energiei electrice pentru grădiniţa din localitate, însă reprezentanţii ENEL nici până astăzi nu au racordat unitatea la reţea, în condiţiile în care anul şcolar a început de două săptămâni. Primarul a făcut nenumărate sesizări către companie pentru a-şi respecta obligaţiile contractuale, însă, în zadar. Mai rău este că localitatea ar putea să piardă o finanţare europeană de 2,5 milioane de euro din cauza incapabilităţii companiei de a realiza o banală racordare. "Trebuie să ne racordeze la reţeaua electrică. Avem nevoie de avize. Am depus documentele de o lună, aproape două, şi nimic. Contractele sunt făcute, dar racordarea la reţea - nu. Nu se poate, e atâta timp de când a început şcoala şi legătura la reţea nu e făcută. Avem proiect făcut pentru canalizare, pentru staţia de epurare şi această grădiniţă. Eu nu pot să fac a doua cerere, să solicit a doua tranşă de plată pentru că, dacă nu am racordate la reţea, dacă nu sunt funcţionale şi nu au aviz de funcţionare, cum pot să solicit cererea de plată?! Am nevoie de avize. ENEL spune că ne face racordarea curând, dar ce înseamnă curând, nu ştiu", a spus edilul. Acesta a cerut şi sprijinul senatorului PSD Nicolae Moga şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, care s-au arătat nemulţumiţi de refuzul companiei ENEL. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii companiei ENEL, însă în zadar.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218