REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Enescu: Cred că aleşii judeţeni nu trebuie să ridice mâinile la şedinţe ca focile la circ, trebuie să iniţieze proiecte

Enescu: Cred că aleşii judeţeni nu trebuie să ridice mâinile la şedinţe ca focile la circ, trebuie să iniţieze proiecte

Replica API 22 aprilie 2016 | 00:40 315

Pe lista PNL pentru Consiliul Judeţean

Pe lista PNL pentru Consiliul Judeţean

Dumitru Marius Enescu

Medicul ortoped Dumitru Marius Enescu s-a alăturat echipei PNL Constanţa în campania pentru judeţ, cu gândul că, dacă va ajunge consilier judeţean, nu va fi în postura de a ridica mâna „ca focile la circ”, pentru proiecte iniţiate exclusiv de preşedintele CJC. Potrivit lui Enescu, toţi consilierii judeţeni au datoria de a veni cu idei, cu proiecte menite să aducă bunăstare judeţului. A prezentat deja echipei PNL câteva dintre proiectele sale, care se referă la sănătatea populaţiei judeţului şi crede că este „în mâna” Consiliului Judeţean să vegheze ca oamenii să poată bea apă curată, să existe unităţi de învăţământ conforme standardelor şi să fie eliminat pericolul anumitor gropi de deşeuri.

Reporter: Domnule doctor, aţi venit la acest interviu direct de la consultaţii. Cum reuşiţi să împăcaţi profesia cu activitatea politică?

Dumitru Marius Enescu: foarte greu, din cauza timpului, nu din alte motive. Dumneavoastră ştiţi că medicina este o profesiune liberală şi atunci sigur că faptul că sunt înscris în PNL nu este o surpriză pentru nimeni. Nu am de învăţat doctrine pe de rost, eu le practic în fiecare zi şi, în acelaşi timp, probabil că beneficiez şi de îngăduinţa colegilor, care mă presează mai puţin cu munca de teren, pentru că ei ştiu că sunt foarte ocupat. Într-un fel, e un avantaj pentru cei de la partid faptul că eu am contact cu foarte mulţi oameni şi probabil că noi, ca oameni, ca meserie, reprezentăm un factor de influenţă important în societate.

Rep.: Vorbiţi cu pacienţii despre politică sau ei pur şi simplu ştiu că sunteţi de la PNL?

D.M.E.: Ei ştiu, oamenii în general sunt informaţi. Constanţa nu este un oraş foarte mare. Probabil că modul în care vorbim, modul în care ne purtăm contează şi contează o anumită imagine. Avem grijă şi nu ne este foarte greu ca, fiind noi înşine, să fim şi reprezentativi. Adică să nu facem pe nimeni de râs. Nici noi să nu ne facem, nici formaţiunea pe care o reprezentăm.

Rep.: Îmi aduc aminte că primele discuţii cu dumneavoastră le-am avut când eraţi director al Direcţieid e Sănătate Publică şi ne prezentaţi proiectul spitalului regional. Vă rog să ne explicaţi dvs. cum a început acest proiect şi ce mai ştiţi despre stadiul lui.

D.M.E: Acest proiect a început prin fundamentarea unui proiect la scară naţională, acum 10 ani. Existau şi condiţii favorabile la aducerea la îndeplinire a proiectului. Noi ne-am străduit să obţinem o locaţie corespunzătoare şi am obţinut-o cu sprijinul Ministerului Apărării. Un obiectiv a fost efectiv transferat către Ministerul Sănătăţii – este vorba de terenul din zona Sere, unde urma să se construiască. Eram într-o fază destul de înaintată a proiectului, prin 2008, se lucra la caietul de sarcini. Erau deja nişte fonduri disponibile, se făceau documentaţii. Nu au mai apucat să se facă, pentru că între timp au venit alegerile din toamnă şi, sigur că, în „buna tradiţie” românească, schimbându-se guvernarea, s-au schimbat şi priorităţile. (...)

În continuare, Marius Enescu a explicat situaţia proiectului spitalului regional, de ce este el benefic pentru judeţul Constanţa, dar şi ce se petrece în Urgenţa Spitalului Judeţean – de ce este mereu super-aglomerat, iar oamenii aşteaptă cu orele. La fel, Enescu a făcut referire şi la pericolele din judeţ, pentru populaţie şi mediu, exemplificând cu o groapă de deşeuri radioactivă!

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218