REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ENGIE minte de ÎNGHEAȚĂ GAZUL! La Agigea, oamenii îndură frigul la -12 grade, de o săptămână!

ENGIE minte de ÎNGHEAȚĂ GAZUL! La Agigea, oamenii îndură frigul la -12 grade, de o săptămână!

Replica API 9 ianuarie 2019 | 11:53 638

Locuitorii sunt REVOLTAȚI și INDIGNAȚI!

Locuitorii sunt REVOLTAȚI și INDIGNAȚI!

Constănțenii care așteptau, în 2016-2017, să se racordeze la rețeaua de gaze naturale își amintesc prin ce neplăceri au trecut: luni de zile de așteptare, nervi întinși, iar cei renunțaseră la alte surse de încălzire au îndurat frigul, în plină iarnă. Era momentul când GDF SUEZ Energy România (Engie) prelua Congaz, iar punerea documentației în ordine a determinat calvarul clienților care plătiseră deja pentru racordare, dar au mai avut de așteptat. Iată că suntem în plină iarnă, iar neplăcerile cauzate de Engie nu sunt doar de domeniul istoriei. De la începutul anului 2019, pe rețeaua care alimentează comuna Agigea se petrece ceva ciudat, o situație care a determinat ca echipele de intervenție Engie să fie, de câteva nopți, în permanență pe teren. Cetățenii sunt de-a dreptul revoltați și susțin că este inadmisibil ca, după ce au plătit sume consistente pentru a se racorda la gaze, să se prefigureze o nouă pagubă în buget.

“Suntem de 6 zile, noapte de noapte, treziți din cauza frigului și a gălăgiei. De 6 zile se tot oprește furnizarea gazului. Vin cei de la Engie, să verifice, fac teste pe conducte și se aud zgomote, șuierături. Este neplăcut, somnul e distrus”, ne-a sesizat un cetățean din Agigea, locatar pe una din străzile din apropierea noului magazin Penny. Un alt cetățean spune că a discutat cu muncitorii care tot intervin în cazul defecțiunilor “misterioase”, mai cu seamă că a sesizat un consum record de gaze de la începutul anului: “Am constatat, de când au început problemele, că am un consum de 20 de metri cubi într-o seară. Enorm. Va fi o factură extrem de piperată, în condițiile în care, de 6 zile, gazul ba funcționează, ba nu funcționează. Am vorbit cu muncitorii care tot vin la intervenții.

4

Mi-au zis: ‘Păi, șefu’, vine pe conductă gaz amestecat cu apă și aer. Cum să se consume mult și cum să nu înghețe? Asta e problema pentru care se tot oprește gazul’. Nu îmi venea să cred ce îmi spune! Asta e bătaie de joc din partea celor de la Engie. Vreau să discut cu ei, dar nu găsești niciodată un șef… E stat în stat. E inadmisibil”, a comentat cetățeanul revoltat. Concluzia oamenilor a fost că vor face o sesizare la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța: “Vom solicita să se verifice dacă ni se livrează un produs conform, în parametri, sau primim un rebut, gaz amestecat cu aer, apă sau cu ce își bat joc de noi cei care livrează acest produs. Se pot face măsurători privind calitatea, nu este nici o glumă. Sunt minus 12 grade afară, noi îndurăm frigul!”.

Contactat de “Replica” de Constanța, primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, a declarant că este la curent cu problema sesizată de cetățeni. “Cunosc problema, știu că mașinile Engie patrulează, au comandament zi și noapte la Agigea, fac aerisiri pe conducte. Sunt probleme în câteva zone ale comunei. Cu părere de rău, primăria nu distribuie gaze, deci nu avem cum să rezolvăm noi situația. Este de competența celor de la Engie”, a spus Cârjaliu. El a adăugat că, din discuțiile pe care le-a avut pe acest subiect, este luată în calcul și posibilitatea ca cei care au executat lucrarea (Petroconst) să nu fi etanșat corespunzător rețeaua de gaze la magistrala de gaze. Presupunând că Petroconst a făcut o lucrare în bătaie de joc, interesant de aflat cum de și-a dat Engie OK-ul la recepționare.

Rețeaua de gaze a ajuns în localitatea Lazu după o investiție comună realizată de Primăria Agigea, Consiliul Județean Constanța și Congaz. După ce proiectul va primi și avizul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, localnicii vor putea depune cereri la primărie pentru racordarea caselor. Rețeaua va fi conectată ulterior la o magistrală care va include și localitățile Tuzla, Eforie și Costinești.

În Lazu sunt nu mai puțin de 1200 de gospodării, iar multe dintre acestea au fost ridicate în ultimii ani. Oamenii se așteaptă ca infrastructura localității aflate la câțiva kilometri de Constanța să fie cu adevărat una modernă.

Amintim că, în 2012, a avut loc inaugurarea rețelei de gaze în Agigea, dar abia câțiva ani mai târziu au început branșările propriu-zise. Rețeaua a fost conectată la o magistrală care include și localitățile Tuzla și Eforie.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
companii de gen engie,enel..etc cumpara atat de multa publicitate incat toata presa este mucles.........
1
0
Cand or fi stapani pe toata constanta dupa ce falimenteaza cet sa vezi... Cum o sa faca ce vor.
7
0
Asa se intampla cand sunt majoritari! Cresc preturi fac ce vor ei pe tarlaua lor!! 10.000 de euro 80 m de conducta!! Se duce draq tara asta o sa trecem pe sobe si taiat copaci!!
9
0
Daca receptia s-a facut conform normelor cum de a ramas apa pe conducta ? Nu trebuiau sa sufle conducta cu aer sa elimine apa ramasa pe cand Petroconst lucra si n-a protejat capetele conductei sa nu intre apa de ploaie?
7
0
Cand sa finalizat lucrarea Petroconst sau facut probe de presiune care au fost conforme cu proiectul.
3
2
Suntem buni la vorbe dar punem mana sa scriem o plangere la Protectia Consumatorului, actionam in instanta sa cerem despagubiri, etc ? Nu niciodata, atunci sa stam si sa induram ca prostii.
12
1
In Agigea primarul a intrat deja in febra campaniei electorale ...si a inceput sa asfalteze in mizerie si a tot spart tevi de gaze si apa dand in parmanenta vina pe altcineva !
4
7
Eu zic ca ne meritam soarta ca ne inchinam la firmele straine care au venit in Romania chipurile sa ne ajute dar in schimb ele au venit sa se imbogateasca batandusi joc de noi. Engie a luat caimacul si n-are nici-o responsabilitate fiindca el si-a delegat toate responsabiltatile la subcontractori romani care au primit niste frimituri de la masa lor si daca se intampla un accident Engie nu are nici-o responsabilitate si arata cu degetul spre subcontractori. ANRE care ar trebui sa ne apere intresele cred ca este la mana Engie . Receptia conductei de gaz s-a facut prost.
13
1
Noi nu avem meseriasi adevarati si mai ales seriosi ca sa poti sa ai incredere sa te racordezi la gaze .Zici ca lucreaza in acord global ,mai uita o piulita ,desfac si fac in dorul lelii pe banii si siguranta omului . Oricind putem avea un asa zis FOC de ARTIFICII .
7
0
Petronconst poate a dat parandarat la Engie ca sa accepte lucrarea prost facuta. Cine stie
7
1
De cand au preluat cei de Engie activitatea Congazului treaba merge foarte prost. Pentru un aviz trebuie sa astepti cateva luni sau chiar ani. Vor si o gramada de bani. Asa fac si cei de la Enel si RAJA. Sunt monopoluri
14
0
Si iarna trecuta au fost aceleasi probleme.apa,gaz,aer.combinatia perfecta.
14
0
scade puterea calorifica a gazului iarna prin completarea cu aer, marind volumul de gaze necesar incalzirii, volum ce este facturat la puterea impusa de ei fara posibilitatea verificarii reale, aruncandu-se in fata acel patetic PCS aferent locatiei afisat pe site. te costa mai mult cafeaua preparata acasa la aragaz decat la carciuma.
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614