REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Envirotech, când faci curat în toaletele împuţite?

Envirotech, când faci curat în toaletele împuţite?

Replica API 8 august 2016 | 23:28 442

Ce spune contractul cu Primăria Constanţa

Ce spune contractul cu Primăria Constanţa

Odată intraţi pe site-ul „Envirotech”, firma care se ocupa cu toaletele „ecologice” din Constanţa, suntem întâmpinaţi cu sloganul „Împreună pentru un mediu curat”. Sesizaţi de mai mulţi cetăţeni, reporterii „Replica” au încercat să afle cât de curate sunt, cu adevărat, aceste toalete. În cele două locaţii verificate (Parcul de la Far şi Parcul de la gară), mirosul a fost atât de puternic încât trebuie să fie cu adevărat o urgenţă ca sa intri în aceste WC-uri publice.

Unul dintre avantajele dotării cu grupuri sanitare mobile (specificat pe site) este că „previn răspândirea bolilor transmisibile”, însă, despre acest fapt putem fi sceptici, având în vedere mizeria pe care o regăsim în toaletele publice. Contactaţi cu privire la situaţia jalnică a toaletelor publice, cei de la Envirotech ne-au declarat că au avut DOAR 3 sesizari cu privire la miros şi mizerie, iar cauza a fost imposibilitatea accesului la amplasament (!?).

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă aduc la cunoştinţă că în acest moment avem 208 toalete amplasate la diverse locaţii din Constanţa. Conform contractului încheiat cu Primăria municipiului Constanţa, întreţinerea acestora se face zilnic, începând cu ora 5:30, conform graficului de curăţare transmis beneficiarului; de asemenea, fiecare maşină este dotată cu sistem de monitorizare tip GPS, unde pot fi verificate cele menţionate mai sus.

Cu privire la sesizările primite de dumneavoastră, menţionăm că pe fiecare toaletă se regăsesc afişe cu numerele de telefon ale dispeceratului primăriei şi ale societăţii noastre, au fost înregistrate 3 sesizări cu soluţionare în aceeaaş zi, iar cauza acestora a fost imposibilitatea accesului la amplasament”, se arată în răspunsul Envirotech.

Gabriel GÎRBACI, Diana DONISANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367