REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Epure şi-a lansat candidatura la funcţia de rector al Universităţii Ovidius

Epure şi-a lansat candidatura la funcţia de rector al Universităţii Ovidius

Replica API 2 februarie 2012 | 00:00 146

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, susţinut de colegii de la Facultatea de Medicină

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, susţinut de colegii de la Facultatea de Medicină

Candidatura la funcţia de rector a prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universitatăţii Ovidius Constanţa, este oficială. Evenimentul a avut loc miercuri, 1 februarie, ora 13.30, când acesta şi-a depus oficial candidatura pentru funcţia de rector la Biroul Electoral Central, ocazie cu care şi-a lansat şi programul managerial. Apoi, în cadrul unei conferinţe de presă, prof. Dănuţ Tiberius Epure a ţinut să asigure că este capabil să răspundă unor cerinţe precum poziţie clară şi fermă, discernământ în gândire şi acţiune în toate procesele decizionale care privesc universitatea, viziune clară asupra obiectivelor de atins, deschiderea către idei şi imaginaţie ştiinţifică, spirit de cooperare şi colegialitate, rapiditatea integrării în noul flux de evenimente şi cerinţe, identificarea şi accesarea resurselor neexploatate, adaptarea la tranziţie, cât şi abilitatea de a renunţa la ceea ce este depăşit. Pe lângă acestea, candidatul la funcţia de rector îşi propune să construiască o universitate cu grad înalt de motivare şi performanţă, cu vizibilitate internaţională şi cu o mare răspundere socială, susţinând că este preocupat de promovarea excelenţei în activităţile instituţionale, creşterea vizibilităţii naţionale şi internaţionale a universităţii, susţinerea cadrelor didactice tinere în construirea unei cariere de succes, deschidere şi transparenţă în promovarea cadrelor didactice, creşterea veniturilor membrilor comunităţii ovidiene, acordarea anuală a unor premii de excelenţă, modernizarea şi dezvoltarea bazei de materiale a universităţii. De asemenea, îşi doreşte să construiască laboratoare, cantine, o bază sportivă, trust de presă, Casa Universitarilor dar şi librării. "Le mulţumesc colegilor pentru susţinere, probabil aceasta se datorează realizărilor pe care le-am avut în mandatul de decan. Fără îndoială, cea mai semnificativă realizare rămâne includerea domeniului Admistrarea Afacerilor în categoria A. Îmi propun, în continuare, susţinerea cadrelor didactice tinere, creşterea veniturilor mebrilor comunităţii din Universitatea Ovidius, dar şi acordarea anuală a unor premii de excelenţă pentru cadrele didactice, modernizarea bazei materiale a universităţii precum şi o politică de marketing adecvată pentru a creşte cantitativ numărul de studenţi", a declarat prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure.

IPS Teodosie: "Şi-a arătat virtuţile de economist şi de manager"

Evenimentul a fost deschis de către prorectorul Victor Ploae, iar în sală au fost prezente mai multe cadre didactice ale Universităţii Ovidius, precum şi din conducere, cum ar fi prof.univ.dr. Petru Bordei - decanul Facultăţii de Medicină Generală, prof.univ.dr. Corneliu Amariei - decanul Facultăţii de Medicină Dentară, lăsând astfel loc de interpretări cu privire la susţinerea candidaturii celui care a făcut subiectul întâlnirii. De asemenea, prezent a fost şi Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie. "Trebuie să fiu în mijlocul comunităţii, să sprijin activitatea. Domnul profesor Epure este primul care şi-a lansat oficial candidatura la rectoratul Universităţii Ovidius. A vorbit ca un adevărat economist, a avut un program foarte clar, concis, în termeni elaboraţi. Şi-a arătat virtuţile de economist şi de manager", a declarat, pentru "Replica" IPS Teodosie. La lansarea candidaturii a fost prezent şi prof. univ. dr. Petru Bordei, decanul Facultăţii de Medicină, care a declarat că este alături de Dănuţ Epure: "Îl susţin, este un bun manager".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218