REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Eroii Athos şi Lepac au participat la găsirea minorului surdo-mut

Eroii Athos şi Lepac au participat la găsirea minorului surdo-mut

Replica API 5 februarie 2015 | 15:24 126

Familia Arcăleanu, din localitatea constănţeană Şiriu, poate răsufla uşurată. Micuţul Andrei, în vârstă de 6 ani, care dispăruse încă de miercuri, 4 februarie, a fost găsit de autorităţi, în dimineaţa de joi, 5 februarie. Acesta dormea într-un lan de păpuriş, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Alarma a fost dată în cursul zilei de miercuri, 4 februarie, când familia Arcăleanu a mers la Postul de Poliţie Crucea. Aceasta a sesizat oamenii legii cu privire la dispariţia minorului Andrei Ştefan Arcăleanu, de 6 ani, care, în intervalul orar 12.30 - 13.40, a plecat în mod voluntar de la domiciliu şi nu mai revenise. Din verificarile efectuate s-a stabilit că, anterior, minorul a mai plecat de la domiciliu, fără a fi sesizată poliţia, de fiecare dată revenind după anumite intervale de timp. Minorul în cauza este surdo-mut. Astfel, zeci de poliţişti, jandarmi, câini de urmă, dar şi oameni din localitate au plecat în căutarea micuţului. Din nefericire, nu a fost găsit toată noaptea, familia intrând în panică. Chiar dacă era îmbrăcat bine, membrii familiei se temeau totuşi să nu-i fie pusă viaţa în pericol din pricina frigului. Însă, a doua zi dimineaţă, pe 5 februarie, copilul a fost găsit dormind într-un lan de păpuriş. “Joi, ora 10.30, la mai puţin de 15 ore de la sesizarea dispariţiei, minorul Arcăleanu Andrei - Ştefan, în vârstă de 6 ani, din satul Şiriu, comuna Crucea, judeţul Constanţa, a fost depistat. Activităţile de căutare au fost declanşate încă de aseară (miercuri – n.r.), imediat după sesizare şi la acestea au participat peste 150 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre MAPN, autorităţi locale, voluntari ai unor firme de pază şi localnici. Aria de căutare s-a întins pe aproximativ 30 km pătraţi, zona fiind periată, în mod organizat”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. S-a beneficiat şi de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, la bord, alături de pilot şi copilot aflându-se şi un poliţist din cadrul PP Horia, care a furnizat date colegilor de la sol pentru a-i direcţiona. Un aport important l-au avut câinii de serviciu specializaţi pentru căutarea urmelor de miros uman, din cadrul IPJ Constanţa, ce au condus echipele de căutare, în zona respectivă, situată la aproximativ 6-7 km de sat, într-o zonă cu stuf dintr-un canal de irigaţii dezafectat, între localităţile Şiriu şi Saraiu. Astfel, minorul a fost depistat din elicopterul MAI şi preluat apoi de ambulanţă, fiind transportat la spital pentru efectuarea de investigaţii medicale.

Eroiil Athos şi Lepac au participat la căutare!

Ulterior, minorul a fost transferat pe Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în vederea examinării medicale de specialitate. Totodată, menţionăm că un aport deosebit şi-au adus cei doi câini de urmă Athos şi Lepac. Athos are 8 ani şi a fost campion naţional la identificări în anul 2010, ajutând la depistarea mai multor infractori, el fiind condus de către agentul şef principal de poliţie Stoian Cristian, din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia. Cel de-al doilea câine de urmă, Lepac, în vârstă de 5 ani şi 6 luni, este condus de către agentul şef de poliţie Sima Ionel din cadrul Poliţiei Municpiului Medgidia. Ambii i-au condus pe salvatori pe acelaşi traseu, în zona respectivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367