REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Erori în ceea ce priveşte eliberarea deţinuţilor: instanţele sunt sufocate!

Erori în ceea ce priveşte eliberarea deţinuţilor: instanţele sunt sufocate!

Replica API 9 noiembrie 2017 | 00:00 304

Recursul compensatoriu

Recursul compensatoriu

”Riscăm mii de acțiuni în judecată din partea detinutilor” – a precizat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. Este vorba despre recursul compensatoriu, care se referă la calcularea celor 6 zile considerate a fi efectiv executate pentru fiecare 30 de zile de detenție improprie, pentru toată perioada 24 iulie 2017 - 18 octombrie 2017. Acesta susține că Ministerul Justiției nu a asigurat infrastructura informatică și nici personal suficient, motiv pentru care deținuții au început deja să conteste zilele calculate!

”În acest context, reamintim că Ministrul Justiției a ignorat toate solicitările și atenționările referitoare la pregătirea aplicării acestei legi, și pentru acest motiv erorile la punerea în libertate pot fi extrem de numeroase și pot avea consecințe extrem de grave pentru victimele infracțiunilor, societate și chiar pentru detinuti.

Deja instanțele de judecată sunt sufocate de cereri de liberare condiționată anticipată și de contestații în legătură cu modul în care aceste calcule au fost făcute, în condițiile în care nu au fost asigurate nici infrastructura informatică corespunzătoare și nici personal suficient, pentru aplicarea unei legi pentru care, cu intenție, ministrul justiției a transmis în noaptea precedentă aplicării instrucțiunile necesare.

În plus, ANP transmite indicații specialiștilor în evidență executării pedepselor să ignore adeverințele referitoare la perioada petrecută în condiții improprii în aresturile poliției. Această fiind, de asemenea, o situație de natură a înmulți plângerile deținuților, care vor trebui gestionate de către personalul din penitenciare și de către instanțele de judecata”, a precizat Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. El adăugat că se impune o anchetă serioasă în legătură cu neregulile de organizare a aplicării acestei legi dar și demiterea de urgență a ministrului justiției, cel direct resposabil de acest dezastru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
datile drumul si bagatii la munca dar trebuie si urmariti 24 din 24 de ore !!!!
3
2
Cioroiul ala gras din poza este tocmai bun de dus la munca la carierea futule-as rasa in cur de borfasi ! Si mancare sa le dea turtoi si si copite de cal ....
5
1
va doare pe voi undeva de actiunile in justitie ale parnaiasilor ?...nu mai aveti de unde fura daca va pleaca puscariasii.
6
2
se vede pe grasan ce rau o duce la mititikk
8
3
da_ti adresele lui dragnea,tariceanu si min.justitiei sa-i calce viitorii colegi
8
2
Noi gaborii de unde sa mai furam sunca si salamul de la puscariasi daca ei se imputineaza?De unde mai mai luam noi spagi cand vine amaratul sa si vada parnaiasul la vizeta.Noi luam sticla de whisky , euroii sa l lasam pe vizitator cu mai multe alimente.Suntem distrusi de lipsa parnaiasilor !
11
4
Disfintarea parditului psd
8
3
Pastele mamicutelor lor de scursuri ale societatii!!! Ce sa caute astia in libertate???
15
3
foarte bine, sa vedem presul penslului draknea, care i-a respcetat si pus in practica ordinele, ministrul justitiei isi va da demisia? , dar m-as bucura si mai mult daca printre acele victime violate se va numara si sotia, mama sau fiica acestuia ca sa poata simtii pe propria-i piele ce inseamna sa dai legi de dragul de a da si a fi avansat in functie
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614