REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Eroul de la accidentul groazei din Tomis III a fost acceptat la Yale University

Eroul de la accidentul groazei din Tomis III a fost acceptat la Yale University

Replica API 18 decembrie 2014 | 00:16 204

Voluntar SMURD

Voluntar SMURD

Răzvan Azamfirei

Tânărul de 17 ani, care, în data de 4 septembrie, a acordat primul ajutor medical unor persoane rănite într-un accident rutier, produs în zona Tomis III din Constanţa, a fost acceptat la Yale University. Anunţul a fost făcut chiar de către el, pe Facebook, în cursul zilei de marţi, 16 decembrie. „Tocmai ce am fost acceptat la Yale University. I am so happy”, a scris Răzvan pe pagina sa de socializare. Felicitările au început să curgă, anumite persoane spunând şi: „Meritai! Sper să te şi întorci în România să lucrezi aici după! Sistemul are nevoie de oameni competenţi!”.

Acesta va merge la facultate în august anul viitor. Răzvan Azamfirei este din Târgu Mureş, are 17 ani, este voluntar SMURD şi, în luna septembrie a acestui an, se afla la mare, în vacanţă. În momentul în care s-a produs teribilul accident rutier din Tomis III, un adevărat carnagiu am putea spune, atunci când Constantin Smarandache, de 48 de ani din Bucureşti a făcut un stop cardiorespirator în timp ce se afla la volan şi a „măturat” cu maşina pietonii de pe trecere şi de pe scuar, Răzvan se afla în zonă, cu un prieten, îndreptându-se spre mall. Nu a stat pe gânduri şi s-a dus în mijlocul dezastrului, începând să acorde îngrijiri medicale.

„Eram pe marginea drumului, puţin mai sus faţă de locul unde s-a petrecut accidentul. Am auzit un pocnet şi am mers acolo să vedem ce s-a întâmplat. Am făcut o evaluare rapidă şi am văzut că un bărbat avea leziuni incompatibile cu viaţa, celelalte persoane nu erau rănite atât de grav, iar şoferul autoturismului era în stop cardiorespirator. Cu ajutorul unor oameni, l-am scos din maşină şi am început manevrele de resuscitare”, declara la acea dată, pentru „Replica” de Constanţa, tânărul curajos.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367