REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ESCORCII nu se lasă! Metoda „Accidentul” face ravagii la Constanța!

ESCORCII nu se lasă! Metoda „Accidentul” face ravagii la Constanța!

Replica API 18 iulie 2017 | 00:00 397

Vârstnicii din județul Constanța sunt ținta perfectă pentru escrocii care aplică metoda „Accidentul” pentru a face rost de bani. Unii cad în plasă cu ușurință, în timp ce alții se prind imediat și anunță autoritățiile competente. Așa se face că o femeie din Murfatlar a sunat imediat la poliție când s-a prins că ar putea fi victima unor tâlhari. În schimb, doi bătrâni din Constanța au dat sume de bani considerabile, fiind înșelați de astfel de escroci.

La data de 17.07.2017, polițiștii din cadrul Poliției orașului Murfatlar au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 62 de ani, din Murfatlar, care a sesizat faptul că a fost apelată, în jurul orei 01.00, pe telefonul fix, de către persoană mecunoscute care s-au recomandat a fi rude și care i-au cerut diverse sume de bani pentru a rezolva un caz legat de producerea unui accident rutier. Femeia a înțeles că poate fi victima unei înșelăciuni și a anunțat poliția.

Şi polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 72 de ani, din Constanța, care a anunțat că a fost sunată pe telefonul fix, în jurul orei 02.00, de o voce necunoscută care s-a recomandat nepotul ei și care i-a solicitat suma de 5.000 de lei pentru a interveni pe lângă organele de poliție care anchetează un accident rutier în care a fost implicat. Femeia a înțeles că poate fi victima unei înșelăciuni și a anunțat poliția.

De asemenea, la data de 16.07.2017, polițiștii din cadrul Secției 3 au fost sesizați de un bărbat care a reclamat faptul că tatăl său, în vârstă de 84 de ani, din Constanța, ar fi fost sunat pe telefonul fix de o persoană necunoscută care s-a recomandat avocat și care i-a cerut suma de 5.000 de lei pentru a rezolva un accident rutier produs de fiul lui. Bătrânul a convenit să plătească o parte din sumă, oferind 3.000 de lei unei femei care s-a prezentat în fața blocului unde locuiește.

La data 15.07.2017, un alt bătrân din Constanța, în vârstă de 82 de ani, a reclamat faptul că a fost sunat pe telefonul fix de un așa-zis avocat, care i-a cerut suma de de 5.000 de euro pentru a rezolva un accident rutier produs de nepotul său.

Bătrânul a convenit să plătească o parte din sumă, oferind 5.000 de lei unei femei care s-a prezentat în fața blocului unde locuiește.

În toate cauzele polițiștii au deschis anchete în vederea identificării autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

Ce recomandă Poliția

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nici o formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia nu face nimic in a ii prinde pe aceste scursuri... ar trebui sa fie identificati si retinuti imediat fara nici o problema.. oamenii isi dau banii de inmormantare si sunt lasati fara numic de catre niste scurusi fara scrupule. De ce nu se pun in penintenciare sisteme de bruiaj GSM ? Din cauza istemului corupt...
1
1
Metoda accidentu face victime pentru ca "victimele" le permit.... Nu sunt victime ale excrocilor...sunt victime ale ignorantei lor si ale mentalitatii eu sunt spcial mie nu mi se poate intampla !!! Este imposibil ca dupa atata mediatizare sa mai crezi ca te va suna un avocat sau un doctor sau un procuror la 4 dimineata sau alta ora tarzie sa iti ceara zeci de mii de lei ca a avut cineva un accident si ei te pot salva si tu sa crezi asa ceva !! Cu atat mai mult cu cat asta se intampla in mare parte varstnicilor care toata ziua asta fac, se uita la telenovele si la stiri !!!
2
0
Eu nu stiu de ce politia nu are gherete cum au paznicii primariei prin oras dar mai dese si asa ii prindem in flagrant, lasati-ma cu 112 ca pana vin aia si vin cu alai cu tot ii mai prinzi la iarna pe astia. Politia trebuie sa vina mai aproape de cetatean.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218