REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Escroaca Ciuculeacă şi fostul colonel Aldea, săltaţi de DIICOT după ce au nenorocit sute de oameni - vezi documente!

Escroaca Ciuculeacă şi fostul colonel Aldea, săltaţi de DIICOT după ce au nenorocit sute de oameni - vezi documente!

Replica API 13 iunie 2012 | 00:00 1310

Cămătari extrem de periculoşi, prejudicii de milioane de euro

Cămătari extrem de periculoşi, prejudicii de milioane de euro

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT Constanţa au destructurat ieri una din cele mai mari şi mai periculoase grupări de cămătari din Constanţa, condusă de fostul lider PPDD Constanţa, Mariana Ciuciuleacă, de 32 de ani şi fostul colonel de jandarmerie Nicolae Aldea, de 52 de ani. "Replica" a prezentat în premieră cazurile unor persoane escrocate de Ciuciuleacă şi Aldea, cu declaraţii şi documente puse la dispoziţie de păgubiţi. De-a lungul timpului, gruparea mafiotă condusă de Ciuciuleacă şi Aldea, la care au aderat şi alte persoane, de regulă angajaţi ai firmelor acestora, dar şi ţigani din Piaţa Chiliei, care torturau, efectiv, victimele, la cererea celor doi, pentru a le face să plătească bani în contul unor datorii inexistente, a făcut sute de victime. "Replica" poate proba şi pune la dispoziţia anchetatorilor înscrisuri şi mărturii a numai puţin de 186 de păgubiţi, numai din municipiul Mangalia. Facem apel, pe această cale, la toţi cei care au avut de suferit de pe urma Marianei Ciuciuleacă şi Nicolae Aldea şi le-a fost frică, până acum, să depună plângere la poliţie împotriva celor doi, pentru că, odată săltaţi de DIICOT, nu mai pot face rău nimănui. Pe de altă parte, dat fiind faptul că pe numele celor doi există sute de proprietăţi, păgubiţii au de acum şansa de a-şi recupera banii de care au fost tâlhăriţi. Precizăm că Mariana Ciuciuleacă, Nicolae Aldea şi complicii acestora sunt cercetaţi pentru constituire/aderare la grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, şantaj şi lipsire de libertate.

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanţa, poliţiştii de la Crimă Organizată, procurorii DIICOT şi luptători ai Brigăzii Mobile de Jandarmi Constanţa au efectuat ieri 8 percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării de cămătari, respectiv A.N., C.M., S.V., I.S. şi S.G., precum şi la sediile a trei firme deţinute de aceştia. "În fapt, membrii grupării infracţionale sunt suspectaţi că, prin violenţe, ameninţări, şantaj, lipsire de libertate, au forţat pe debitori să întocmească acte notariale asupra bunurilor mobile şi imobile la o valoare mult mai mare decât creditul contactat. În activitatea infracţională, aceştia sunt suspectaţi că au atras şi pe B.H., R.S. şi M.Ş. În sarcina suspecţilor se reţine că, în perioada 2006 până în prezent, au prejudiciat 50 de persoane, creându-se un prejudiciu în valoare de 2 milioane euro, sumă de bani ce a fost spălată prin diverse metode financiare de către suspecta C.M., administrator de firmă", se arată în comunicatul IPJ. Oamenii legii au ridicat de la firmele escrocilor Ciuciuleacă şi Aldea saci de documente, din datele preliminare reieşind că cei din gaşca cămătarilor deţin 14 imobile, peste 100 de terenuri, un hotel în Eforie Nord, toate bunurile fiind puse sub sechestru. Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru "Replica" faptul că, deocamdată, s-au putut proba infracţiunile comise împotriva a doar 50 de persoane, dar numărul real al victimelor este de ordinul sutelor, gruparea Ciuciuleacă-Aldea, constituind, probabil, cea mai mare şi mai periculoasă grupare de cămătari din ţară.

Banii obţinuţi cu forţa de la sutele de victime erau spălaţi prin intermediul firmelor controlate de Ciuciuleacă şi Aldea, una dintre ele fiind, culmea, chiar un IFN, prin care se acordau împrumuturi în bani legale. Astfel, Ciuciuleacă (în sinea ei, fire sensibilă, chiar dacă strângea degetele oamenilor cu uşa, din moment ce adresa sa personală de mail începe cu maria_pui), născută pe 16.01.1980, în oraşul Băneasa, din tatăl Gheorghe şi mama Gherghina, deţine SC Maria Recuperări Creanţe SRL, cu sediul pe I.C. Brătianu, lângă restaurantul Sabroso, firmă prin care îşi tâlhărea, legal, ca recuperator, victimele. Escroaca este asociat majoritar şi la Bio Perfectly Development SRL, din localitatea Viile, comuna Ion Corvin (unde Ciuciuleacă domicilia legal până a se muta în Constanţa), alături de fosta sa secretară Mariana Tenţea şi Haralambie Budea. Nu poate fi nici o coincidenţă faptul că Haralambie Budea este deja cercetat într-un dosar legat de mafia imobiliară, după ce ar fi deposedat de case mai multe persoane. De asemenea, Ciuciuleacă controlează şi SC TMV Concept Performance SRL, care împarte acelaşi sediu cu Maria Recuperări Creanţe SRL, alături de Valentin Sivriu.

Familie de escroci: Nicolae Aldea şi-a băgat tot neamul într-un IFN prin care spăla bani

Ciuciuleacă şi Aldea sunt împreună în SC Joe Bonanno SRL, firmă prin care escroaca a furat, acum mai mulţi ani, peste 3 miliarde de lei vechi, cazul fiind şi acum în judecare. La rândul său, fostul colonel, dat afară din Jandarmerie după ce a fost prins că fura din gestiunea hotelurilor MAI de pe litoral, Nicolae Aldea, născut pe 22.03.1950 în Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, din tatăl Alexandru şi mama Alexandra, este, în mod cert, cel mai prolific cămătar din Constanţa. Pe lângă firma Joe Bonanno, pe care a preluat-o de la Iuliana şi Valeriu Caraiman, din Eforie Nord, ruşinea jandarmeriei mai are şi SC Afatsum SRL, preluată de la Erbek Mustafa, dar şi SC Nicoval Services SRL, pe care o împarte cu Valentina Stănculescu, de 37 de ani, din Constanţa. Escrocul Aldea şi-a băgat toată familia în potlogăriile sale, dacă e să ţinem cont de ultima sa invenţie în materie de spălat bani furaţi cu Ciuciuleacă de la oameni. Aşa se face că, în ianuarie 2011, Nicolae Aldea a înfiinţat SC AS Silvercredit IFN SA, cu sediul pe Bulevardul Mamaia nr.37, din Constanţa. Instituţia de creditare era deţinută în formula iniţială de Silviu Costel Iordache (care are 40% din acţiuni), Nicolae Aldea (30%), Nicoleta Reliana Iordache (9%), Alina Aldea (10%) şi Violeta Aldea (10%), ulterior fiind cooptată şi Elena Scarlat. Revenind la infractorii Ciuciuleacă şi Aldea şi cazul celor 186 de persoane escrocate de cei doi numai în Mangalia, reamintim pe scurt modalitatea de lucru. În 2006, separat, cei 186 de mangalioţi s-au adresat unei firme de crewing pentru locuri de muncă în străinătate. După ce şi-au dat datele personale şi câte 5- 6 milioane de lei vechi ca onorariu, au constatat că au luat ţeapă, dar nimeni nu a considerat să se mai agite cu plângeri penale, pentru o sumă relativ mică. Începând cu 2008, toţi cei 186 mangalioţi s-au trezit cu somaţii de executare de la SC Maria Recuperări Creanţe SRL Constanţa, prin care li se aducea la cunoştinţă că au de plătit urgent o anumită sumă de bani (de regulă, 575 euro) creditorului Nicolae Aldea, dacă nu sunt vor avea de suferit rigorile legii, chiar dacă, reamintim, era vorba despre datorii inventate.

Şefi din poliţie şi jandarmerie, printre sutele de victime ale cuplului Ciuciuleacă- Aldea

Singura concluzie logică a păgubiţilor a fost aceea că Mariana Ciuciuleacă a folosit datele personale ale celor 186 de mangalioţi pentru a întocmi, în fals, contracte de împrumut. Majoritatea celor escrocaţi au plătit între 500 şi chiar 3.000 de euro, pentru a scăpa de blestemaţii Ciuciuleacă şi Aldea. Una dintre întâlnirile de groază între bieţii mangalioţi ameninţaţi că rămân fără case, pe baza unui contract de împrumut de care habar n-aveau şi cei doi cămătari a fost la un pas de a se termina de-a dreptul fulminant. Coincidenţa face ca, în timp ce Ciuciuleacă şi Aldea strângeau frumos cu uşa mai mulţi nenorociţi, la câteva mese mai încolo, în restaurantul Capitol, să se afle şeful Doi şi-un Sfert Constanţa, Dan Secăreanu. La un moment dat, acesta s-a ridicat să vadă despre ce este vorba, dar Ciuciuleacă şi Aldea au reuşit să fugă. S-au cel puţin aşa au crezut, deşi, potrivit informaţiilor noastre, au fost monitorizaţi încă de la primele lor ţepe împreună. Interesant este că, printre cei escrocaţi se numără chiar şi actuali şefi din poliţie, dar şi foşti colegi din jandarmerie, ai lui Aldea.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218