REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Escrocherii de Sărbători. Atenţie, români!

Escrocherii de Sărbători. Atenţie, români!

Replica API 25 decembrie 2017 | 22:11 390

Mii de români sunt terorizați în prag de Crăciun de apeluri telefonice venite din ţări exotice. Sunt apeluri scurte, la care destinatarul nu apucă să răspundă. Curioşi să afle cine îi caută din Insulele Maldive sau din Tanzania mulţi sună înapoi, fără să ştie că un singur minut vorbit le poate adăuga la factură zeci de euro în plus. Poliţiştii trag un semnal de alarmă, mai ales în perioada sărbătorilor, hoţii acţionează.

În freamătul pregătirilor pentru mesele îmbelşugate, românii sunt mai puţini atenţi, iar hoţii speculează acest lucru. Aceştia au găsit o modalitate inedită de a pune mâna pe bani cu ajutorul apelurilor telefonice. Apelurile sunt iniţiate de către infractori.

Victimele nu reuşesc să raspundă niciodată la telefon, iar de cele mai multe ori sunt tentate să sune înapoi pentru a vedea cine le-a căutat. La celălalt capat se afla escrocii care au telefoane cu surpra-taxă, iar oamenii ajung să plăteasca cu zeci de euro mai mult la factura.

Autorităţilor le este aproape imposibil să dea de urma escrocilor şi nici companiile de telefonie nu au cum să îi despăgubească pe clienţi.

Un prilej bun de a face pagubă în casa oamenilor sunt şi cumpărăturile din supermarketuri. Din lipsă de timp, oamenii au tendinţa de a lăsa totul pe ultima suta de metri. În magazine de cele mai multe ori este extrem de aglomerat, iar hoţii atacă în special buzunarele unde se află portmoneele.

Autorităţile recomandă să fiţi atenţi când mergeti în locuri aglomerate. Indicat ar fi sa nu va tineti portofelul la vedere sau in locuri accesibile, cel mai bine ar fi sa il puneti in buzunare cu fermoar sau in buzunarele din interirul hainelor, potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
banii lui Tarficeanu,Ciordache si Hamsterului sa-i redistribuie si sa mai castige si ei o luna in plus pe fotoliile moi in parla-cacat pardon parlament.
2
0
Prostia se plateste !
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367