REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Escrocheriile continuă la Constanţa! Un individ a încercat să prostească oamenii în zona Carrefour

Escrocheriile continuă la Constanţa! Un individ a încercat să prostească oamenii în zona Carrefour

Replica API 25 martie 2016 | 16:31 388

Metode lacrimogene

Metode lacrimogene

Mare atenţie, constănţeni! Escrocii continuă să fie prezenţi în oraşul de la malul mării şi nu ratează nici o ocazie de a se alege cu bani nemunciţi. Metoda la care apelează nu este una nouă şi, chiar şi aşa, există cetăţeni care le pică în plasă. De data aceasta, un individ cu un autoturism cu numere de Bucureşti acosta trecătorii în zona Carrefour - Brico Depot, cerând bani întrucât a rămas fără combustibil. "Am fost acostat în zona Brico Depot. Era un individ la vreo 37 - 40 de ani, părea a fi ţigan, cu o maşină cu numere de Bucureşti.

În autoturism era o femeie, dar a lăsat capul în jos când m-am uitat la ea. Se vedea că vrea să-şi ascundă faţa. El mi-a spus că e din Bucureşti şi a rămas fără combustibil şi nu are nici bani. Să-i dau eu 100 de lei şi mi-i dă el mai încolo. Ca să am încredere mi-a spus că-mi lasă roata de rezervă, cricul, ce vreau”, a declarat, pentru „Replica”, un constănţean.

Precizăm că totul s-a petrecut marți, 22 martie, iar bărbatul a știut despre metodă și nu a picat în plasa escrocului. Totodată, precizăm că astfel de cazuri au tot fost înregistrate la malul mării, escrocii lăsând să le fie fotografiate și buletinele, false cel mai probabil. Din păcate, au fost și oameni care au dat banii și au rămas cu buza umflată. Spre exemplu, un individ cu un Renault are obiceiul să oprească în zona Auchan de pe Şoseaua Mangaliei și umblă pe la motor, după care începe să ceară bani trecătorilor susținând că i s-a stricat vehiculul. Menționăm faptul că indivizii acționează și în zonele benzinăriilor dar și în parcările centelor comerciale, fie ele și subterane.

"Poveștile" sunt multe, fie legate de faptul că s-ar fi stricat mașina, a rămas fără combustibil sau i s-au furat banii. Amintim că la finele anului 2014, un tânăr a relatat că se afla în centrul comercial Maritimo, fiind acostat de un individ, care s-a recomandat a fi Florin Teodor Hristea, născut în 1994, şi care, pe motiv că nu mai are benzină şi trebuie să ajungă acasă, la Bucureşti, i-a cerut 200 de lei. Acesta nu a picat în plasă de prima dată, dar când aşa-zisul Florin a început să se smiorcăie că şi-a cheltuit banii pe repaţii la maşină şi s-a lăsat fotografiat, ba chiar a dat şi buletinul la pozat, acestuia i s-a făcut milă şi i-a dat 150 de lei.

Numai că… surpriză! Individul şi-a închis telefonul şi ia-l de unde nu-i. Totodată, oamenii susţin că l-au mai văzut pe cel ce s-a recomandat drept Florin Teodor Hristea şi pe A2, acolo unde aplica aceeaşi stratagemă, dar şi în zonele mai multor benzinării din municipiul Constanţa. „Tipul face scamatoria asta de 4 ani, înainte o făcea cu o Dacie 1310 albă, la Dobrogea, cu aceeaşi placă stricată şi chipurile şi tatăl lui în maşină şi agăţa de la fiecare câte 20 de lei”, a spus un alt bărbat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614