REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Escrocii dau din nou lovitura: mai mulţi constănţeni au fost înşelaţi prin metoda „Accidentul”!

Escrocii dau din nou lovitura: mai mulţi constănţeni au fost înşelaţi prin metoda „Accidentul”!

Replica API 2 iunie 2015 | 23:49 235

Atenţie! Nu daţi bani necunoscuţilor care vă anunţă că rudele voastre sunt la ananghie

Atenţie! Nu daţi bani necunoscuţilor care vă anunţă că rudele voastre sunt la ananghie

Metoda „Accidentul” revine! Nu mai puţin de 3 cazuri au fost înregistrate în urmă cu o săptămână la Constanţa, oamenii legii suspectând că a fost constituit un nou grup infracţional care se foloseşte de această metodă de înşelătorie. „Am avut o lună de linişte, după ce au fost arestaţi escrocii din Brăila şi Galaţi, care înşelau pe raza judeţului Constanţa. Am înregistrat însă noi cazuri prin metoda “Accidentul”. Spre exemplu, o bătrână din municipiu a dat circa 100 de milioane lei vechi unor persoane care au sunat-o şi i-au spus, în toiul nopţii, că fiica ei a avut un accident şi că trebuie să dea banii pentru a o salva”, au declarat, pentru „Replica” de Constanţa, surse judiciare.

Escrocii care acţionează prin metoda „Accidentul” contactează telefonic victimele, recomandându-se a fi poliţişti, avocaţi, procurori sau medici legişti şi anunţă că rudele celor apelaţi ar fi fost implicate în accidente rutiere, iar pentru protejarea respectivilor solicită anumite sume de bani. În urmă cu două luni, când astfel de cazuri au luat amploare, oamenii legii au demarat anchete în forţă, reuşind prinderea în flagrant a unor suspecţi care acţionau prin metoda „Accidentul”. Respectivii au fost reţinuţi şi duşi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. S-a stabilit, în cursul lunii mai, că escrocii erau indivizi din Medgidia, Mihail Kogălniceanu, dar şi din alte judeţe (Brăila şi Galaţi), care nu aveau ocupaţii şi erau cunoscuţi şi cu antecedente penale. Ba mai mult, între cei care „operau” după metoda „Accidentul” se numărau şi persoane încarcerate în Penitenciarul Galaţi, dar care, culmea!, aveau acces la telefoane mobile. Pe lângă depistarea escrocilor şi încarcerarea lor, oamenii legii au demarat o campanie de conştientizare, în special a persoanelor în vârstă, cu privire la metoda „Accidentul”, aşa încât cetăţenii de bună credinţă să nu mai devină victime. Chiar şi aşa, de o săptămână metoda „Accidentul” a început să facă din nou victime la Constanţa. Un exemplu îl constituie o bătrână din municipiu, care a fost sunată acum câteva zile, pentru a fi anunţată că fiica ei a avut un accident rutier şi că trebuie să dea o sumă de bani pentru a o salva. În primă fază, femeia şi-a apelat fiica, pentru a se convinge, însă, cum aceasta nu i-a răspuns, bătrâna, panicată, a dat escrocilor suma de bani solicitată: 100 de milioane de lei vechi!

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367