REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Escrocii de la Beck International şi-au schimbat numele şi racolează fraieri din Constanţa

Escrocii de la Beck International şi-au schimbat numele şi racolează fraieri din Constanţa

Replica API 22 iunie 2011 | 00:00 460

Happy Parteners Travel R&D SRL şi-au momit victimele cu o masă la Rovas

Happy Parteners Travel R&D SRL şi-au momit victimele cu o masă la Rovas

Constănţenii care s-au lăsat ademeniţi luni seara, 20 iunie, să meargă la restaurantul Rovas de pe bulevardul Aurel Vlaicu, pentru cina şi prezentarea de produse oferite de o firmă cu nume imposibil (şi greşit) ar trebui să întrerupă brusc orice legătură cu această societate şi să ştie că vor îngroşa rândurile sutelor de români ţepuiţi în mod asemănător, dacă nu au fost deja escrocaţi. Cei care au fost la Rovas ori cei care au găsit în cutiile poştale fly-erele cu invitaţia la cină ştiu că este vorba despre SC Happy Parteners Travel R&D SRL. Firma cu nume intenţionat creat pentru a fi cât mai greu de reţinut şi verificat, cu scrierea greşită a cuvântului englezesc "partners" trecută oficial în documentele de înfiinţare, cu acelaşi scop, de a îngreuna eventualele verificări, a fost înfiinţată pe 11 martie a.c. şi are sediul pe strada Sergent Constantin Apostol nr.10, etaj 4, din Sectorul 6, Bucureşti.

Domeniul de activitate este comerţul cu ridicata nespecializat, iar asociaţi sunt doi cetăţeni germani. În plină criză şi înfiinţată de doar trei luni, firma face cinste cu o cină la zeci de persoane, oferă tot felul de cadouri şi pune la bătaie sejururi de vis la Londra, Paris, Berlin sau Corfu. Să nu credeţi însă că nemţii care au înfiinţat această firmă s-au tâmpit la cap şi suferă de un exces de generozitate. Happy Parteners Travel R&D SRL este doar o altă denumire a escrocheriilor de genul celor practicate de Beck International, o simplă căutare pe internet a acestui nume putând releva sute de relatări ale românilor ţepuiţi de nemţi. Este vorba despre Dose Randolf Armin Jorg, de 51 de ani, din localitatea Schwerin, Germania şi Reinhart Geb Dose Frank Gundolf, primul fiind şi administratorul firmei. Legătura dintre Happy Parteners Travel R&D SRL şi Beck International este simplă: Dose Randolf Armin Jorg este, de anul trecut, şi administrator al mult mai versatei firmei Beck. Despre cei aflaţi în spatele acestei afaceri se ştie că folosesc un arsenal de metode de manipulare extrem de bine pus la punct, pentru a-i convinge pe cei creduli să cumpere tot felul de nimicuri ieftine (gen aspiratoare, seturi de oale, perne, pilote etc) la preţuri uluitoare, de ordinul miilor de euro. Aceiaşi profesionişti ai escrocheriilor pe bază de contracte ferme mai au în oferte sejururi în Bulgaria, Turcia etc pe care le prezintă ca bonusuri pentru achiziţiile deja făcute, dar care se dovedesc a fi, în final, excursii contra cost, la preţuri cu mult peste cele ale pieţei. Beck International a fost amendată în mai multe rânduri de către Protecţia Consumatorului, tocmai pentru ţepele legale pe care le-au tras, iar numărul păgubiţilor este de ordinul sutelor, în toată ţara. Din câte se pare, conştienţi de faptul că din ce în ce mai multă lume asociază denumirea de Beck International cu escrocheria, nemţii au înfiinţat firma Happy Parteners Travel R&D, prin care fac acelaşi lucru. Iar Constanţa pare a oferi un număr semnificativ de fraieri, din moment ce escrocii nemţi vin cu regularitate aici, sub o denumire sau alta.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367