REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Este căutat individul care A FURAT din Constanţa două MAŞINI şi le-a VÂNDUT PE INTERNET cu ACTE FALSE

Este căutat individul care A FURAT din Constanţa două MAŞINI şi le-a VÂNDUT PE INTERNET cu ACTE FALSE

Replica API 21 martie 2017 | 07:43 328

Anchetă!

Anchetă!

Dumitru Paraschiv este căutat de oamenii legii, el fiind propus spre arestare în lipsă. Însă, se pare că oamenii legii au niște piste întrucât termenul de la Judecătoria Constanța a fost amânat pentru data de 22 martie anul curent. Speța în care este implicat este una complexă, care se referă la două mașini ce nu i-au aparținut, dar pe care le-ar fi înmatriculat pe numele său și apoi le-a vândut prin intermediul anunțurilor de pe internet.

Potrivit procurorilor, la data de 14.12.2016, organele de poliţie au fost sesizate de către persoana vătămată C.M. cu privire la faptul că i-au fost sustrase două autoturisme, marca Opel Insignia şi Mercedes B Classe, care se aflau într-un parc auto situat pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, valoarea prejudiciului ridicându-se la aproximativ 20 000 de euro. Încă din start, persoana vătămată a spus că-l bănuiește pe Dumitru Paraschiv că ar fi sustras documentele de provenienţă şi cheile autoturismelor în cauză.

A mai relatat persoana vătămată faptul că, cele două maşini le-a achiziţionat din Germania, unde s-a deplasat împreună cu inculpatul, actele de vânzare-cumpărare fiind întocmite pe numele persoanei vătămate. Autoturismele au fost lăsate la un parc auto în vederea vânzării acestora, iar în data de 13.12.2016 a constatat că îi lipsesc cheile şi documentele autoturismelor, ocazie cu care s-a deplasat la parcul auto unde autoturismele nu se mai aflau. În urma verificărilor efectuate, pe un site de anunţuri publicitare a fost identificat autoturismul marca Mercedes B Classe, ce face obiectul cercetărilor, care era înmatriculat provizoriu pe numele lui Dumitru Paraschiv.

Cu această ocazie, la data de 10.01.2017, organele de poliţie au procedat la ridicarea documentelor de provenienţă şi lăsarea în custodie a autoturismului inculpatului, întrucât aceasta a făcut dovada provenienţei printr-un contract de vânzare-cumpărare în care persoana vătămată în calitate de vânzător a transmis dreptul de proprietate al autoturismului către inculpat în calitate de cumpărător. Inculpatului i s-a pus în vedere faptul că este obligat să nu înstrăineze autoturismul până la soluţionarea cauzei, fiind încheiat un proces verbal în acest sens. Ulterior, la data de 23.01.2017, deşi cunoştea faptul că are obligaţia de a nu înstrăina autoturismul, inculpatul l-a oferit spre vânzare către o societate comercială.

Tot în incinta parcului auto a fost identificat şi autoturismul marca Opel Insignia, aparţinând persoanei vătămate şi care a fost oferit spre vânzare de către inculpat. Fiind ridicate actele de provenienţă ale autoturismului, s-a constatat faptul că şi în acest caz, autoturismul fusese înmatriculat provizoriu pe numele inculpatului, în temeiul unui contract de vânzare cumpărare având ca vânzător pe persoana vătămată şi drept cumpărător pe inculpat. Inculpatul a înscris provizoriu cele două autoturisme pe numele său şi le-a vândut către o societate comercială, pe baza unor acte false. Cercetările continuă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si oare cat va dura ? acest individ daca este acoperit va fi gasit cu siguranta, dar se poate si f. repede daca .....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614