REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Este nevoie URGENTĂ de sânge! Constănțenii, rugați să doneze pentru a salva vieți!

Este nevoie URGENTĂ de sânge! Constănțenii, rugați să doneze pentru a salva vieți!

Replica API 12 ianuarie 2018 | 22:10 320

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județul Constanța, dar și din București, sunt în creștere, au transmis reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. „Dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile”, au mai precizat reprezentanții centrului.

„Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional. Fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament”, arată medicii centrului de transfuzii.

„Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dvs., a oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul”, au afirmat medicii.

În consecință, persoanele care au mai donat su rugate insistent să revină, iar cei care nu au mai donat, sunt rugați să devină donatori de sânge cât mai curând. Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 – 65 de ani (pentru prima donare 18 – 60 de ani, în funcție de evaluarea medicală), cu greutatea peste 50 de kilograme (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care au contraindica donarea de sânge.

Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. Interval minim între două donari este de două luni; pentru femei este un număr maxim de donări de patru pe an, iar pentru bărbați, de cinci ori, în funcție de evaluarea medicală.

Cei care doresc să doneze, dar nu o pot face în timpul săptămânii, se pot prezenta și sâmbătă, 27 ianuarie a.c., în intervalul orar 9,00 – 13,00.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este nevoie de sange pentru pedofilii din militie? Ei bine sa doneze cei carora li s-au aplicat amenzi in mod abuziv, cei asupra carora au fost savarsite abuzuri, cei care se simt respectati de acesti profitori.
0
0
Esti prost, stai jos.
0
1
Exista tratamente alternative transfuziilor de sange. Alte tari folosesc din greu aceste tratamente mult mai sigure decat sangele. Am auzit doctori afirmand ca nu ar primi o transfuzie. De ce?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218