REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Este OFICIAL! Colegiul Alexandru Ioan Cuza a intrat în administrarea MapN; Liceul Navrom SE MUTĂ!

Este OFICIAL! Colegiul Alexandru Ioan Cuza a intrat în administrarea MapN; Liceul Navrom SE MUTĂ!

Replica API 13 martie 2018 | 00:00 402

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a convocat luni, 12 martie, consilierii locali în ședință extraordinară pentru a dezbate și supune spre aprobare un proiect de hotătâre de pe ordinea de zi, dar și un punct aflat pe ordinea suplimentară.

Este vorba despre proiectul privind transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, b-dul 1 Mai nr. 101, lot 1, din domeniul public al municipiului Constanța în domeniul public al statului în vederea transmiterii în administrarea Ministerului Apărării Naționale.

„Așa cum am anunțat, am avut discuții cu absolut toți actorii implicați și mă bucur că am ajuns la o decizie din care Constanța va avea de câștigat, Dobrogea va avea de câștigat și România va avea de câștigat. Din această reașezare a structurii funcționale a învățământului constănțean va rezulta un Liceu Navrom întărit și va rezulta un Liceu de Marină Militară pe care ni-l dorim de mult. Salutăm intenția a Ministerului de a deschide acest centru de interes încă din toamna acestui an. Așa că ce să le urez? Spor la treabă! Vor avea mult de lucru, atât cei de la Navrom pentru a se muta într-o casă nouă, cu haine noi, cât și celor de la Minister Apărării pentru a reda Constanței un liceu de elită, astfel încât toată lumea să se raporteze în ceea ce înseamnă învățământul de marină așa cum este normal la Constanța.

Școala 15 arată oricum mai bine astăzi decât arată Liceul Alexandru Ioan Cuza, dar noi deja am făcut toate demersurile premergătoare acestui proiect. În cea mai recentă ședință extraordinară am aprobat transferul către Navrom al noilor structuri. Așteptăm solicitarea astfel încât să le putem aloca finanțarea și sunt convins că din toamnă vor începe cursurile așa cum cred că o pot face chiar de mâine. Va trebui doar o acomodare pentru clasele suplimentare și pentru laboratoare plus dotările specifice. Au spațiu, au sprijinul nostru, vor avea toți banii pe care îi solicită.

Căminul și cantina – acolo este puțin mai greu, tocmai de aceea cred că doamna director se va canaliza cu prioritate spre reabilitarea căminului. Avantajele sunt mult mai mari. Au sprijinul nostru și sunt amplasați în buricul târgului, la gară. Orice sumă e necesară, o vor avea. Nu cred că e nevoie de cine știe ce licitație. Pe lucrări se pot face lucrări simplificate până într-un prag de 100.000 de euro”, a spus primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am inteles ca nici macar numele de Navrom nu mai este si spatiul claselor lasa de dorit. Conducerea liceului este incantata de noua locatie , deci!!!!! ??mie mi se pare ca sa vrut de unii mutarea pentru niste functi in conducere liceului.
0
0
Domnul primar stie ca scoala 15 nu este la gara? Parintii, elevii si conducerea scolii sunt papusii in spectacolul in care el este actor.Nu crede ca banii de mutare erau bunii la investitiile care lipsesc de 8 ani?
1
0
Hotie pe fata. Nu avea MApN suficiente spatii langa Academie?! Le-a casunat pe NAVROM...
2
1
Afacere imobiliara veroasa!
3
0
Scoala 15 e prea mica, elevii vor fi invata in 2 schimburi, ceea ce nu e bine deloc.
3
0
Bataie de joc...
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614