REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Este oficial: Turcii vor să pună mâna pe compania TAROM

Este oficial: Turcii vor să pună mâna pe compania TAROM

Replica API 12 mai 2015 | 00:03 130

Consulul Turciei la Constanţa, Ali Bozcalişcan, a făcut anunţul

Consulul Turciei la Constanţa, Ali Bozcalişcan, a făcut anunţul

Guvernul României a ajuns la concluzia că modernizarea aeroportului Otopeni şi relansarea TAROM se face prin vânzare, aşa că discută intens cu Qatar Airways, Turkish Airlines, Emirates şi Etihad în acest sens. Ceea ce a fost catalogat iniţial ca „fază exploratorie” de către premierul Victor Ponta, iată că consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozcalişcan, anunţă că Turkish Airlines „face tot posibilul pentru a lua TAROM-ul!”

Ali Bozcalişcan

Luni, a avut loc conferinţa intitulată „Relaţiile istorice româno-turce”, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, organizată de Institutul „Yunus Emre” - Centrul Cultural Turc Constanţa, împreună cu Consulatul General al Republicii Turcia. Deschiderea evenimentului a fost marcată de alocuţiunea consulului general, care a adresat auditoriului „o informaţie de ultimă oră”. „Cooperarea între România şi Turcia a ajuns la cel mai înalt nivel. Din punct de vedere politic, relaţiile dintre cele două ţări, de asemenea, sunt foarte bune. Aceste relaţii se văd foarte bine şi în zona Mării Negre, precum este NATO. Şi din punct de vedere economic relaţiile sunt foarte bune. Se fac afaceri de 6,5 miliarde de dolari şi se doreşte să se ajungă la 10 miliarde de dolari. Nu există nici un impediment în realizarea acestui obiectiv. În al doilea rând, în România sunt foarte mulţi investitori turci, iar numărul celor care lucrează în cadrul firmelor turceşti este, la momentul actual, de 60.000. Ne dăm seama de relaţiile dintre cele două state şi prin faptul că există zboruri de la Bucureşti către Istanbul în fiecare zi, câte trei, iar din Constanţa, câte trei pe săptămână. O informaţie de ultimă oră: Turkish Airlines face tot posibilul pentru a lua TAROM-ul! În ceea ce priveşte relaţiile culturale, există o comunitate turcă foarte numeroasă şi noi venim să dezvoltăm această comunitate. Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de sprijinul Muftiatului cultului musulman din România şi al celor două uniuni”, a spus Bozcalişkan.

„Bucureştiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar care are nevoie în continuare de investiţii, pentru că deja începe şi îşi atinge limitele de infrastructură, ori pentru asta vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie pentru a se extinde aeroportul, iar la pachet cu aeroportul, care înseamnă servicii pentru toate companiile care operează zboruri la Bucureşti, căutăm un partener pentru Tarom. Iar partenerul, în acest moment, în lume, poate fi una din companiile din această regiune, deoarece companiile europene au propriile lor probleme şi nu sunt dornice să investească în Tarom, din păcate”, spunea Ponta, la începutul acestei luni, care a efectuat, în perioada 30 aprilie-5 mai, un turneu în ţările arabe din Golf, având întâlniri în Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102