REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

„Este un focar de INFECŢIE!”. Pisicile, motiv de ceartă între locatarii unui bloc

„Este un focar de INFECŢIE!”. Pisicile, motiv de ceartă între locatarii unui bloc

Replica API 15 aprilie 2017 | 00:00 2880

Dacă majoritatea constănțenilor se plâng de câinii maidanezi de pe străzi, iată că există și excepții. Un locatar de pe stada Soveja a sesizat primăria cu privire la faptul că în fața scării unde locuiește, vecinii au improvizat, din propria inițiativă, adăposturi pentru pisici. Oamenii susțin că acest lucru nu este normal și că acolo este un focar de infecție.

„Pe strada Soveja nr.83, la blocul DR30 este un focar de microbi. Avem locatari care au amenajat pe spațiul din fața blocului o cușcă improvizată pentru pisici care sunt lăsate și în scara blocului. Cu toții iubim animalele, dar cred că este normal să le ținem în casă nu pe casa scării!!! Menționez că blocul deține sistem de supraveghere și se pot vedea cu foarte multă ușurință persoanele vinovate!!!”, susține un locatar al blocului.

De asemenea, o altă locată afirmă și ea același lucru. „Este adevărat. Trăim lângă un focar de infecție”, a spus femeia. Precizăm că acesta nu este singurl caz în care constănțenii s-au plâns de apariția felinelor. În urmă cu aproximativ o lună, pe strada Libertății. Două constănțence au blocat o alee de acces din cauza câinilor maidanezi pe care îi îngrijesc. În plus, femeile se pare că dețin în locuințe și mai multe pisici.

Unii s-au umplut de purici din cauza câinilor și pisicilor

Situaţia în Faleză Sud, de exemplu, este şi mai gravă! Patrupedele care-şi fac veacul în zona unui bloc aflat pe strada Lirei i-au umplut pe locuitori de... purici. Oamenii sunt disperaţi! Locatarii blocului FC 13 aflat pe strada Lirei din Constanţa au ajuns la capătul răbdării! Asta după ce câinii maidanezi, dar şi pisicile ce şi-au făcut culcuş în zonă sunt plini de purici. „Pe strada Lirei, nr. 3, Bl FC 13, sunt numai câini! Sunt 20 de maidanezi şi 10 pisici, toate pline de purici! Nu poţi sta 5 minute afară lângă bloc că te umpli de purici.

Avem copii mici! Coplilul meu este ciuruit, nu poţi să laşi geamul rabatat că te trezeşti cu puricii în casă!”, a sesizat o constănţeancă. Vina se pare că le aparţine altor vecini care hrănesc animalele! „Avem trei vecine care hrănesc aceste animale. Nu ne putem înţelege cu ele! Vă rugăm să luaţi măsuri cât mai repede! Trimiteţi deratizarea, ceva că nu se mai poate aşa ceva! Se pune mâncare şi în scara pentru animale cu toate că s-a renovat scara. Luaţi măsuri cu vecinii care dau mâncare! Amendaţi-i sau, dacă nu, să îşi ia animalele în casă!”, a adăugat femeia.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna.Locuiesc intr-un bloc al Primariei sec.3 Suntem 50 de locatari (chiriasi) si 10 propietari, avem 5 pisici care stau afara dar pt. ca lasa usa deschisa la garaj,mai intra in garaj.Avem un propietar si ne arunca mancarea, apa .TOTUL este pusa undeva pe camp ,nu in fata blocului.Ne jicneste,ne ameninta, un om la 34 de ani si cu copil si animal acasa,ce soarat o avea animalul. Ce putem face.pana si o casoleta cu apa o arunca. MULTUMESC
0
0
Imi pare rau Aly ca nu ai inteles nimic...parerea mea e ca toti cei care au animale sau au grija de animalele din fata blocului, curtii , trebuie sa le deparaziteze! Eu am cinci caini care sunt vaccinati si deparazitati lunar inclusiv cea din fata curtii! Un iubitor de animale trebuie sa fie in primul rand RESPONSABIL.
0
1
Legea prevede 4 dezinsectii si 2 deratizari pe an, ca nu pisicile nasc puricii si ele sunt agresate de puricii din natura de pe sol. deci respectati legea plangaciosilor.ORDIN nr.536 din 23 iunie 1997 pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei
5
0
Ce proasta esti Aly...! Vezi care e diferenta intre deratizare si dezinsectie...
0
3
Nu ma refer la cei care au grija de animale!!Ma refer la cei care nu au loc de ele si zic ca le mananca puricii copii!!In loc sa stai sa te manance puricii mai bine iei masuri!!!Cred ca oamenii astia nu sunt in stare nici sa-si faca curatenie in propia locuinta si stau in mizerie de putori ce sunt!
7
0
Banuiesc ca te referi la cei care au grija de animale nu;adica ei trebuie sa cumpere si sa se ocupe de deratizare.Asa e corect atata timp cat ceilalti locatari nu sunt de acord cu ele. Si nu e suficient sa stropesti doar locul unde stau ele, trebuie sa fie deparazitate si animalele. Cu alte cuvinte iubitorii de animale ar trebui sa stie ca un animal implica mult m ai mult decat o portie de mancare!
1
5
Cat de greu este sa te duci la magazin sa cumperi o solutie speciala care se numeste neostomosan se face cu apa si sa dai in locul unde sunt purici?!!Nuuu mai bine stai sa te manance puricii,de cat sa te duci sa cumperi sau astepti sa vina primaria sa-ti faca deratizarea!!!Numai putori pe lumea asta si criminali,numai ei sa traiasca pe lumea asta,restul toti sa moara!!!
7
2
face ti umbra degeaba pamintului!dusmani ai animalelor si ai oamenilor!cei care ati scris cu dusmanie impotriva acestor vietati lasate cu un rost de Dumnezeu o sa va luati plata!
9
4
cauta bloc in centrul orasului,cu pensionari milostivi,gata sa-i adopte.de preferinta cautam stapani cu pensii speciale,de la 1000 euro in sus si care l-au votat pe liviu.promitem sa ne cacam doar in scara blocului si sa muscam zilnic cate-un copil.
7
6
Oameni Nu au loc de cainii si pisicile pe care tot ei le abandoneaza- legea spuen castrare obligatorie. voi le aruncati voi va plangeti. Un animal domesticit e dependent de om ma barbarilor ma. Stiti de ce nu sunt animale fara stapan in tarile CIVILIZATE? pentru ca legile sunt respectate, legi care exista si la noi, sterilizarea obligatorie si pedepsirea abandonului. Oamenii sunt focar de infectie pentriu oameni ca tuberculoza, sifilisul, hepatitele ABCDE, si multe alatele nu vin de la caini si pisici ci de la oameni.
11
0
Bai ala cu otrava...otrava sa iti pui tu in mancare..
13
1
voi care instigati la faradelegi impotriva animalelor; asa va feriti si de oamenii strazii ca sint purtatori de microbi?!iudelor nenorocite!asa bateti si chinuiti pisicile si ciinii nedindu le de mincare,chiar schilodindu le, asa ca faceti ca tiganii aia care isi bat caii pina la epuizare, asa otraviti animalele care spre deosebire de oameni, nu va fac nici un rau!aceste pacate le veti plati nemernicilor!!!sa nu mai iesiti din iad!ptr ca voi cu aceste mentalitati procedati la fel si cu oamenii!sinteti categoria oamenilor rai!in tara asta de cacat nu sunt legi; v as baga la puscarie criminali!
10
1
In centru la blocul meu e la fel pun mincare pe scara -iubitorii sa-si ia pisicile in casa cu purici cu tot
1
13
Iubitorii astia de potai puricoase ar trebui amendate urgent
5
12
Cei care hranesc si adapostesc in scara blocului pisici ar trebui sa si asume si sterilizarea lor dar si deparazitarea externa! Nu am nimic impotriva animalelor si nici impotriva iubitorilor dar nu mi se pare normal ca ceilalti locatari sa sufere de peburma lor.Nimanui nu i ar conveni sa se umple de pureci
5
6
De ce ati ascuns articolul Basescu :" Alin Cocos a fost violat in celula" ? Cand nu va convin comentariile cum ascundeti articolul. Sunteti ziarul Chiorului ? Noi asa credem
4
6
fara cearta, otrava si gata , eu am otravit o grmada de maidanezi , pisici nu prea am pe langa blocul meu
4
20
A venit si vremea noastra!
8
6
Agi ali remzi
2
0
cei mai milosi sunt pensionarii care au votat psd-ul.de-aia avem cel mai frumos si curat,civilizat oras din Romania.Sibienii si brasovenii sunt invidiosi pe noi!Avem cel mai frumos centru istoric,plin de catelusi,pisicute si tigani.
15
4
Sunt un tatar imputit si nebun, ma numesc GEMALEDIN NAGI, locuiesc pe Strada Partizanilor nr 7A, in Constanta. Am numerele de telefon: 0341.803.574, 0241.691.846, 0722.543.501. Chiar daca adresa mea este in Coiciu, eu mi-am facut iesire din curte in spatele blocului LV22 si am pus stapanire pe o parte din curtea blocului. Acolo imi plimb eu javra de caine, care se caca non stop. Daca doreste vreun locatar al blocului sa intre pe terenul respectiv, la care are tot dreptul, sar la bataie. Chiar daca am 50 de kile si arat ca moartea in vacanta... Astept sa ma sunati, sa va cacati in gura mea!
14
4
Nu au loc de cainii si pisicile pe care tot ei le abandoneaza- legea spuen castrare obligatorie. voi le aruncati voi va plangeti. Un animal domesticit e dependent de om ma barbarilor ma. Stiti de ce nu sunt animale fara stapan in tarile CIVILIZATE? pentru ca legile sunt respectate, legi care exista si la noi, sterilizarea obligatorie si pedepsirea abandonului. Oamenii sunt focar de infectie pentriu oameni ca tuberculoza, sifilisul, hepatitele ABCDE, si multe alatele nu vin de la caini si pisici ci de la oameni. Oamenii sunt cauza ma nenorocitilor fara suflet. Iar cei care hraniti, castrati-le
26
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218