REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

„Împreună Reclădim Constanța“, un NOU GRUP de inițiativă CIVICĂ

„Împreună Reclădim Constanța“, un NOU GRUP de inițiativă CIVICĂ

Replica API 30 octombrie 2020 | 15:28 3932

Asocația eTrezirea a luat atitudine și a organizat prima întâlnire dedicată constituirii Grupului de Inițiativă CivicăÎmpreună Reclădim Constanța”. La invitația asociației au răspuns afirmativ trei nume sonore din municipiul Constanța și anume Corina Martin, Nicoleta Ploscaru și Anton Antoniadis. Aceștia și-au unit forțele și și-au propus reclădirea Constanței.

Horia Constantinescu și-a propus crearea unui grup de lucru care să reunească oameni politici, candidați la alegerile locale, ONG-uri, persoane care vor să se implice în demersul de a reclădi Constanța. Astfel, alături de Anton Traian Antoniadis, Corina Martin și Nicoleta Ploscaru, cei care au răspuns afirmativ invitației s-a construit grupul de inițiativă civică „Împreună Reclădim Constanța”. Acesta este un grup fără culoare politică, prin care se dorește adoptarea proiectelor și inițiativelor bune pentru Constanța.

Proiectele prezentate în campania electorală scoase la rampă

În campania electorală precedentă au fost prezentate multe astfel de proiecte, idei care ar fi păcat să rămână uitate în sertare. Reprezentanții grupului consideră că aceste proiecte ar trebui să ajungă a fi prezentate și susținute în Consiliul Local Municipal sau în Consiliul Județean. Pentru acest lucru este nevoie însă de crearea unei singure voci, puternică, reprezentativă pentru societatea civilă constănțeană care să reacționeze la acțiunile sau non acțiunile aleșilor locali, ce au impact asupra Constanței.

Constantinescu: „Am încredere că vom putea schimba ceva în acest oraș”

Horia Constantinescu a declarat că este mai hotărât ca niciodată să schimbe ceva în orașul de la malul mării și chiar dacă ceilalți candidați care au participat la alegerile locale nu au dorit să se alăture inițiativei, acesta știe că oamenii ce-i sunt acum alături sunt cei care chiar vor o schimbare în municipiul Constanța, nu doar promisiuni. "Aceasta a fost o primă întâlnire dedicată constituirii acestui grup. Au fost invitați toți candidații la alegerile locale din septembrie 2020 care își doresc în continuare să facă ceva pentru Constanța, însă au răspuns pozitiv cei trei. Este însă suficient pentru a putea reclădi Constanța. Am încredere că vom putea schimba ceva în acest oraș. Doar împreună o putem face” a declarat Horia Constantinescu.

Aceștia vor ca orgoliile de partid să fie lăsate deoparte iar la finalul discuției să poată spune că împreună, printr-un efort comun, sunt mai hotărâți ca niciodată să reclădească Constanța.

„Încep prin a mulțumi participanților, fiecare dintre ei dovedind că haina politică poate și trebuie pusă in cui, interesul orașului fiind comun. Campania s-a încheiat! Suntem patru constănțeni care ne dorim să punem proiecte concrete în fața autorităților competente, pentru că, în 27 septembrie, am primit un vot de încredere de la cetățenii acestui oraș. Trebuie arătat că de la vorbă la faptă este un singur pas: determinarea”, a spus Horia Constantinescu.

Ploscaru: Lupta continuă!

„Lupta continuă! Ca inițiator al proiectului #ConstanțaDragosteamea mă voi bate pentru proiectele necesare dezvoltării Constanței și creșterii nivelului de trai al constănțenilor. Pentru că alegerile trec și problemele rămân și se agravează. Din aceste motive am acceptat invitația. Participarea la dezbateri, mese rotunde, eventuala susținere a unor proiecte comune, nu afectează independența mea politică. Consider ca dezbaterile de la masa rotunda nu au legătura cu alegerile pentru Parlamentul României și nu afectează neutralitatea mea față de partidele și candidații care se luptă pentru locuri in Parlament”, a declarat Nicoleta Ploscaru.

Corina Martin despre dezvoltare și bunăstare

„Sunt un om de echipă și dialog și mă interesează prioritar să fie rezolvate și împlinite problemele orașului și așteptările constănțenilor, mai ales că eu am comunicat direct, zi de zi, în campania pentru Primărie cu mii de constănțeni, de la care am aflat problemele și nevoile cu care se confruntă și care ne nemuțumesc pe toți, la Constanța. Dacă acest proiect va reuși să pună împreună energii, eforturi și implicare din partea mai multor foști candidați pentru Primăria Constanța, eu în mod clar îmi doresc să contribui pentru orice proiect care poate aduce bunăstare constănțenilor și dezvoltare pentru oraș”, a declarat Corina Martin.

Antoniadis: Un oraș care trebuie deopotrivă dezvoltat și conservat!

„Știm foarte bine că ideile și proiectele enunțate în campania care a trecut, cel puțin din partea subsemnatului, nu sunt fantasmagorice. Ele sunt ușor de implementat și este păcat să nu se realizeze, mai ales că sunt și necesare! În acest moment nu vorbesc politică, nu fac politică, de aceea am răspuns ieri invitației de a mă alătura acestei inițiative. Da, Constanța este un oraș care trebuie deopotrivă dezvoltat și conservat! Da, Constanța este orașul port al României, oraș în care viața să fie trăită în roz, nu gri!” a declarat Traian Anton Antoniadis.

Fiecare dintre participanții la întâlnire au adus în discuție proiecte care ar trebui să ajungă în fața autorităților publice locale, cu o susținere puternică din partea societății civile.

Horia Constantinescu a vorbit despre necesitatea înființării Constanța S.A, o societate pe acțiuni, deținută în proporție de 51% de municipalitate. Diferența de acțiuni poate fi scoasă la vânzare păstrându-se controlul autorității publice locale. Toți acționarii ar fi și s-ar simți cu adevărat implicați, nu numai financiar, ci și în implementarea proiectelor și administrarea acestora! Potrivit lui Horia Constantinescu, aceasta ar fi una dintre cele mai simple soluții pentru generarea de venit la bugetul local.

Nicoleta Ploscaru a adus în atenție mai multe probleme printre care se numără necesitatea modificării proiectului Sălii Polivalente, prin creșterea capacității, Castelul Reginei Maria din Mamaia și găsirea unor modalități de restaurare și reintroducere în circuitul cultural și turistic al acestui important obiectiv național de patrimoniu.

Corina Martin a ridicat problemele din turismul de pe litoral, vorbind despre importanța stabilirii și promovării unui brand turistic al orașului și a unei strategii de dezvoltare și de promovare a destinației, adică ceea ce în acest moment nu mai există de peste 3 ani la Constanța, oraș ce trebuie să devină o destinație turistica de 12 luni pe an.

Traian Antoniadis a susținut ideea cumpărării de către municipalitate a Hanului Balcan, restaurarea lui și intrarea acestuia în circuitul public. De asemenea, a fost adusă în discuție necesitatea intervenției cât mai rapide asupra malului de la plaja Modern, din dreptul Bisericii Grecești Metamorphosis.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa e fratilor cum ziceti voi astia din comentari, sunt de akord ku voi
1
0
Pana acum ati fost la putere nu va ajungea nimeni la nas dar nici nu ati facut nimic pentru constanteni si acum vreti sa salvati ce doar pe voi jjegurilor
2
0
tupeisti ,...un lucru nu stiu acesti derbedei-se poate trai bine si din munca cinstita,..... Cand te gandesti cati romani cinstiti tin in spate putorile astea abonate la bani publici
1
0
S-au grupat marii politicieni cu scoruri electorale intre 0.3 % si 1 %.Distractiv .....
2
0
Mie imi place de Corina. Indiferent unde este ea suge o pula. Macar isi face treaba
1
0
Ce-am mai ras! 4 simpatici! Fantastic 4!
5
1
Horia Constantinescu, sa-si faca treaba corect la ANPC, cata credibilitate poti avea, daca acolo unde esti, nu-ti faci treaba!
5
0
Laorice fel de vremi ,tot noi.De ce?Pentru ca nu mai e nimeni .
4
0
Ce vor ei defapt?a inteles cineva ceva?vor sa dezvolte proiecte pt Cta sa le duca n Consiliu local si judetean. Sa le spuna cineva ca in ambele consilii pe langa faptul ca ei nu sunt prezenti majoritatea este a Pnl UsrPlus.asa ca lasati o mai moale ca n aveti sansa. Defapt ei vor sa candideze la parlamentare sub o forma sau alta.asta e defapt obievtivul lor.doar ca o sa fie votati din pl. Sa intri in parlament iti trebuie minim 5 la suta din total voturi exprimate.ori astia toti impreuna la locale au avut 3 la suta din voturi.ce or fuma astia nu stiu dar sunt pe cai mari
7
0
ce bufoni penibili. nu le e jena ma?
11
0
de la alegerile locale se vade acum. Toti astia sunt pesedisti care au facut jocul lui Fagadau ca sa rupa voturi de la Chitac. Au candidat in mod fals mintind constanteni ca sunt anti Fagadau si anti PSD doar ca sa rupa voturi.Niste ticalosi care nu trebuie uitati. Urmariti ce vor face in viitor pentru PSD.
8
0
Ce cauta balena esuata? Va faceti de cacat bai.
9
0
Horia seface de cacat cu sursurile aste langa el .
6
1
S-au reunit repetentii clasei...!
17
0
Looseri astia cauta atentie. Sarmanii!
13
0
Si-au facut Primarie pe persoana fizica!
13
0
VOR CIOLAN
8
0
initiativa, munca adevarata, faceti -va treaba in meseria voastra bine , cinstit si ve ti fi exemple de urmat, asa cu gara, gara pana acum ne am saturat de partide , grupuri si grupulete!
6
1
0cu0cu0cu0
4
0
In poza de mai sus avem hoti, betivi si curve.
13
0
Astia vor aparea pe unele liste la parlamentarele din decembrie. Acest demers e doar unul pentru imaginea lor. Le miroase a ciolan. Cei cu mintea la ei nu ar vota asemenea exemplare, parveniti si impostori gretosi.
13
0
Corina e cea mai tare!!! Frumoasa foc!
3
10
Servitori si sclavi umili o sa ramaneti toata viata. Ziar de cacat. Rubrica de comentarii doar la stirile neplatite de smecheri
7
3
Cred ca cineva vrea ceva si nu poate fi decat balena aia umflata de Corina. Nu cred eu ca Nicoleta, grecu sau piticu atomic se baga in ceva cu asta. Balena Haloimis vrea reclama de campanie.? Ceva, undeva, pute
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614