REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Eugen Bola de la Inspectoratul de Muncă este noul prefect al Constanţei

Eugen Bola de la Inspectoratul de Muncă este noul prefect al Constanţei

Replica API 15 noiembrie 2012 | 00:00 227

Bogdan Huţucă revine la conducerea Finanţelor Publice

Bogdan Huţucă revine la conducerea Finanţelor Publice

În şedinţa de guvern de miercuri, un punct pe ordinea de zi s-a referit la postul de prefect al judeţului Constanţa. În ultimele luni, Bogdan Huţucă - investit prefect în data de 13 mai a acestui an - a transmis că nu doreşte să fie prelungită detaşarea sa la Prefectură, preferând să se întoarcă la conducerea Direcţiei Finanţelor Publice. În aceste condiţii, PNL a propus, pentru funcţia de prefect, numele lui Eugen Bola, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, informaţie publicată, în premieră, de "Replica".

"Guvernul a adoptat o Hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Constanţa de către domnul Huţucă Bogdan Iulian. De asemenea, tot prin Hotărâre, a fost numit, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, în funcţia publică de prefect al judeţului Constanţa domnul Bola Eugen", a declarat ieri, în cadrul unui briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Eugen Bola s-a declarat onorat de nominalizarea sa, precizând că, în funcţie de cum va fi publicată numirea în Monitorul Oficial, va fi instalat în funcţie: "Probabil vineri sau sâmbătă", a spus Bola. În perioada de maxim 6 luni cât se va adla interimar la conducerea Prefecturii, Bola a precizat că se va strădui ca în perioada campaniei electorale, respectiv a votului din 9 decembrie, lucrurile să se desfăşoare cu "respectarea legii". "Este un moment deosebit, care va trebui să se deruleze într-un climat de ordine şi linişte. Nu dorim să se vorbească despre fraude. Am discutat acum două-trei zile cu domnul subrprefect Radu Volcinschi, care mi-a spus că au început deja şi pregătirile pentru secţiile de votare, amenajarea şi, dotarea lor", a declarat, pentru "Replica", Eugen Bola. Tot el a mai precizat că o altă preocupare a sa, în calitate de prefect, va fi legată de sezonul rece: "Ar fi jenant să spunem că ne-a luat iarna pe nepregătite!". După alegeri, dacă partidul care îl susţine (PNL) se va afla în continuare la guvernare, Bola a menţionat că nu l-ar deranja să fie în continuare prefect, cu drepturi depline. Asta, desigur, şi dacă va dovedi în următoarea perioadă că face faţă. La conducerea Inspectoratului de Muncă din Constanţa va rămâne, după cum a precizat Bola, inspectorul şef adjunct pe probleme de siguranţa muncii, adică Tiberiu Pleşu (membru UNPR). "Pe perioada cât mă voi afla la Prefectură, raporturile mele de muncă cu ITM sunt suspendate, iar legal, atribuţiile de inspector şef sunt preluate de Tiberiu Pleşu", a conchis Bola.

Alexandra ANTON, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614