REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Eugen Teodorovici, despre documentul prezentat de Cîţu privind îngheţarea salariilor: E o variantă. Nu există criză în aplicarea Legii Salarizării

Eugen Teodorovici, despre documentul prezentat de Cîţu privind îngheţarea salariilor: E o variantă. Nu există criză în aplicarea Legii Salarizării

Replica API 22 octombrie 2018 | 01:17 385

Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că este o variantă de lucru îngheţarea salariilor din 2019, aşa cum reiese din documentul prezentat de liberalul Florin Cîţu, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

"Face o confuzie în ce spune şi ce gândeşte (n.r.: Florin Cîţu). Spune că România răspunde CE în reducerea cheltuielilor publice. Trebuie spus că nu e criza la nivelul bugetului, nici la nivelul aplicării legii pensiilor sau salarizării. Oricât e de mare impactul, PSD şi-a respectat promisiunile. Documentul vorbeşte despre o astfel de abordare şi vă spun calculele: legea salarizării are aplicabilitate până în 2022. M-aţi auzit spunând că aş aplica legea într-un termen scurt. Ca legea salarizării să fie aplicată integral până în 2020. E un scenariu propus în acest sens Comisie Europene", a declarat ministrul Eugen Teodorovici, la România Tv.

Acesta spune că a discutat deja despre această variantă cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, dar a refuzat să spună dacă liderul PSD Liviu Dragnea este de acord.

"Vedeţi cum arată legea bugetului peste câteva săptămâni pentru va prevedea formula finală pentru 2019, adică ne menţinem promisiunea de creştere cu 15% la pensii. Iar la salarizare, nu că nu se aplică, ci mai repede se va aplica. E o formulă luată în calcul", a mai spus Teodorovici.

Ministrul spune că promisiunile legate de punctul de pensie şi majorarea salariului minim de la 1 ianuarie vor fi respectate. Totodată, Teodorovici l-a acuzat pe Florin Cîţu de intoxicare: " E intoxicarea opiniei publice. De când este senator asta a făcut. De asta a fost dat afară din sistemul bancar".

Senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, că PSD va introduce, de anul viitor, măsuri de austeritate şi nu va mai aplica Legea salarizării unitare. Liberalul prezintă în acest sens un document trimis CE prin care coaliţia de guvernare promite îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în 2019.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai sa se hotarasca odata si asta ca sa stiu cum mai umflu dolarul si euro!
0
0
Numai ca ai acceptatsi ca vorbesti pe linga propunerea lui Ctu dati demisia de urgenta l-ai sapat pe Misa si tot la pilonul 2 de pensi a-i ajuns ala ti-a lasat bani la rezerva si i-ai evaporat fi cinstit si dati demisia zi ca esti blnav
1
3
Qamenii au dreptate !Sunt suparati . Preturile cresc si voi ati dat 100 lei . Anulati pensiile speciale !Totul sa fie calculat dupa CONTRIBUTIVITATE ! Veti pierde la alegei PSD ,daca ii favorizati pe astia cu pensii speciale ! In fata LEGII TOTI SUNTEM EGALI TOTI AVEM ACELEASI DREPTURI. RRESPECTATI CONSTITUTIA!
3
0
Minciuni, promisiuni, hotii... Sunteti RIDICOLI !! Cine va mai crede circarilor !? Sunt ultimile voastre zbateri, deja va faultati intre voi, precum o haita de caini. Ati fost votati sa faceti: CE ??!! Sa va fie RUSINE, i-ati dezamagit pe romani: una spuneti, alta faceti! Cine va mai crede ?!
4
1
Ultimile zbateri ale unui partid in disolutie. Au fost votati si isi bat joc de alegatori. Mai dureaza pana la autoeliminarea din politica.
4
1
cred ca ne-am lamurit cu legea salarizarii- daca o da dzeu prin 20 20, cred ca de interes a fi ca voi, pana atunci, haita completa de hoti si borfasi in frunte cu puscariasul draknea, sluga tudore, cirdacke, nicolicea, soferul nicolae, adormitul premiat cu modica suma lunara neta de 62000 lei , sa ajungeti dupa gratii, pe perioada nedeterminata, de ce nu- pe viata- INALTA TRADARE
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920