REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Eugen Teodorovici, numit pentru un an preşedinte al Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene pentru Investiţii

Eugen Teodorovici, numit pentru un an preşedinte al Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene pentru Investiţii

Replica API 23 iunie 2018 | 00:00 383

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în calitatea sa de guvernator al României la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), a fost numit preşedinte al Consiliului Guvernatorilor BEI, decizia fiind luată în cadrul reuniunii anuale desfăşurate vineri la la Luxemburg, informează Ministerul Finanţelor printr-un comunicat, scrie AGERPRES.

"Sunt deosebit de onorat pentru preluarea acestui mandat de preşedinte în cadrul uneia dintre cele mai importante instituţii financiare internaţionale, Banca Europeană pentru Investiţii. Am în vedere să sprijin BEI în activitatea sa pentru a acţiona în interesul şi pentru bunăstarea cetăţenilor Uniunii Europene. Solidaritatea şi convergenta vor reprezenta pilonul central al acţiunilor Băncii în cadrul politicilor sale de finanţare. În acelaşi timp, împreună cu BEI, voi acţiona pentru îmbunătăţirea managementului riscurilor financiare/ non-financiare şi pentru adoptarea măsurilor necesare pentru conformarea cu cele mai bune practici în domeniul bancar", a afirmat Eugen Teodorovici.

Preşedinţia Consiliului Guvernatorilor BEI este asigurată de fiecare stat membru prin rotaţie, în conformitate cu protocolul stabilit de Consiliul Uniunii Europene. Aceasta este preluată în cadrul reuniunii anuale a Consiliul Guvernatorilor BEI şi se exercită începând din ziua următoare, timp de un an.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este un organism independent care adoptă propriile decizii în materie de împrumut şi creditare pentru proiecte ce sprijină creşterea economică, crearea de locuri de muncă, finanţarea mixtă, garanţii şi consiliere în vederea promovării obiectivelor Uniunii Europene. BEI colaborează cu alte instituţii ale UE, în special cu Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul UE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
are girul puscariasului draknea sa faca orice ca sa treacxa niticaiva bani in contul lor, hotia este valabila oriunde. Ce sa faca nulitatea asta acolo, pe cine amanjit de a fost numit?
2
0
si noi tie europeanule !
0
2
Acest orlando, tzigan borat, este orice numai ca in finante e o nulitate. Si analfabet. La fel ca si animalul de sub mine. Si replica ,pentru ca nu pot sa postez la stroe va dau voua muie.
5
2
Catu penelistul moare de oftica, hai bai loazele astea de la hastag partz rezist mai comentanti impotriva ministrului de finante, un banner prin piata Victoriei ceva...
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218