REPLICA ONLINE CONSTANTA

2° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
2° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

Eugen Tomac, PMP: Este momentul să oprim risipa banului public

Eugen Tomac, PMP: Este momentul să oprim risipa banului public

Replica API 27 septembrie 2022 | 00:00 552

Preşedintele PMP Eugen Tomac afirmă că este momentul să fie oprită risipa banului public, iar PSD-PNL-UDMR să înceapă să guverneze cu responsabilitate faţă de cetăţenii români. ”Guvernarea responsabilă trebuie să fie prioritate şi nu festivismul acesta ieftin pe care l-am văzut în ultima perioadă, prin care se risipesc bani, în stânga şi în dreapta”, consideră el.

Eugen Tomac

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că singura soluţie pentru a ieşi din criză este ca România să acceseze fiecare cent din banii puşi la dispoziţie de către Uniunea Europeană.

"Cu cât fast ne-a anunţat ministrul Fondurilor Europene că au fost semnate contracte de aproape 5 miliarde euro. Probabil nu ştie că România trebuie să acceseze 80! Să nu uităm şi faptul că nu s-a reuşit cheltuirea banilor din exerciţiul financiar 2014-2020. Resursă bugetară există, dar România se împrumută cu dobânzi incredibile, de peste 15%, ajungând la o datorie de peste 50% din PIB. Aceşti bani reprezintă datorii ale României. Partidele şi politicienii vin şi pleacă, dar acestea rămân. Şi ele vor fi plătite de către români. Ca partid de opoziţie avem datoria să tragem aceste semnale de alarmă, mai ales după sfidarea din această săptămână, când, după ce au mimat grija faţă de cetăţenii acestei ţări, partidele de la putere au dat un vot prin care şi-au majorat salariile, într-un moment de criză majoră", a declarat europarlamentarul Eugen Tomac, scrie stiripesurse.ro.

Liderul PMP a subliniat că, de la 1 ianuarie, România s-a împrumutat cu aproximativ 10 miliarde de euro, iar fondurile, în loc să fie folosite pentru a-i susţine pe oamenii cu venituri modeste, expuşi în faţa crizei, se risipesc către baronii locali.

"Realitatea este că ne împrumutăm cu bani pentru a finanţa aceleaşi proiecte care pot primi finanţare de la UE. Este momentul să oprim risipa banului public, iar PSD-PNL-UDMR să înceapă să guverneze cu responsabilitate faţă de cetăţenii români expuşi în faţa crizelor prin care trecem. Guvernarea responsabilă trebuie să fie prioritate şi nu festivismul acesta ieftin pe care l-am văzut în ultima perioadă, prin care se risipesc bani, în stânga şi în dreapta, în condiţiile în care avem fonduri suficiente de la UE", a completat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trezirea tolomacului
0
0
La voi furtul se numeste risipa ?Ne traduci ?
1
0
Alo,e timpul sa iti vezi de treaba ta.Ai luat nevasta,ai angajat_o la Bruxelles,aia nu sunt bani publici?Parvenitule!
1
0
E momentul sa ne pupi in c ur cur mare
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362