REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Eugen Tomac (PMP): Maia Sandu va fi viitorul preşedinte al Republicii Moldova

Eugen Tomac (PMP): Maia Sandu va fi viitorul preşedinte al Republicii Moldova

Replica API 13 noiembrie 2019 | 03:44 497

Eugen Tomac

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că Maia Sandu, al cărei guvern a fost demis marţi de Parlamentul de la Chişinău prin moţiune de cenzură, va ajunge preşedintele Republicii Moldova.

"Maia Sandu va fi viitorul preşedinte al R. Moldova. Maia Sandu a dat dovadă astăzi de viziune şi a făcut ce trebuie în momente de criză politică pentru R. Moldova. (...) Era momentul unei resetări. Guvernul a plecat, pentru că Maia Sandu nu avea altă şansă de a-şi păstra credibilitatea în viaţa politică din R. Moldova. Nu putea accepta o reformă în termenii propuşi de Dodon, al cărui unic scop era impunerea controlului politic asupra Justiţiei", a scris Tomac pe contul lui de Facebook.

În opinia sa, Maia Sandu "a făcut pact cu diavolul" prin alianţa cu socialiştii, pentru a-l scoate din viaţa politică pe oligarhul Vlad Plahtoniuc, însă nu a mai putut accepta condiţiile puse de preşedintele Igor Dodon.

"Prin această mişcare, Maia Sandu a demonstrat că nu poate înghiţi un compromis politic la nesfârşit şi se pregăteşte de campania electorală de anul viitor, atunci când, în calitate de lider al opoziţiei, va putea să-l înlăture din fruntea statului pe actualul preşedinte prorus, Igor Dodon. Dodon rămâne un politician care nu face altceva decât să îl înlocuiască pe Plahotniuc în încercarea de a controla statul", arată el.

Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a fost demis marţi de parlament prin moţiune de cenzură adoptată cu 63 de voturi.

Căderea guvernului intervine la doar cinci luni de când prim-ministrul pro-occidental Maia Sandu a preluat funcţia, promiţând să combată corupţia.

Maia Sandu a candidat la alegerile prezidenţiale în 2016, din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate, dar a fost învinsă de socialistul Igor Dodon. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Moldovene , esti un comunist prost , ma cac pe tine !
1
0
va rade putin cu totul , se pisa pe ue si pe voi ! fraierica , vezi ca isi consolideaza pozitia, tu nu vezi ce a facut nastase andrei ? s-au cacat pe ei la locale !
4
1
Poate va fi la puscarie nu presedinte. Acolo rusii deja se instaleaza. Cine face opozitie va fi la parnaie ca in Rusia. E optiunea lor de acolo din Moldova. Si lipsa de reactie a romanilor de aici si a UE ajuta la re-rusificarea Moldovei.
5
0
Cred ca i-a iesit lui Petrov la fum alb
4
1
Din articol reiese adevarul, asta e Mama Omida de la PMP. Bai frate, la voi bea unul si va imbatati toti? La cacat ma
5
1
Maiii Tolomacule Maia Sandu a fost sub mine ,,sugea la beberon.
3
1
Iar ne ziceti de rusii de peste Prut?Mai da i naibii ca prin Europa ei sunt Moldoveni nu Romani,cu toate ca au acte de ROMANIA...sunteti Romani doar cand vreti prin Europa?Mai stati si la voi acolo ca sunteti RUSI si majoritatea mai instariti spala banii KGB ului prin Romania...stati unde sunteti si Maia Gaia si alte nume Sandu etc care sunt nume propri folosite la numele de familie!Voi puteti sa stati unde sunteti si in Europa...nu prea va adaptati!V a intrat "mama Rusie" prin piele si creiere
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367