REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Eugen Tomac: Populismul reprezintă o ameninţare reală la proiectul european

Eugen Tomac: Populismul reprezintă o ameninţare reală la proiectul european

Replica API 18 martie 2019 | 02:28 368

Eugen Tomac

Populismul reprezintă o ameninţare reală la proiectul european, este de părere preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, care îi acuză pe liderii PSD de discursuri antieuropene.

"Asistăm la ora actuală, începând de la Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu, la discursuri antieuropene, la un populism greu de imaginat în România de acum 3, 4, 5 ani. Un populism care nu are nimic în comun cu România europeană, un populism plin de demagogie, un populism vândut la aprozar de către liderul PSD, un populism care riscă să distanţeze şi mai mult România de valorile care stau la temelia şi baza UE", a declarat Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

În opinia sa, un astfel de populism nu este întâlnit doar la liderii PSD, ci şi în alte ţări ale Uniunii, precum Italia, Ungaria ori Marea Britanie.

"Din păcate, acest populism nu îl găsim doar în capul decidenţilor români. Populismul acesta ameninţă toată Uniunea Europeană. Avem politicieni populişti în Italia, unde este celebrul Salvini care îi vânează pe români dacă nu îşi schimbă plăcuţele de înmatriculare. Avem populişti în ţara vecină, Ungaria, unde este Viktor Orban. Dar prima victimă a populismului este Marea Britanie, o ţară cu o democraţie consolidată. Politicienii au invitat cetăţenii să răspundă la o întrebare simplă: dacă mai vor sau nu în UE şi au existat politicieni care au spus 'trebuie să plecăm din UE pentru că altfel vin românii şi ne iau locurile de muncă', în condiţiile în care avem o comunitate de peste 200.000 de români, iar Marea Britanie acordă anual peste 1 milion de cetăţenii celor proveniţi din Pakistan şi India, oameni care nu au nimic în comun cu cultura europeană, dar care provin din fostele colonii britanice. Populismul acesta reprezintă o ameninţare reală la proiectul european", a declarat liderul PMP, care consideră că un astfel de populism trebuie sancţionat.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prostie omeneasca . omul lui base
5
8
Lasatil ma el face ce i se spune ce credeti daca el are o parere si Base alta are dreptate el fiindca e presedintele partidului.
6
8
Domnule TOMAC, cand dati drumul dpmle la initiativa aceea de strangere de semnaturi pentru abrogarea legii aleia nesimtite care le da pensii speciale la toti porcii lui dracnea?
8
2
eugen TOLOMAC il cheama pa asta vaaaai si vai.in moldova TOLOMAC inseamna prost.Sa fi stiut ceva mamasa de mic avea inclinati
6
8
mai Tolo- mac, in afara de ecou te mai asculta cineva?
13
8
Da ma tilo nac daca n- o sustine pe kovesi si spune ca pe piata este numai marfa pro asta din vest este anti european basescu cum este
5
9
Si mie, si mie!
11
9
Tolomacu de seviciu ,,sugee sula lui besescu.
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920