REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Eugen Tomac, preşedintele PMP: Liviu Dragnea trebuie să îşi dea demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor

Eugen Tomac, preşedintele PMP: Liviu Dragnea trebuie să îşi dea demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor

Replica API 23 iunie 2018 | 22:55 347

“Liviu Dragnea trebuie să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”

În cursul zilei de vineri, 22 iunie a.c., preşedintele Partidului Mişcarea Populară a dorit să ajungă la Constanţa cu scopul de a face un anunţ ce implică starea actuală a partidului pe care îl conduce. În acest sens preşedintele PMP Constanţa, Claudiu – Iorga Palaz a susţinut iniţiativa şi a organizat la sediul partidului o conferinţă de presă la care însă preşedintele PMP nu a mai sosit. Declaraţia a fost făcută... telefonic.

Tensiune în rândul membrilor Partidului Mişcarea Populară! Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a contestat în cursul dimineţii de vineri, 22 iunie a.c., articolul care face referire la statutul aleşilor locali, prin care, potrivit preşedintelui PMP, se încalcă legea partidelor parlamentare dar şi principiul democratic de asociere între partide.

“Îmi cer scuze că s-a produs o această încurcătură în programul meu, n-a depins de mine şi nici de colegii de la Constanţa. Întârzierea este rezultatul unei activităţi pe care am avut-o în această dimineaţă când a trebuit să depun sesizarea la Curtea Constituţională cu privire la Contestarea Legii pe care PSD-ul a elaborat-o cu un singur scop: O lege îndreptată către PMP prin care se modifică legea privind statutul aleşilor locali şi anume ca aleşii locali din partidele care fuzionează să obţină statutul de independenţi. Un lucru care este extrem de grav şi noi am făcut această contestare. Le mulţumim pe această cale colegilor din PNL pentru că au susţinut demersul nostru, iar eu sunt convins că odată cu această sesizare la CCR se încheie şi povestea fuziunii între PMP şu UNPR. Practic, cei din UNPR şi-au epuizat toate căile de atac deşi în urmă cu doi ani de zile am avut un congres de fuziune adoptat în unanimitate de cele două partide, mulţi dintre foştii lideri UNPR văzând că nu şi-au atins obiectivele de a ajunge în Parlament prin PMP au denunţat fuziunea lucru care a creat dificultăţi în procesul de absorbţie al UNPR, iar ulterior au negociat cu cei din PSD ca actuala majoritate să dea o lege cu dedicaţie împotriva PMP”, a precizat preşedintele PMP.

“Noi astăzi am contestat această lege şi sunt convins că CCR nu se va compromite şi va judeca corect ceea ce am contestat noi pentru că nu se poate modifica o voinţă a două partide printr-o lege dată cu scopul de a racola nişte aleşi locali. Pentru PSD este suficient că i-a luat înapoi pe foştii UNPR-işti atât în Senat cât şi în Cameră pe listele Partidului Mişcarea Populară. Ceilalţi colegi trebuie să să rămână acolo unde sunt, să-şi continuie treaba în cadrul Partidului Mişcarea Populară. Am dorit să fac acest anunţ de la sediul PMP Constanţa având în vedere că este o organizaţie puternică”, a mai declarat acesta.

“Liviu Dragnea trebuie să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”

Ziua de joi, 21 iunie a.c., nu a fost trecută cu vederea. Aşadar, comndamnarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 4 luni de închisoare a produs reacţii şi la nivelul Partidului Mişcarea Populară.

“PMP Nu mă bucur pentru nici o condamnare, niociodată, Nu mai este problema noastră a românilor, faptul că PSD.ul şi-a ales un lider care are deja o condamnare. Faptul că Liviu Dragnea se află în Camera Deputaţilor de aici rezultă că ocupă cea de a treia funcţie în Stat în ierarhia instituţională. Este un lucru extrem de grav pentru România şi această condamnare, chiar dacă este în primă instanţă, ridică o mulţime de semne de întrebare cu privire la seriozitatea cu care poate fi tratată, iar ceea ce se întâmplă acum nu mai ţine nici de voinţă politică, nici de interpretări, ţine de o realitate. România este puternic afectată de statutul pe care îl are domnul Dragnea şi prin urmare trebuie să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. În PSD este problema lor ce vor să facă cu domnul Dragnea. Îl pot ţine acolo până în 2040.”, a adăugat în cursul zilei de vineri, 22 iunie a.c., Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca da sfaturi Tomac sau unul ametit de alcool din orice carciuma din tara,e acelasi lucru. Nimic de luat in seama.PMP are importanta zero.
1
0
CE BINE I SE POTRIVESTE NUMELE ACESTUI EXCREMENT. TOLOMAC VAI SI VAI.CHIAR STIE CINEVA ARE O MESERIE LA BAZA ACEST NIMENI.SAU II HRANIT DE LA BUGET CA MULTI ASEMENI LUI.
4
3
A intarziat pe naiba. Vroia omul sa vina un week-end la plaja si s-a anuntat vreme rea. Pentru asta venea nu ptr altceva. Conferinta de presa la misto
4
3
O scursura umana securistica.
5
2
Trebuie sa dispara.ACEST ROMAN LUVIU DRAGNEA O SA NE SCAPE DE CIOCOI!
3
3
stau si ma gandesc cum a, ajuns Tolomacu asta in Romania.
7
3
Trebuie sa isi dea demisia si d la aia mik ca sa poata gusta stuleti tinerii .
1
4
Chiorul seful tau trebuia sa isi dea demisia mai tolomacule
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920