REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Eurodeputata Adina Vălean, acceptată de Ursula von der Leyen pentru postul de comisar european

Eurodeputata Adina Vălean, acceptată de Ursula von der Leyen pentru postul de comisar european

Replica API 7 noiembrie 2019 | 02:10 448

Adina Vălean

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis miercuri ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor în viitorul executiv comunitar, după ce în aceeaşi zi România a transmis două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european, au declarat purtătorii de cuvânt din echipa de tranziţie a preşedintelui ales al CE.

"România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu preşedintele-ales şi s-au descurcat bine. Preşedintele-ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja preşedintele comisiei ENVI şi este în prezent preşedintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experienţă pe subiectele asociate portofoliului transporturilor. A fost raportor pentru 'Mecanismul pentru Interconectarea Europei', prin care este susţinută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei şi serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor şi de reducere a emisiilor de dioxid de carbon", au afirmat purtătorii de cuvânt respectivi.

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că Siegfried Mureşan şi Adina Vălean sunt propunerile pentru funcţia de comisar european. "După consultarea preşedintelui Klaus Iohannis, am luat decizia împreună să trimitem către preşedintele Comisiei Europene doi candidaţi pentru funcţia de comisar european - este vorba despre europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean. Vă anunţ că, în conformitate cu prevederile legale, voi trimite către preşedinţii celor două Camere solicitarea de a legaliza audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului României, fie pentru cei doi candidaţi, fie pentru candidatul care va fi decis de preşedintele Comisiei Europene, urmând ca să fie audiaţi când va stabili conducerea celor două Camere", a declarat premierul Ludovic Orban, la finalul şedinţei de Guvern.

Intrarea în funcţie a Comisiei Von der Leyen, prevăzută la 1 noiembrie 2019, a fost amânată până la 1 decembrie 2019, în urma respingerii de către eurodeputaţi a candidaţilor francez, ungar şi român la funcţia de comisar european.

Ulterior, Franţa a prezentat candidatura fostului ministru al economiei Thierry Breton, în timp ce Ungaria l-a propus pe actualul ambasador pe lângă Uniunea Europeană, Oliver Varhelyi. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A ales gaina cu ouale de aur a lui Dinu Patriciu! Cat adevar!!! ..Vin ai nostrii pleaca-i vostrii, noi ramanem tot ca prostii...aia HOTI, astia HOTI, mama lor la toti... Daca asta inseamna exemplu de OM integru pentru PNL inseamna ca ne ea pe toti de prosti! Simplu: dati pe google scrieti adina valean si dinu patriciu si.... sa vedeti muhaiaua cu trompa toata bagata-n caraimanul lui patriciu, adica bani furati de la noi toti si supti de motaneii multi ca astia doi: adina valean si crin antonescu!!!
1
0
Ce sa faca si URSULA a ales si ea cea mai valabila femeie dintre candidatele trimise de Romania pentru postul ala care ii revenea STATULUI ROMAN.
6
2
S-a cerut sa fie femeie. Conditie aberanta dar si Sigfried se incadra si el este o curva de gen feminin. Car despre Giosu nu este bou este un muist facut din laba pe care masa l-a fatat handicapat.
2
10
un corvete care te vinde ,,jos liberalismu ,,traiasca comunistu.
2
7
esti mare bou , mesteci pula cu ecou ! ....valuri de inceput , stai bland ca nu face ma - ta reforma in romania !
4
8
Mobilizati-va. Este momentul nostru. In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii de 45-50 de ani.
9
4
Pe asta a facut-o mare doamna Dinu Patriciu! Somnorosul Crin a rontait si el de la Patriciu, a ocupat intr-o rganigrama functie mare de director la o entitate din Rompetrol, dar nici drakul nu l-a stiut si nu l-a vazut vreodata! Doua ventuze care-au supt pana n-au mai putut! Credeam ca Orban si PNL o sa ne scape de asemenea naparci dar, vorba romanului: ,,afara-i vopsit gardul si-nautru-i leopardul!" Ne-a facut PNL-ul din vorbe si a resuscitat USL-ul!! Pu-lea-l mai voteaza poimaine si la alegerile viitoare!
6
5
A cerut femeie deci Sigfried a fost respins. Pe astfel de criterii vor pierde oameni capabili atat femei cat si barbati. Oricum la creier suntem egali. Daca in anumite perioade vor fi mai multe femei capabile asta e, daca barbati asta e, dar sa impui paritate cu orice pret asta e prostie. Profita de asta arabii, chinezii, indienii, multe tari africane, etc. Competenta trebuie sa primeze nu sexu. E o idee dela baietii si fetele lui soros din pacate depasita de noile realitati globale. Au aparut si oamenii fara gen, sau bisexualii si mai sunt si altii. Deci e o forma de subminare a competentei
3
2
In sfarsit, Crin Antonescu si-a primit rasplata de la Ciolannis. Fara gesturile ciudate ale Porumbacului, lenesul din deal ramanea un anonim intr-un oras aorecare de provincie...Sigur, insa, ramanea si cu toate casele furate....
11
8
Nu va mai saturati de bani si functii. Stai acolo de zeci de ani
7
1
de ce nu spui adevarul ca prostalaul ala de Siegfried VASILE Muiesan nu a trecut testul. Prea prost prea DE LA TARA!
11
10
e sotia lui Crin Antonescu
8
5
prima conditie sa ajungi comisar e sa ai fofo, restul mai putin conteaza. in justitie, sanatate, invatamant femeile sunt majoritare, acolo nu se ia in calcul ? nu ar trebui egalitate de gen si acolo ?
7
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218