REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Eurodeputatul Dan Nica îi cere premierului Cîţu să prezinte public ultimele evoluţii ale PNRR

Eurodeputatul Dan Nica îi cere premierului Cîţu să prezinte public ultimele evoluţii ale PNRR

Replica API 5 august 2021 | 00:00 533

Liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, Dan Nica, îi cere premierului Florin Cîţu să prezinte public ultimele evoluţii ale PNRR, atrăgând atenţia că Portugalia, Luxemburg şi Belgia au devenit marţi primele state din UE care au primit deja tranşe din fondul european de relansare, plan conceput de Uniunea Europeană pentru a ajuta statele membre să îşi reconstruiască economia după criza provocată de pandemie.

Dan Nica

Într-un comunicat de presă al PSD transmis miercuri, acesta susţine că România, în schimb, se poate lăuda cu "imaginea jalnică a unui eşec în cifre şi în economie şi în pandemie".

"Gazele au ajuns la maximul istoric din ultima sută de ani, energia electrică atinge un nou nivel record, iar prim-ministrul României vede în faţa ochilor doar bătălia delirantă din PNL. Îi solicit candidatului Florin Cîţu să folosească scaunul şi pixul de la Palatul Victoria pentru a lua măsuri urgente în ceea ce priveşte asigurarea protecţiei consumatorilor vulnerabili şi să adopte o poziţie în ceea ce priveşte Pachetul Fit for 55, propus de Comisia Europeană, cu o puternică dimensiune socială, care va creşte şi mai mult facturile la energie şi combustibil pentru toţi cetăţenii. Îi cer, de asemenea, să prezinte public ultimele evoluţii ale PNRR, pentru că toamna se apropie, iar ţara noastră are multe restanţe la Bruxelles, unele care ne pot arunca la periferia Europei", adaugă Dan Nica, scrie Agerpres.

Eurodeputatul PSD arată că este "descalificant" pentru un partid istoric să se afle la putere de aproape doi ani şi "să nu guverneze o zi, fiind mai ocupat cu organizarea alegerilor, decât cu necesităţile românilor".

"Guvernul de anul trecut a fost preocupat de organizarea alegerilor generale, Guvernul de anul acesta este preocupat de alegerile interne de partid. Nimeni nu va avea nimic de câştigat de pe urma acestora, dar în mod sigur va pierde România. Rezultatele unei Guvernări pe Facebook, în lozinci, fără soluţii, fără viziune, fără perspective, fără empatie şi fără măsuri compensatorii se văd acum, când românii traversează de unii singuri două crize: pandemia şi criza economică", a spus şeful delegaţiei PSD din Parlamentul European.

Social-democratul mai susţine că, în ciuda "vedeniilor" premierului, România se află la coada clasamentului veniturilor din spaţiul european şi chiar dacă salariile sunt foarte mici, oamenii plătesc preţuri mult mai mari decât alte state la alimente şi transporturi.

De asemenea, Dan Nica precizează că românii se află şi în topul ţărilor din UE care "nu-şi permit să meargă într-o vacanţă de vară nici măcar timp de o săptămână din cauza sărăciei".

"Aceşti oameni trebuie să oprească tot circul care ne pune într-o poziţie jenantă în faţa Uniunii Europene şi să realizeze în al 12-lea ceas că nu putem ajunge în punctul în care familiile cu venituri mici să fie cele care să plătească cel mai mult factura acestui eşec naţional - Guvernarea celor care au pierdut nu doar alegerile, ci şi orice busolă a realităţii", mai afirmă eurodeputatul PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920