REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Europa Centrală încearcă să rezolve problema standardelor duble de calitate la alimente

Europa Centrală încearcă să rezolve problema standardelor duble de calitate la alimente

Replica API 16 octombrie 2017 | 00:00 285

Liderii Grupului de la Vișegrad (V4 - Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia) au salutat cu prudență propunerile Uniunii Europene privind rezolvarea temerilor lor referitoare la standardele duble ale calității produselor vândute de unele companii în est, față de cele din vest, transmit AP și Reuters, citate de Agerpres.

Oficiali de rang înalt din cele patru state, reprezentanți din Europa Occidentală și de la Comisia Europeană sunt prezenți la Bratislava, la summitul "Pentru o calitate egală a produselor pentru toți", o reuniune ministerială la înalt nivel a cărei temă este dublul standard de calitate la produsele alimentare.

La această reuniune, Vera Jourova, comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, a propus noi moduri de comparare a produselor alimentare în UE. Liderii Grupului de la Vișegrad au apreciat măsura, dar au apreciat că încă sunt multe de făcut.

Premierul slovac Robert Fico a afirmat că propunerea oficialului UE este "utilă" și "ar putea fi de ajutor".

"Mă bucur că CE a prezentat o nouă metodologie care va face posibilă o mai bună comparare a calității alimentelor. Dar este doar primul pas. Încă mai avem multe de făcut la nivel european", a declarat și premierul ceh Bohuslav Sobotka.

Premierii din Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia, alături de Vera Jourova și comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, și-au luat angajamentul de a-i asigura pe consumatorii din UE că nu sunt induși în eroare de ceea ce cumpără — dar fără a se angaja că produsele ar avea aceleași ingrediente pe întregul continent.

Reprezentanții Europei Occidentale au sprijinit argumentele corporațiilor potrivit cărora unificarea obligatorie a produselor în UE ar încălca principiul pieței libere și al concurenței, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Guvernul Romaniei nu este interesat sau asa e intelegerea ,poporului roman sa i se livreza toate gunoaiele. Noi nu am participat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369