REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Europa trebuie să fie ''în prima linie'' în criza migraţiei, susţine Dimitris Avramopoulos

Europa trebuie să fie ''în prima linie'' în criza migraţiei, susţine Dimitris Avramopoulos

Replica API 24 septembrie 2019 | 00:00 464

Dimitris Avramopoulos, foto ec.europa.eu

Comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, a declarat luni, în Malta, că Europa ar trebui să fie "în prima linie" pentru a gestiona criza migraţiei, alături de ţări precum Italia, Grecia, Malta, Spania şi Cipru, relatează AFP.

"Europa trebuie să fie mai bine pregătită şi să se afle în prima linie alături de ţări precum Italia, Grecia, Malta, Spania şi Cipru", a declarat Dimitris Avramopoulos, care participă la mini-summitul în cadrul căruia ar urma să se elaboreze un dispozitiv de repartiţie automat al migranţilor salvaţi pe mare.

"Astăzi, ne vom concentra pe situaţia din această parte a Mediteranei (partea centrală - n.r.)", a adăugat în faţa presei comisarul european, prezent în Malta împreună cu miniştrii de interne german, francez, italian, maltez şi finlandez, în contextul în care Finlanda exercită preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

"Dar nu trebuie să negăm că există situaţii similare în alte părţi din Marea Mediterană", a adăugat el.

Comisarul a mai estimat că a venit momentul ca UE "să ia decizii politice, ceea ce înseamnă că trebuie să avem o cale politică pentru toate statele membre".

Mai mulţi experţi şi aleşi europeni au declarat că se tem că o decizie privind repartizarea automată care nu ar privi decât migranţii salvaţi în Mediterana centrală ar putea fi percepută drept incorectă de ţările de primire care se află pe alte două rute, Mediterana occidentală (Spania) şi respectiv orientală (Grecia).

De la începutul anului, numai 13% din cei 67.000 de migranţi ilegali ajunşi în Europa au debarcat în Italia sau în Malta, faţă de 57% în Grecia şi 29% în Spania. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
UE incepe sa semene cu o agentura de implementare a radicalismului islamist in Europa. De accord cu empatia fata de cei napastuiti in tarile musulmane,insa de ce nu-si fac ei acolo revolutiile,de ce dam arme satrapilor care isi distrug popoarele? De ce sa devenim noul islam si din grija unor politicieni sa para umani,sa devenim toti siliti sa acceptam eventual sharia sau sa nu mai putem asculta muzica de-a noastra ca deranjam musulmanii,sa nu avem piete cu carne de porc,copii sa fie siliti sa se inchine la Allah daca exista un singur musulman in scoala aia? Scuze,nu vrem asta !
0
0
Puneti o data Frontexul sa respinga orice ambarcatiune ce vine spre Europa.Totul este un teatru de prost gust si suntem santajati de Turcia si tarile din Magreb si Levant.Ce vreti sa distrugem Europa prin musulmanizare.Ati uitat ca multi au fost musulmanizati cu forta in Balcani, in perioada otomana? Chiar vreti raul Europei? Ce spuneti dumneavoastra se numeste Marxism.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367