REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Europarlamentar, despre reacțiile externe la protestele din România : Toți mă felicită pentru românii care ies în stradă să apere valorile europene

Europarlamentar, despre reacțiile externe la protestele din România : Toți mă felicită pentru românii care ies în stradă să apere valorile europene

Replica API 3 decembrie 2018 | 02:25 287

Europarlamentarul Sigfried Mureșan susține că României îi lipsește o guvernare bună pentru a găsi soluții pentru problemele de zi cu zi care îi frământă pe români, precizând că a primit multe felicitări pentru modul în care cetățenii apără valorile europene, conform stiripesurse.ro.

"De doi ani de zile, peste tot unde merg în Europa mi se spune următorul lucru: felicitări poporului român, felicitări românilor pentru modul în care ies în stradă pentru a apăra valorile europene, pentru a apăra justiţia, a apăra dreptatea, a cere stat de drept, a cere bună guvernare şi românii fac lucrurile acestea cu drapelul UE în mână. Lucrul acela este văzut şi luat în seamă peste tot în UE.

Toţi îmi spun, felicitări poporului român că iese în stradă şi-şi apără destinul european, un minus pentru oamenii politici care încearcă să afecteze cursul european al României. Rezoluţia apără statul de drept din România. Demnitatea mea ca român, dacă Uniunea Europeană este alături de mine în lupta pentru dreptate, în lupta cu oamenii politici care încearcă să slăbească dreptatea, atunci demnitatea mea nu este afectată, ci dimpotrivă, mi se confirmă că sunt bun european şi că Europa este alături de noi. (..)

Cred că oamenii politici de la noi, care nu ştiu cum funcţionează UE, nu ştiu să influenţeze deciziile europene în binele românilor şi nu ştiu să reprezinte bine România în Europa, aceşti oameni politici au spus poporului următorul lucru: nu contează temele europene, românii nu sunt interesaţi de temele europene şi vin chiar şi în campanie pentru europarlamentare doar cu teme româneşti. (..)

Cred că ne lipseşte o bună guvernare. Cred că ne lipsesc oamenii politici care să se trezească la ora 7:30, să-şi ia geanta şi să meargă la Parlament exact aşa cum orice alt cetăţean merge la locul său de muncă. Nu cred că poţi spune unui copil, unui tânăr să fie serios de dimineaţă, să meargă la locul de muncă, să înveţe, să fie serios, dacă vezi cocoţaţi în fruntea ţării oameni politici care nici măcar nu ştiu să vorbească corect limba română. Cred că pentru a avea o societate în care fiecare să muncească, să fie serios, avem nevoie de modele în viaţa publică, asta cred că ne lipseşte cel mai mult", a declarat europarlamentarul pentru Digi24.

Sigfried Mureșan admite că Uniunea Europeană trebuie actualizată, însă susține că Europa este viitorul României.

"Este evident că Uniunea Europeană este casa noastră, că perspectiva noastră de când am devenit stat membru al UE, perspectiva noastră este mai bună decât a fost oricând în ultima sută de ani şi trebuie să folosim această oportunitate. Dar evident, Uniunea Europeană trebuie îmbunătăţită, trebuie reformată, trebuie actualizată, aşa cum trebuie să-ţi renovezi şi casa din când în când, şi eu ca individ, din când în când mă perfecţionez, încerc să învăţ o nouă limbă străină, să-mi îmbunătăţesc o abilitate.

Trebuie să înţelegem că această Românie unită de Centenar este membru al Uniunii Europene, iar Europa este viitorul nostru. Trebuie să spunem oamenilor că în anul 2018, izolarea nu mai este o soluţie. Dacă credem că pentru a reuşi, că pentru a ne merge bine nouă, trebuie să meargă rău vecinului nostru, asta este ceva din secolul XIX şi ştim că asemenea naţionalisme au dus la conflicte şi la război.

Suntem în UE, cel mai de succes proiect de pace, care a adus 70 de ani de pace pe continentul european, trebuie să lucrăm împreună cu celelalte ţări. În timp ce o decizie este bună pentru România trebuie să fie bună şi pentru alte ţări europene şi pentru alţi vecini, Europa este casa noastră, iar construind Europa construim viitorul nostru", a mai precizat Mureșan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au mai fost borfasi la conducere, dar parck astia de-acum, doi condamnati penali, DRACnea si valcov care fac legi cum sa nu pateasca si sa nu piarda HOTII nimic, niciodata n-a fost!.Ne-a dat Dumnezeu escrocii si criminalii pe care ai avem astazi, ca sa realizam ce crima odioasa s-a facut in 1989 prin asasinarea lui Ceausescu,un om simplu dar care scosese Romania din evul mediu.Ceausescu ne-a lasat o Romanie ''la cheie''cu tot ce aveam nevoie,o forta economica si oameni educati. Ce-avem acum, vedem cu totii si ne ingrozim! Spre ce ne indreptam?
0
0
neamtule , muresane , o sa iasa ma-ta in strada cand vei fi judecat pt inalta tradare !
5
3
Nu l-a votat nimeni. A fost impus de tradatori. Astora nu le este frica de momentul in care romanii ii vor lua la intrebari.
6
2
oameni politici , ne lipsesc oamenii cinstiti si corecti ...de jos si pana sus si...nvers!
5
0
bai muitule o sa mai fii europarlamentar la pulivara ,nici cei mai imbecili romani nu te mai voteaza bai limbric tradator de tara
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367