rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 12 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Europarlamentarilor români li se cere să voteze ÎMPOTRIVA adeverinței electronice verzi

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept (CASD) a solicitat astăzi tuturor europarlamentarilor români să voteze împotriva Regulamentului propus de Comisia Europeană de instituire la nivelul Uniunii Europene a așa-numitei „adeverințe electronice verzi”, „atât pentru faptul că încalcă profund drepturile și libertățile fundamentale garantate de tratatele UE și de convențiile ratificate de România, cât și pentru că subminează iremediabil pilonii fundamentali ai Uniunii Europene”.

Prin adeverința verde, cetățenii vor fi înregistrați dacă au primit vaccin, au fost testați sau au fost infectați cu coronavirus, pretextul introducerii acesteia fiind facilitarea exercitării dreptului la liberă circulație în spațiul Uniunii Europene.

În fapt, însă, potrivit CASD, dreptul la libera circulație al cetățenilor va fi condiționat de primirea unor vaccinuri care încă sunt în fază de testare, ceea ce încalcă Tratatul UE și o serie de convenții ratificate inclusiv de România.

Mai mult, la modul în care este formulat Regulamentul, acest certificat nu e temporar, Comisia Europeană putându-i extinde utilizarea și în alte situații.

„Prin aderarea României la Uniunea Europeană, cetățenii români au sperat că vor trăi într-o comunitate în care drepturile și libertățile lor fundamentale vor fi garantate și respectate, iar circulația în spațiul Uniunii Europene va fi liberă și necondiționată”, a arătat CASD în solicitare.

“Nu dați motive de revoltă împotriva UE”

“În contextul scăderii continue a încrederii în Uniunea Europeană, nu dați motive în plus de nemulțumire și revoltă împotriva Uniunii Europene prin votarea acestui “certificat verde”, care va condiționa dreptul la libera circulație inclusiv al cetățenilor români.

Mai mult, este inacceptabil ca reprezentanții aleși ai cetățenilor români în Parlamentul European să voteze ca cetățenii români să fie obligați, prin presiune sau condiționare, să se vaccineze cu vaccinuri experimentale care le pot pune sănătatea și viața în pericol.

Nu puneți în pericol viitorul Uniunii Europene, profanând unul dintre pilonii ei fundamentali: libera circulație în spațiul Uniunii Europene!

Toți membrii Parlamentului European, indiferent de naționalitate, au devenit de la momentul acceptării mandatului de europarlamentari reprezentanții tuturor cetățenilor statelor membre ale UE, trebuind să își exercite mandatul cu bună-credință și în interesul cetățenilor Uniunii, iar prin actele pe care le adoptă să respecte și să apere drepturile și libertățile fundamentale ale persoanelor din Uniunea Europeană.

Pentru toate aceste motive arătate, vă solicităm să protejați drepturile si libertățile fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene, inclusiv a celor români, și să votați împotriva instituirii la nivelul UE a “adeverinței electronice verzi””, a concluzionat CASD.

Regulamentul este în contradicție cu recomandările Consiliului Europei

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat în luna ianuarie o Rezoluție, potrivit căreia “statele membre și Uniunea Europeană sunt îndemnate: să se asigure că cetățenii sunt informați că vaccinarea nu este obligatorie și că nimeni nu este presat politic, social sau altfel să se vaccineze, dacă nu dorește să facă acest lucru”.

Din propunerea de Regulament se prevede, însă, că adeverința de vaccinare, respectiv adeverința de testare se eliberează unei persoane căreia i-a fost administrat un vaccin împotriva COVID-19, respectiv persoanei care a efectuat un test pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, în mod automat sau la cererea persoanei în cauză.

Or, “administrarea unui vaccin sau a unei testări medicale fără consimțământul liber și în cunoștință de cauză a persoanei vizate încalcă Convenția de la Oviedo. CEDO a statuat în jurisprudența sa că vaccinarea obligatorie reprezintă o ingerință în exercitarea dreptului la viață privată.

În fapt, întregul Regulament este în contradicție flagrantă cu recomandările Adunării parlamentare a Consiliului Europei din 27.01.2021, deoarece presează cetățenii europeni să se vaccineze sau să se testeze contrar voinței lor pentru a-și putea exercita un drept, precum este dreptul la liberă circulație”, arată documentul înaintat europarlamentarilor.

Acțiune de mare risc. Adeverința electronică verde poate deveni permanentă

Deși se consideră că regulamentul “Adeverinței electronice verzi” este o măsură temporară, este puțin probabil să fie așa. Astfel, chiar la art. 15 alin. 2 din Regulament se prevede că se “va suspenda” (nu înceta!) aplicabilitatea Regulamentului de către Comisia Europeană (în baza unor acte delegate pentru care este împuternicită prin acest Regulament) de îndată ce directorul general al OMS va declara că s-a încheiat urgența de sănătate publică de importanță internațională cauzată de virusul SARS-CoV-2.

La art. 15 alin. 3 din Regulament, însă, se prevede că tot Comisia Europeană este împuternicită să adopte un act delegat pentru “aplicarea din nou” a Regulamentului și a adeverinței electronice verzi (de vaccinare, de testare și de vindecare), în situația în care directorul general al OMS va declara “o urgență de sănătate publică de importanță internațională cauzată de virusul SARS-CoV-2, de o variantă a acestuia sau de alte boli infecțioase cu potențial epidemiologic”.

Potrivit CASD, “se poate observa astfel că nici Regulamentul și nici adeverința electronică verde nu vor avea caracter temporar, aspecte care rezultă din chiar conținutul propunerii de Regulament. Parlamentul European trebuie să susțină valorile democratice și respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

La data de 13 noiembrie 2020, Parlamentul European a adoptat Rezoluția referitoare la impactul măsurilor privind COVID-19 asupra democrației, statului de drept și drepturilor Fundamentale în care a arătat că democrația, statul de drept și drepturile fundamentale nu au fost respectate de statele membre în contextul pandemiei COVID-19 și a tras semnale de alarmă în acest sens. În aceste condiții, e imperativ ca Parlamentul European să vegheze ca, prin actele pe care le adoptă, să nu perpetueze derapajele de la democrație și încălcarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene, iar pentru motivele prezentate anterior este necesar să se respingă propunerea de introducere a unei Adeverințe electronice verzi”, scrie evz.ro

luni, 12 aprilie 2021850
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

11mucles(11 apr 07:10)
ati vrut in UE asa ca taceti din gura
mai mult...Politică
12 mai 00:00PoliticăCîţu: Am avut o întâlnire foarte constructivă cu preşedintele CE pe tema negocierilor privind PNRR

Premierul Florin Cîţu anunţă că a avut luni seară la Bruxelles "o întâlnire foarte constructivă" pe tema...226

12 mai 00:00PoliticăCîţu: Vom găsi o soluţie să înceapă de la 1 iunie şi evenimentele private195
12 mai 00:00PoliticăCîţu: Campania de vaccinare este de succes, vedem o scădere semnificativă a ratei de infectare187
12 mai 00:00PoliticăPlenul Parlamentului a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al ANCOM

Plenul Parlamentului a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli al Autorităţii Naţionale pentru...188

12 mai 23:19PoliticăRaluca Turcan: „Îngrijorare în rândul sistemelor beneficiare de pensii speciale în privința recalculării“448
12 mai 00:00PoliticăParlamentul a respins rapoartele de activitate ale SRTv pe 2017, 2018 şi 2019190
12 mai 00:00PoliticăVosganian: Ciudat că reîntoarcerea la normalitate nu se măsoară în numărul de cazuri, ci în numărul de vaccinați

Fostul ministru Varujan Vosganian consideră că reducerea numărului de infecții cu noul coronavirus este mult mai...216

12 mai 00:00PoliticăDan Barna: „Mă voi retrage din funcțiile publice, dacă DNA începe urmărirea penală“251
12 mai 00:00PoliticăDeputat USR reclamă „caracatița lui Dragnea“ din Inspecția Judiciară210
12 mai 23:20PoliticăLucian Bode anunță că numește un șef NOU în fruntea Poliției Române

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marţi, la Satu Mare, că premierul Florin Cîţu va numi în...641

12 mai 23:22PoliticăValeriu Gheorghiţă: EMA ar putea autoriza vaccinarea la copii de 12-15 ani la sfârşit de mai - început de iunie364
12 mai 23:20PoliticăExplicațiile lui Valeriu Gheorghiță despre relaxarea restricțiilor începând cu 1 iunie672
Vremea
12.9°12.9° - 15.7° miercuri, 12 mai 2021
ConstanțaUmiditate: 54%
Vânt: 2.16 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/4940312414347
5/4034291821422
joker5293814239
Horoscop
mai mult...SPSportRT
12 mai 23:08SportTenis: Tecău şi Krawietz s-au calificat în optimile probei de dublu la Roma

Perechea româno-germană Horia Tecău/Kevin Krawietz s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale probei de dublu...277

12 mai 23:06SportFotbal: Juventus Torino ar putea să nu mai joace în campionatul Italiei dacă nu renunţă la proiectul Super Ligii

Juventus Torino, unul dintre ultimele trei cluburi care mai apără proiectul Super Ligii europene de fotbal, nu va...551

12 mai 23:06SportFotbal: Hansi Flick va semna un contract pe trei ani cu naţionala Germaniei

Antrenorul echipei Bayern Munchen, Hansi Flick, va semna un contract pe trei ani ca viitor selecţioner al naţionalei...448

12 mai 23:07SportBox: România a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la Campionatele Balcanice

România a cucerit trei medalii de aur şi una de argint, toate la feminin, la Campionatele Balcanice de box de la...494

Local
12 mai 22:43LocalPoliția Locală Constanța, precizări cu privire la gunoiul menajer

Pentru păstrarea unui oraș curat și civilizat, Direcția Generală Poliția Locală aduce la cunoștință...611

12 mai 22:43LocalCOVID-19: 50 de NOI CAZURI de INFECTARE la CONSTANŢA

Pe teritoriul României, până marţi, 11 mai, au fost confirmate 1.067.887 de cazuri de persoane infectate cu noul...732

12 mai 00:00LocalPERCHEZIŢII la CONSTANŢA! BĂRBAT cercetat pentru TĂINUIRE ŞI DELAPIDARE

2361

12 mai 22:43LocalPERCHEZIŢII la CONSTANŢA privind COMERŢUL CU ANIMALE

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud desfășoară 13 percheziții,...792

12 mai 00:00LocalALTE loturi de DEȘEURI PERICULOASE, descoperite în Portul Constanța. VIDEO

Oamenii legii din Constanța au procedat marți, 11 mai, la efectuarea altui controlul fizic asupra deșeurilor din mai...1530

12 mai 22:43LocalUnul dintre jandarmii români care s-au întors recent din Afganistan este din Constanța

733

Politică
12 mai 00:00PoliticăVosganian: Ciudat că reîntoarcerea la normalitate nu se măsoară în numărul de cazuri, ci în numărul de vaccinați

Fostul ministru Varujan Vosganian consideră că reducerea numărului de infecții cu noul coronavirus este mult mai...216

12 mai 00:00PoliticăDan Barna: „Mă voi retrage din funcțiile publice, dacă DNA începe urmărirea penală“

Până în acest moment nu am nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare...251

12 mai 00:00PoliticăDeputat USR reclamă „caracatița lui Dragnea“ din Inspecția Judiciară

210

12 mai 23:20PoliticăLucian Bode anunță că numește un șef NOU în fruntea Poliției Române

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marţi, la Satu Mare, că premierul Florin Cîţu va numi în...641

12 mai 23:22PoliticăValeriu Gheorghiţă: EMA ar putea autoriza vaccinarea la copii de 12-15 ani la sfârşit de mai - început de iunie

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu...364

12 mai 23:20PoliticăExplicațiile lui Valeriu Gheorghiță despre relaxarea restricțiilor începând cu 1 iunie

672

Interviuri
16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!

Secyl Suliman și Mihai Vîlcu sunt noii subprefecți ai județului Constanța. Aceștia au activat în mediul privat,...6706

11 mai 00:04InterviuriVIDEO! INTERVIU cu primarul Vergil CHIȚAC! Ce planuri are pentru bulevardul MAMAIA

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a acordat un interviu cotidianului Replica. Edilul a vorbit despre Regulamentul...53099

9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

2404

2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...4042

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...3896

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

5039

Monden
12 mai 00:00MondenBrit Awards 2021: Taylor Swift va deveni prima femeie recompensată cu trofeul Global Icon

Vedeta pop americană Taylor Swift va deveni marţi prima femeie recompensată cu trofeul pentru întreaga carieră -...192

12 mai 00:00MondenABBA va lansa noi melodii în acest an

Bjorn Ulvaeus, unul dintre cei patru componenţi ai ABBA a confirmat că formaţia va lansa noi melodii anul acesta, la...200

12 mai 00:00MondenFilmul de acţiune „Wrath of Man“, în fruntea box-office-ului nord-american

184

Mapamond
12 mai 00:00MapamondIncendiu în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim

Un incendiu, vizibil de la peste doi kilometri, a izbucnit luni seara în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim,...210

12 mai 00:00MapamondPopulaţia Chinei a crescut cu 5,38% în 10 ani, ajungând la 1,41 miliarde de locuitori

Populaţia Chinei a ajuns anul trecut la 1,41 miliarde de locuitori, a anunţat marţi cea mai populată ţară din...204

12 mai 12:05MapamondSUA, pe cale să aducă pandemia de Covid-19 sub control

522

12 mai 12:06MapamondRăzboi în toată regula în Israel. Au fost lansate zeci de rachete

În contextul conflictelor din Ierusalim - amintim violențele dintre palestinieni și ofițerii israelieni, zeci de...3465

12 mai 12:07MapamondCoronavirus: Certificatul european de vaccinare a intrat în etapa testelor tehnice

Certificatul sanitar european, menit să faciliteze călătoriile în interiorul blocului comunitar în condiţiile...477

12 mai 01:17MapamondZeci de cadavre ale unor presupuşi morţi de COVID-19 au eşuat pe malurile Gangelui, în India. VIDEO

755

Sănătate
12 mai 00:00SănătateDurere în piept: simptome, cauze, tratament

Există o paletă largă de probleme de sănătate care pot provoca durere în piept. În multe cazuri, cauza de la...206

12 mai 00:00SănătateVeganii și vegetarienii slăbesc mai ușor fără să numere calorii

Potrivit unui nou studiu1, dieta vegetariană poate fi la fel de eficientă în menținerea unei siluete armonioase și...196

12 mai 00:00SănătateBoli endocrine care afectează femeile

162

12 mai 00:00SănătateCum să mănânci sănătos atunci când nu ai timp: 4 sfaturi utile

Foarte multă lume îmi spune, și pe bună dreptate, că alimentația sănătoasă necesită foarte mult timp. Și...201

12 mai 00:00SănătateDieta de slăbire la menopauză: alimente recomandate și exemple de meniu

Multe femei la menopauză se confruntă cu acumularea unui număr de kilograme. Dacă acesta este și cazul tău, cum...201

12 mai 00:00SănătateInfecția urinară: cum o previi în timpul sarcinii?

Infecțiile tractului urinar sunt destul de frecvente, iar femeile însărcinate sunt mai predispuse la acestea în...204

12 mai 00:00SănătateBăuturi care stimulează memoria și concentrarea

După-amiezile moleșitoare pot fi un real obstacol în calea terminării sarcinilor zilnice, mai ales după o masă...201

12 mai 02:00SănătateTestarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19, aprobată de Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a semnat luni ordinul privind activitatea de testare în farmacii cu teste...345

12 mai 01:15SănătateAsistenta invitată obligatoriu la nunți și evenimente, începând cu 1 iunie

7176

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT