REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Europarlamentarul Corina Creţu: România va pierde foarte mulţi bani din fondurile alocate pentru infrastructură

Europarlamentarul Corina Creţu: România va pierde foarte mulţi bani din fondurile alocate pentru infrastructură

Replica API 25 ianuarie 2020 | 00:00 388

Corina Creţu

Europarlamentarul Pro România Corina Creţu atrage atenţia că România va pierde o mare parte din fondurile pentru infrastructură alocate din bugetul Uniunii Europene.

Creţu a declarat vineri că României i-au fost alocaţi zece miliarde de euro pentru infrastructură, însă rata de absorbţie la finalul anului 2019 a fost de doar 31%.

"Practic, se vor pierde foarte mulţi bani pe anul acesta, ceea ce nu ne va ajuta deloc în negocierile pentru banii pe exerciţiul financiar viitor, având în vedere că nu putem cheltui banii care s-au alocat pe anul acesta. Proiecte nu există depuse la Comisia Europeană. Eu, în iulie, când am plecat, am plecat cu toate proiectele de apă, canalizare, infrastructură, metrou, toate depuse şi aprobate", a afirmat Creţu.

Aceasta a vorbit la Iaşi şi despre necesitatea ca proiectele de autostrăzi Iaşi - Târgu Mureş şi Bacău - Braşov să fie incluse în Programul Operaţional de Infrastructură Mare, care va fi negociat de Uniunea Europeană şi Guvernul României pentru exerciţiul financiar viitor.

"În nod normal, ar trebui ca această autostradă Târgu Mureş - Iaşi, ca şi Bacău - Braşov să fie prinse în Programul Operaţional de Infrastructură Mare, care va fi negociat de Uniunea Europeană şi Guvernul României pentru perioada 2021- 2027. Este trist faptul că s-a scos într-adevăr de pe formula parteneriat public-privat, cu care Comisia Europeană nu era confortabilă, dar pe de altă parte avem o rată de absorbţie pe infrastructură de 31%", a precizat eurodeputatul, potrivit AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum primeste plus cta bani de la psdeaua lui dumy and str@e,mergem la vot?!
0
0
pierdem bani europeni e un fel de-a zice ,pierdem banii nostrii,in ue doar romanica si germanica sunt platitori neti dar totusi sa nu uitam ca salvam milioane de gandaci,croitorasi,daca e sa faca aotostrada spre suceava realizati cati carcalaci trebuie lichidati deci nu se face nici aia
2
0
Ai dreptate ma Constantene avem cei mai corupti politicieni din Europa si de parca asta nu ar fi fost deajuns ei vor si pensii calculate special de la primari celor mai mici comune pana la presedinti de tara si magistratilor asta li se pare corect pentru ca parlamentari i-au trecut si pe ei pe lista specialilor.
3
0
Banii europeni sunt verificati la sange si mai greu de praduit, din cauza aceasta aveam o absorbtie asa de mica.
3
0
cine sa faca autostrazi ? cine sa coordoneze si sa supravegheze lucrarile ? politrucii si rudele lor ? niciodata ........specialistii au fost pensionati sau goniti , iar muncitorii cu experienta in domeniu au plecat spre alte zari ..........
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218