REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a sesizat Comisia Europeană în legătură cu ursul împuşcat

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a sesizat Comisia Europeană în legătură cu ursul împuşcat

Replica API 7 mai 2021 | 00:00 1005

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă (USR PLUS) a sesizat Comisia Europeană în legătură cu ursul împuşcat de prinţul de Liechtenstein, "prin derogare de la legile naţionale şi europene", potrivit unei postări pe pagina personală de Facebook a politicianului.

Nicu Ştefănuţă

"Prinţul Arthur de România. Am sesizat Comisia Europeană! Am primit ştirea împuşcării ursului trofeu prin derogare de la legile naţionale şi europene de către prinţul de Liechtenstein. Este un nou exemplu că, pentru bani, în România se închid ochii la reguli. Eu nu vreau însă ca ţara să fie destinaţie de safari pentru niciun prinţ al lumii", a scris Nicu Ştefănuţă pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ştefănuţă i-a adresat o interpelare comisarului european Virginijus Sinkevicius, în care scrie că "prin Directiva habitatului şi legislaţia existent în România, vânătoarea de urşi este interzisă. Ministerul Mediului aprobă însă cote de vânătoare cu scopul de a reduce efectivele considerate prea numeroase şi dăunătoare populaţiei. Aceste derogări de la legislaţia română şi europeană permit însă împuşcarea în scopuri recreative prin partide de vânătoare şi vânători de trofee care costă între 5.000 şi 20.000 de euro".

Europarlamentarul român întreabă Comisia Europeană dacă are un "recensământ detaliat al urşilor în Europa sau intenţionează să aibă un program care să sprijine statele membre în demararea unui astfel de recensământ? Pot statele membre să ofere derogări fără a avea un astfel de recensământ şi fără a avea cunoaşterea exactă a efectivelor? Poate un stat membru să dea o derogare pentru uciderea unui animal fără a implementa măsuri de prevenţie pentru specia respectivă? Poate un stat membru să ofere derogări într-un sit Natura 2000 dacă animalele nu prezintă niciun pericol şi vânarea nu respectă criteriile stipulate în Directivă? Aţi primit din partea statului român un raport detaliat privind derogările de la Directiva habitat pentru 2019-2020?"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba incompetentule, nu au inchis ochii pentru bani ! A fost vorba doar de sapte mii Euro, sub pretul normal adica. Au primit ordin !
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367