REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Europol: 4,7 milioane de produse contrafăcute şi peste 30 de suspecţi arestaţi într-o operaţiune la nivel european

Europol: 4,7 milioane de produse contrafăcute şi peste 30 de suspecţi arestaţi într-o operaţiune la nivel european

Replica API 15 iunie 2019 | 00:00 341

Europol a întreprins, cu sprijinul forţele de poliţie din 18 state europene, o amplă operaţiune împotriva contrafacerilor, arestând peste 30 de suspecţi şi confiscând milioane de produse falsificate, a comunicat joi agenţia europeană cu sediul la Haga, transmite dpa.

În urma raidurilor întreprinse, au fost confiscate în jur de 4,7 milioane de produse contrafăcute, printre care medicamente, telefoane, parfumuri şi cosmetice.

Totodată, au fost închise 16.400 de conturi de social media şi 3.300 de site-uri care puneau în vânzare produse contrafăcute.

Autorităţile avertizează că astfel de produse vândute pe internet pot fi 'extrem de periculoase' pentru cumpărători, dat fiind că nu respectă normele UE de protecţie a consumatorului.

Activităţile infracţionale legate de contrafacere sunt desfăşurate de 'reţele ale crimei organizate din ce în ce mai profesioniste', iar fabricarea de produse contrafăcute reprezintă o 'tendinţă în creştere' în Europa, relevă un studiu realizat de Europol şi de agenţia europeană pentru protejarea proprietăţii intelectuale, EUIPO.

În Uniunea Europeană, contrafacerea şi produsele piratate reprezintă circa 6,8% din importuri, cu o valoare totală de 121 miliarde de euro, reflectând o creştere netă în ultimii ani, notează studiul, făcut public miercuri.

Cele două organizaţii constată că pe piaţa UE este disponibilă o gamă tot mai diversificată de produse contrafăcute. În afara obişnuitelor articole de lux, falsificatorii au acum în vedere numeroase produse de uz curent, mai ales produse cosmetice, componente electronice, pesticide, produse farmaceutice, produse din tutun, jucării sau piese auto.

'Deşi majoritatea articolelor contrafăcute de pe piaţa UE sunt produse în afara Europei, mai ales în anume regiuni din Asia, fabricarea lor pe plan naţional, în interiorul Europei, reprezintă o tendinţă în creştere', notează comunicatul comun al Europol şi EUIPO.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei mai pacaliti sunt amatorii de produse "de firma". Snobii care cred ca sunt diferente uriase intre produse care fac acelasi lucru la o calitate suficient de buna.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102