REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Europol creează un nou centru specializat în combaterea delictelor economice şi financiare

Europol creează un nou centru specializat în combaterea delictelor economice şi financiare

Replica API 5 iunie 2020 | 00:00 1005

Un nou centru european axat pe combaterea delictelor economice şi financiare urmează să ajute agenţia europeană Europol să investigheze mai eficient astfel de infracţiuni, a anunţat vineri directorul Europol, Catherine De Bolle, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Noul centru al agenţiei Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii va contribui la creşterea ratei de succes a investigaţiilor derulate de Europol, a adăugat ea.

Conform estimărilor Europol, grupările infracţionale obţin anual câştiguri de circa 110 miliarde de euro, însă numai 1,2% dintre acestea sunt în final confiscate. ''Trebuie să urmărim circuitul banilor pentru a prinde infractorii'', notează Catherine De Bolle. ''Percheziţiile domiciliare nu mai sunt suficiente. Arestările nu sunt suficiente. Confiscarea unei tone de cocaină nu este de ajuns'', explică ea.

La rândul ei, comisarul european pentru justiţie, Ylva Johansson, a menţionat că obiectivul noii instituţii europene este aprofundarea cooperării între bănci şi Europol, mai ales că tot mai multe infracţiuni bancare trec graniţele.

Noul centru va avea 65 de experţi care vor participa la coordonarea unor astfel de investigaţii. În atenţie vor fi în special fraudele, corupţia, spălarea de bani sau contrafacerea de bunuri, în general genul de infracţiuni din care pot rezulta profituri mari cu risc minim.

Există de asemenea temeri că infracţionalitatea va creşte în contextul pandemiei COVID-19, grupurile de infracţionalitate economică şi financiară observând oportunităţi în aceasta şi în criza economică rezultată în urma crizei sanitare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Creaza pe dracu sa-i ia. Dupa ce europa a devenit o cloaca de coruptie, de mafie - clanuri-, de hotie, prostitutie, crima organizata, faceti voi o laie. Pana il faceti sa functioneze mai trec cativa ani, caci UE se misca ca ochii mortului. Sunt toti bezmetici, parca drogati. Vezi si pandemia.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614