REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Evaluarea Spitalului Judeţean Constanţa s-a încheiat

Evaluarea Spitalului Judeţean Constanţa s-a încheiat

Replica API 19 decembrie 2017 | 00:00 362

Verificare

Verificare

Cătălin Grasa

Timp de o săptămână, o comisie de la Agenţia Naţională de Management al Calităţii în Sănătate s-a aflat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei” Constanţa şi a verificat tot ce ţine de dotarea şi activitatea unităţii spitaliceşti. Evaluarea, realizată foarte strict, după cum ne-au declarat atât conducerea spitalului, cât şi cadre medicale, a fost realizată în vederea reînnoirii acreditării spitalului din Constanţa. De rezultatul acestei evaluări va depinde finanţarea pe care o va primi Spitalul Judeţean Constanţa de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pe următorii cinci ani.

„Vizita comisiei de reacreditare din cadrul Agenției Naționale de Management al Calității în Sănătate a durat de luni, 11 decembrie, de la ora 8,00, până duminică,m 17 decembrie, la ora 13,00, încheindu-se cu ședința finală, de prezentare a concluziilor. În cinci zile urmează să primim și un raport preliminar. Evaluarea a fost foarte strictă, fiind verificate toate cele 27 de secții, plus internările de zi. Au fost vizitate toate secțiile din Spitalul Județean, sediul de pe B-dul Tomis, dar și secțiile exterioare, de la Agigea, Eforie Sud, Băneasa, Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare, Secția de Dermatovenerice de pe Șos. Mangaliei, fiind realizate și simulări de cazuri de pacienți care intră în stop-cardiorespirator. Reacțiile cadrelor medicale au fost prompte și demne de laudă.

S-a muncit foarte mult pentru reacreditare, am fost plăcut impresionat, medicii șefi, asistentele șefe, toată lumea și-a dat interesul. Unii chiar cu emoții, în condițiile în care, de exemplu, au fost situații în care discuțiile comisiei cu un medic șef de secție au durat și două – trei ore. Din câte s-au spus, sperăm că raportul final va fi unul bun”, ne-a declarat dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean Constanța.

Din concluziile prezentate în ultima zi a evaluării, cadrele medicale ale spitalului au făcut o impresie frumoasă. Rămâne de văzut, însă, dacă raportul final va fi unul favorabil, astfel încât spitalul să fie menținut în categoria 1A, cel mai mare nivel de acreditare. În caz contrar, dacă scade categoria, va scădea și finanțarea primită de la bugetul de stat. Răspunsul final privind reacreditarea urmează să fie făcut public în aproximativ două luni.

„Conform ANMCS, evaluarea are trei etape:

Etapa I – previzita, în care evaluatorii analizează documentele solicitate și transmise de către unitățile medicale într-o aplicație special;

Etapa II – vizita, în care Comisia de evaluare se deplasează la sediul unității sanitare entru a valida datele pe baza cărora se stabilește conformitatea cu cerințele din standard;

Etapa a III – post vizita, în care se realizează proiectul raportului de evaluare, se răspunde la eventualele obiecțiuni sau neclarități ridicate de conducerea unității și se întocmește raportul de evaluare, pe baza căruia se elaborează raportul de acreditare;

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost evaluat prima dată în anul 2012, în timpul primului ciclu de acreditare desfășurat de ANMCS.

În momentul de față Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța este încadrat în categoria IA care presupune competenţă foarte înaltă și corespunde practic profilului de spital regional de urgenţă”, au precizat reprezentanții Spitalului Județean Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
EVALUAREA SA O FACA PACIENTI CARE SINT BUZUNARITI DE VOI MEDICI.NU COLEGA PSD ISTA CA SI MENEGERUL EXECRABIL CATALIN GRASA
1
0
gata draga cataline. avenit colega de partid sa te evalueze.culmea ara sa nu fi iesit ok.medic nu mai esti de hahat ce era daca nici sluga psd nu mai puteai sa fi.sa te penetrez in anus infectule.
2
0
pst pst domnu domnu aveti ceva maron la gura. probabil de la sedintele psd.incercati sa va ingrijiti fizionomic daca sufleteste sinteti ZEEEEEERO.
1
0
Inteleg ca ai trecut pe la partid dar ce te costa sa stergi un pic guar macar in foto.Ai inca ceva maron la gura,slugoiuleee.
1
0
2012 ultima evaluare da da CAPATINA ERA LA BUTOANE ATUNCI.SPER SA SD-ISTII URMEZI JAAAALNICULE PSD-IST
0
0
mai curat si frumos e la jilava decat in spitalul asta
1
0
ce ziceti de cadrele medicale care coboara din masini dimineata costumate in echipamentul de serviciu? acest echipament nu trebuie sa-l pastrezi intr-un vestiar sa fe extraordinar de curat? ne mai minunam de unde vin microbii? si echipamentele astea in toate culorile? nu mai sunt in stare sa-si achizitioneze costume albe? sa fie spalate, dezinfectate, calcate?
2
2
Sa facut evaluare si la sectia de pediatrie?!
5
1
PUNETI ACCENT SI PE SPIT H-VA PRIMIRI URGENTE CU DR VASILE NICULAI MEDIC DE GARDA NE GONESTE ACASA CA PE ANIMALE NU STIAM CA IN URGENTA TREBUIE CARDUL DE SANATATE
2
0
BINE ZIS INPRESIE. FAPTIC LUCRURILE STAU VAIII SI VAI.SA VB OARE DE NEBUNIA DE LA UPU SEARA UNDE HARABABURA DEZORGANIZAREA II LA IA ACASA. SA VB DE ASISTENTELE SPAGARE SI MIZERIA DE PE SECTI. SA VB DE UNI MEDICI CARE TE TRATEAZA IN ZEFLEME DOAR DACA ESTI SIMPLU PACIENT SI NU AI PILE TE MAI MIRI PE UNDE. TRE VAZUT CINE A FACUT ACEA EVALUARE MUULT TRIMBITATA. MARE SA NE FIE MIRAREA DACA NU A FOST FACUTA SI ACEASTA POLITIC. ATUNCI INTELEGEM FIECARE C TREBUIE.
5
0
pacat de investitii ! mai trebuie lucrat la capitolul personal inclusiv doctori care se cred la ei acasa injosind pacientii daca faci o interventie la Montza si esti internat pe sectia cardiologie ti se reproseaza ca trebuie sa le ,,multumim pentru gazduire'' ,de parca ne-ar gazdui la ei acasa! Foarte inversunati ca am fost la privat pentru care am fost pedepsita pe am dormit pe o targa fara perna intr-un salon 4110 dupa o coronagrafie anghinala.Nici macar dupa interventie nu am fost dusa la intensiv pentru supraveghere fiind pacienta cu trei by pass-uri.Multumesc pentru atentia acordata !
3
0
Sunt sactii modernizate ar fi de apreciat dar in bai daca faci dus apa se duce in cele 2 saloane fara probleme Ori ce ai face scurgerea e greoaie si nu e pic de panta iar daca vrei un mop infirmiera zice nu vin eu si dureaza minute bune in care inotam prin zoaiele celor ce s au spalat S au pus niste orori de savoniere care arata groaznic ruginite sa nu te uiti la ele In alta orfdine pacientii sunt excesiv de murdari :nu stiu sa traga apa lasa wc ul murdar lipesc tantarii pereti acolo ii lasa Oribil Am curatat peretii jaluzelele erau pline de sange Trebuie la internare facut un instructaj
1
1
Evaluarea a impus un inventar strict si o lista f clara cu aparatura performanta de care spitalul mai are nevoie sa fie dotat. Tot evaluarea a aratat clar ca deficitul de personal trebuie rezolvat in sensul bun, adica angajari. S-au facut protocoale clare, la obiect, despre cum trebuie sa actioneze personalul medical. Situatia a evoluat mult dar ramane de vazut daca tot ce sa discutat se va pune si in practica. Aici e buba, la teorie suntem buni, munca ne omoara. Si politetea si aroganta multor cadre din spital, si fisele bagate-n fata, si halatele cu buzunare prea mari... Aici e buba mare!
3
1
si cu evaluare si fara tot aia e, acelasi lucru.l oricum nu se inchide spitalul pentru ca altfel cum s-ar mai folosi banii adunati din impozite via casa de asigurari
5
1
Niste jeguri de oameni... curvari jegosi... vin incompetentii din urma... machidonii, arabii, israelienii. Fuck them all!
11
3
O infirmiera la o sectie intreaga si doua femei de serviciu de la o firma privata... ce mafia naibii e in acest spital! Ce mai cauta seful clinicii Gastromond in acest spital? si a tras super clinica la buza spitalului, munceste pe un salariu mizer oare de ce? moahaaa, ce hotii pamantului sunt mai toti medicii acestui psital, distrug sistemul in propriul avantaj
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614