REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Evazioniștii ar putea scăpa de închisoare dacă dau banii înapoi

Evazioniștii ar putea scăpa de închisoare dacă dau banii înapoi

Replica API 25 decembrie 2017 | 14:47 233

Evazioniștii condamnați la închisoare între doi și 15 ani ar urma să scape de executarea pedepsei dacă achită integral prejudiciul sau își iau angajamentul de a acoperi prejudiciul într-o anumită perioadă, potrivit unui proiect de lege înregistrat recent în Parlament.

Astfel, documentul ar urma să modifice Legea evaziunii fiscale și să aducă statului, potrivit inițiatorilor, un dublu câștig: atât recuperarea rapidă a prejudiciilor, cât și scutirea cheltuielilor cu detenția condamnaților.

Anularea pedepsei cu închisoarea pentru fapte grave de evaziune fiscală este inclusă într-o Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, document înregistrat recent la Senat de mai mulți deputați PSD.

Potrivit proiectului de act normativ, care are nevoie de aprobarea Parlamentului și promulgarea prin decret prezidențial pentru a se aplica, faptele de evaziune fiscală pentru care se acordă pedepse cu închisoare între doi și 15 ani, cu posibilitatea majorării, vor fi anulate, atât timp cât în cursul urmării penale se va achita integral prejudiciul creat.

"În cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 și 9 (din Legea evaziunii fiscale, n. red.), dacă în cursul urmăririi penale inculpatul acoperă integral pretențiile părții civile, se va dispune clasarea cauzei", scrie în propunerea legislativă semnată de 16 deputați ai partidului de guvernământ.

Sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa dea inapoi cu dobanda
2
0
drag,cand mai dormi ?
0
1
Pe ruxandra iulian de la medgidia cand il luati la parnaie
4
1
si retroactiv!sa i se confiste cascavalul lui Lucan,Burnei,Mazare,Martin,varanului,lui Gigi Becali,etc.si sa vezi apoi cum se schimba treaba.In rest greu de aplicat,demonstrat suma delapidata,de exemplu Tarficeanu a furat sa presupunem un miliard pana azi si apoi declara 50 de milioane,prinde orbul scoate-i ochii.Haiducie frate cu acte in regula.
4
2
Mi se pare corect. In prezent, daca il prind astia pe cutare patron ca a facut evaziune, il leaga si il inchid. Cu patronul in puscarie, majoritatea companiilor se inchid si sute, poate mii de angajati raman fara loc de munca si intra in somaj. Ajutorul de somaj cine il suporta? noi, ceilalti care avem un loc de munca. Asa cum propun astia din parlament, statul ar trebui sa recupereze paguba de la evazionist. Respectivul, de frica puscariei o sa scoata repejor banii din ascunzis si o sa plateasca paguba. Toata lumea castiga. Oamenii isi pastreaza locurile de munca, iar ala, libertatea.
9
4
Moarte hotilor de la putere, evazionisti nenorociti. Moarte voua, machidonilor si tiganilor, alti evazionisti nenorociti!!!
10
2
pe Terente!haiducie moderna!uite-asa apar partidele si miscarile ultra-nationaliste gen Garda de Fier.Legionarii au aparut intr-un context foarte asemanator,cand fiecare fura cu 7 maini din regatul Romaniei.Si Hitler tot de-aia a avut priza la public la infiintarea Partidului Nazist,ca sa scape Germania de evrei.Istoria se repeta.
9
2
in Olanda orice venit nejustificat se taxeaza cu 80 % , i-ti piere chefuL sa mai furi cu acte PUNCT
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102