REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Evazioniştii de pe litoral au tupeu: alungă comisarii spunând că li se încalcă proprietatea!

Evazioniştii de pe litoral au tupeu: alungă comisarii spunând că li se încalcă proprietatea!

Replica API 7 august 2012 | 00:00 118

Reclamaţii pe bandă rulantă la OPC: camere mizere, ciorbe vechi, ospătari nervoşi

Reclamaţii pe bandă rulantă la OPC: camere mizere, ciorbe vechi, ospătari nervoşi

Condiţiile de pe litoral nu coincid cu cele de pe site-urile de prezentare. La această concluzie ajung turiştii, care constată că dau peste locuri de cazare de tot plânsul sau mâncare veche. Conform sesizărilor ajunse în atenţia Protecţiei Consumatorilor, particularii dau anunţuri pe internet folosind poze fictive, iar când vin comisarii în control, ţipă că li se încalcă proprietatea. Dar, chiar şi aşa, în week-endul care tocmai s-a scurs, litoralul a fost plin ochi, şi se prognozează, şi pentru săptămâna viitoare, o nouă avalanşă de turişti!

Litoralul constănţean a devenit universul reclamaţiilor. În ultima perioadă, tot mai mulţi turişti apelează la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, pentru a-şi spune nemulţumirile. În general, cele mai multe sunt legate de condiţiile găsite pe litoral, atât la cazare cât şi la terase şi restaurante. Potrivit comisarilor OPC, staţiunea Mamaia nu este exclusă de pe listă, unde terasele din zona Cazino sunt prezente printre plângerile consumatorilor. Din câte se pare, tacâmurile nu sunt spălate, iar mâncarea lasă de dorit. În plus, clienţii nu sunt satisfăcuţi de atitudinea personalului angajat, care, fie din cauza muncii asidue, fie din alte motive, are un comportament agresiv şi morocănos. În sudul litoralului, situaţia e la fel ca în Mamaia! Cea mai recentă sesizare este legată de un hotel din Neptun, unde mai mulţi turişti s-au plâns de calitatea unei ciorbe servite în locul cu pricina, menţionând că este veche. Comisarii s-au prezentat la faţa locului pentru a stabili cum stau lucrurile.

Turistul cu cearşaf, obligat să ia şezlong

Un alt aspect reclamat de turişti se leagă de faptul că nu mai au loc să stea cu prosopul pe plajă, direct pe nisip, operatorii de plaje obligându-i să închirieze un şezlong. "Atât în Mamaia, cât şi pe întreg litoralul, tot mai mulţi se plâng de faptul că nu sunt lăsaţi să stea cu prosopul pe nisip şi trebuie şezlong", au spus comisarii OPC. Potrivit acestora, doar pe litoral, în momentul de faţă, s-au adunat peste 150 de reclamaţii. "Sunt multe reclamaţii, de la condiţiile de cazare, nerespectarea rezervărilor, condiţiile de la terase, restaurante, dar şi comportamentul personalului angajat", spun reprezentanţii OPC. O altă surpriză, care-i întâmpină pe cei veniţi în concediu, la mare, sunt ţepele la cazare. Cum internetul a câştigat teren în faţa anunţurilor clasice iar oamenii, din lipsă de bani şi timp, preferă să nu mai meargă la o agenţie turism, aceştia apelează la serviciile mai sus menţionate. Toate bune şi frumoase, însă, de multe ori, se dovedeşte că prezentarea de pe site-uri nu coincide cu ceea ce este la faţa locului. În plus, comisarii OPC nici nu prea au ce face în aceste cazuri, întrucât cazările respective fac parte din imobile particulare, care nu sunt înregistrate ca operatori economici. "Sunt multe vile private, în general în Mamaia Sat, dar şi pe tot litoralul, cât şi în localităţi, care dau anunţuri ca operatori economici, atrag turistul şi apoi el constată că sunt condiţii mizere. Nu prea avem cum să intervenim în acest caz, iar măsurile ar trebui să fie drastice, întrucât ar face parte din evaziunea fiscală, nefiind, de fapt, operator economic", declară comisarii OPC. Cele mai multe cazuri sunt din sudul litoralului, cu precădere în Vama Veche, Costineşti şi 2 Mai.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102