REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Evaziune fiscală şi spălare de bani la Constanţa! Anchetatorii au intrat pe fir

Evaziune fiscală şi spălare de bani la Constanţa! Anchetatorii au intrat pe fir

Replica API 30 iunie 2017 | 00:00 291

Magazine de haine

Magazine de haine

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au pus în aplicare, în dimineața de joi, 29 iunie, 31 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanța, Ialomița, Călărași şi Teleorman, la locuinţele şi sediile sociale ale mai multor persoane fizice şi juridice implicate în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul „ comercializării produselor textile și de îmbrăcăminte”.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2011 – 2013, bănuiţii, reprezentanţi ai şase societăţi comerciale având ca obiect de activitate “comercializarea produselor textile şi de îmbrăcăminte” au înregistrat în evidenţa contabilă a acestor societăţi şi au declarat organelor fiscale achiziţii fictive de bunuri, de la peste 22 de societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă” (înfiinţate şi administrate statutar/scriptic în numele unor persoane cu situaţie materială precară) sau societăți cu „identitate furată”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, reprezentanţii celor 6 societăţi comerciale având ca obiect de activitate „comercializarea produselor textile și de îmbrăcăminte” au transferat în mod succesiv, între ele, suma totală de aproximativ 32.000.000 lei, reprezentând „contravaloarea” achiziţiilor fictive sus-menţionate, după care au scos sumele în numerar, justificând, în mod nereal, că vor face plăți „cash” către cele peste 22 societăţi cu comportament de tip „fantomă” sau cu „identitate furată”. Sumele extrase în numerar erau, ulterior, fie reintroduse în circuitul financiar al firmelor cu justificarea „creditare firmă”, fie erau depuse în conturile persoanelor fizice care controlează firmele în cauză și utilizate în interes personal, lipsind astfel bugetul statului de contravaloarea impozitului pe profit și a taxei pe valoare adăugată.

Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Capitalei. Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 7.000.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de „spălare a banilor” este în cuantum de aproximativ 32.000.000 lei. Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si traficantii de droguri din tomis nord cand ii ridicati?
5
0
Pe litoral se vindea acea marfa contrafacuta gen KAYA Costinesti,Doralli Mool.....Stopati evaziunea fiscala sub diferite brenduri .
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614