REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Eveniment al comunităţii armene, la Constanţa

Eveniment al comunităţii armene, la Constanţa

Replica API 26 aprilie 2017 | 00:00 303

Legământul dintre poporul român şi cel armean a fost întărit marţi, 25 aprilie, în momentul în care primul Hacikar a fost sfinţit pe faleza Cazinoului din Constanţa. Crucea de piatră a fost dezvelită în prezenţa oficialilor constănţeni şi armeni, cu binecuvântarea Episcopului Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România. Mai exact, prezenţi au fost: primarul Constanţei, Decebal Făgădău, Adrian Nicolaescu - prefect, Horia Ţuţuianu - preşedinte CJC, Varujan Vosganian, Sorin Rugină - rectorul Universităţii Ovidius, dar şi liderii comunităţii armene din România. La eveniment au venit armeni până şi din California.

„Constanța, care a devenit casă pentru mulți armeni, a devenit mult mai bogată și datorită acestei minorități. Armenii au reprezentat un moment important și dacă mergem în Peninsulă, vedem atâtea case frumoase, lăsate moștenire nouă, care astăzi poate nu avem grijă așa cum trebuie de istoria noastră. În schimb, faptul că astăzi uniunea, împreună cu conducătorii bisericii, împreună cu parlmentarii, au ales să fie parte la acest moment, în care comunitatea mulțumește orașului și îi dăruiește un dar de neprețuit, în care piatra armânească se întâlnește cu apa dobrogeană și românească, reprezintă un legământ, prin care trebuie să îndepărtăm erorile din trecut, să ne uităm cu respect, cu mintea deschisă la trecut, dar cu încredere la viitor.

Constănțenii devin astăzi mai bogați, iar plimbarea de pe faleza de la Cazino devine mult mai interesant. Îmi doresc ca în interiorul acestui mandat, toate minoritățile constănțene să își expună ce au mai valoros – tradiția, oamenii de valoare, clădirile, monumentele, căci doar așa putem reconstrui o familie, mare, unită, așa cum este Constanța”, a menționat primarul Decebal Făgădău.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cat a furat Vosganian si gasca liberala , dragostea pentru ei este zero spre minus infinit ...
2
0
Cum piatra,,armaneasca,,? Poate armeneasca. Dvs. nu verificati textul care urmeaza sa fie publicat? Puteti induce confuzii grave.
1
0
Felicitari autoritatilor locale ptr sprijinul si interesul acordat acestui eveniment important ptr comunitatea armeana!!
2
0
Primil popor crestinat la anul 300. Merita ,i-au injumatatit turcii la inceputul secolului xx.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102