REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Eveniment de amploare la Teatrul Oleg Danovski, cu ocazia a 139 de ani de la unirea Dobrogei cu România

Eveniment de amploare la Teatrul Oleg Danovski, cu ocazia a 139 de ani de la unirea Dobrogei cu România

Replica API 15 noiembrie 2017 | 00:00 245

139 de ani de la alipirea Dobrogei la România a fost sărbătorită cu un eveniment grandios, care a avut loc în cursul zilei de marți, 14 noiembrie, la Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Constanța, în colaborare cu Consiliul Județean Constanța și Prefectura Constanța. La spectacol au fost prezenți primarul Decebal Făgădău, prefectul Ioan Albu, inspectorul general școlar Petrică Miu, dar și invitați de onoare, consuli și sportivi din Constanța.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național al României, urmat de alocuțiunile primarului, ale prefectului, ale reprezentantei CJC, Mihaela Petrachi, ale inspectorului școlar, și a directorului Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, Costin Scurtu.

Reprezentanta CJC, prea emoţionată să ţină minte anii...

La eveniment, s-a simțit lipsa președintelui Consiliului Județean Constanța, în locul acestuia fiind trimis un alt reprezentant, în persoana Mihaelei Petrachi, director executiv în cadrul instituției, care, din nefericire, a calculat greșit 139 de ani. Mai precis, în momentul de emoție, în care îi tremura foaia în mână, reprezentanta CJ a încurcat anul alipirii Dobrogei cu România, în loc de 1878 a spus 1871.

„La mulți ani pentru Dobrogea și dobrogeni. Mai ales că astăzi nu este prima manifestare la care particip și mă bucur foarte mult că și în școli și în celelalte instituții, și la Muzeul de Istorie a avut loc de dimineață un simpozion legat de sărbătoarea Dobrogei, pentru că astăzi este un început al manifestărilor care se vor desfășura în anul următor, pentru 140 de ani de sărbătoare și de unire a Dobrogei cu România. Este pentru noi, la fel de importantă Sărbătoarea Dobrogei la fel cum este și Sărbătoarea Marii Uniri și de aceea toate activitățiile pe care le vor desfășura ca parteneriat și sub coordonarea directă a Prefecturii și Consiliului Județean, a Primăriei Constanța, a Direcției Județene de Tineret și Sport, Universitatea Ovidius, Biblioteca Județeană și Muzeul de Istorie și cu ceilalți care sunt implicați în latura istorică a Dobrogei. Astăzi vom premia chiar sportivii de marcă ai Constanței. Unii dintre ei chiar consilieri onorifici ai Inspectoratului Școlar și pentru imaginea noastră și pentru experiența pe care o au. Merită pentru ceea ce au făcut pentru sportul dobrogean”, a declarat Petrică Miu, inspector școlar general la ISJ Constanța.

„Într-adevăr, este o zi importantă pentru noi, Dobrogenii. Astăzi se împlinesc 139 de ani de când a fost alipită Dobrogea. Dobrogea reprezintă un exemplu de conviețuire multietnică. După cum știți, sunt foarte multe minorități care trăiesc la noi aici. Ele au avut un rol aparte, au contribuit fiecare la fiecare la dezvoltarea județelor, chiar și la județul Tulcea, la dezvoltarea economică și a tradiției dobrogene”, a punctat prefectul Ioan Albu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dobrogea nu a fost alipita! A fost unirea Dobrogei cu Tara. Termenul alipire este idiot si mincinos Altii alipesc teritorii.
2
0
Fagabou dute si fa semaforu ala pe mircea unde s a intmplat accidente nu sta prin salu de teatre dute pune politia la treaba sa umble dupa aia care fac lini intreceri auto
2
1
cu machidonii!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218