REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Evenimentele culturale de la Constanţa vin “la pachet” cu plângeri penale

Evenimentele culturale de la Constanţa vin “la pachet” cu plângeri penale

Replica API 19 decembrie 2017 | 00:00 177

După Primăria Constanţa, probleme şi la CJC

După Primăria Constanţa, probleme şi la CJC

Cotidianul “Replica” de Constanţa relatata, zilele trecute, că procurorii au fost sesizaţi cu privire la organizatorul evenimentului “Revelion 2017”. “A fost depusă o plângere penală împotriva Asociaţieii Descoperă Constanţa. A depus un extras de cont falsificat”, au spus, pentru Replica, surse din cadrul Primăriei Constanţa. Conform altor surse, scandalul s-ar fi declanşat în urma unor divergenţe între organizatorul “pe hârtie” al evenimentului şi un terţ, pe seama închirierii unei scene care, de fapt, n-ar fi existat fizic! Persoana care ar fi contribuit cu aşa-zisa “scenă” ar fi un patron al unui cunoscut local din Constanţa. De precizat că Victor Maxim, reprezentantul Asociaţiei Descoperă Constanţa, nu a putut fi contactat pentru a oferi lămuriri.

Cert este însă că, deşi iniţial atribuise contractul pentru “Revelion 2018” aceluiaşi Victor Maxim, Primăria Constanţa a revenit, anunţând acum câteva zile: „Din cauza unor probleme juridice cauzate anul trecut, când nu s-au respectat toate angajamentele din contract, Asociaţia Descoperă Constanţa a fost descalificată şi a fost reanalizată oferta Best Events, în final fiind atribuit proiectul acestei asociaţii”.

“Reprezentantul Asociaţiei Descoperă Constanţa a fost prins cu minciuna. Nea-m dat seama când analizam documentele pentru plata ultimei tranţe de bani pentru evenimentul de la finalul anului trecut. A coincis cu momentul atribuirii evenimentului de anul acesta, aşa că am decis să îl descalificăm. Tinerii care se ocupă de evenimente cu bani publici trebuie să fie responsabili şi să înţeleagă că nu ne jucăm cu fondurile care vin din buzunarele tuturor constănţenilor! Dacă se angajează să facă un lucru, să facă acel lucru, fără să încerce să fenteze sau să aducă socoteala din condei, pentru că nu merge aşa”, ne-a mai precizat un reprezentant al Primăriei Constanţa.

De menţionat că şi la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa au existat evenimente organizate tot cu bani publici, în baza Legii 350/2005. Presa a relatat, la un moment dat, că există coincidenţe stranii la atribuirea fondurilor pentru un proiect depus de o anumită asociaţie culturală. Mai exact, s-a vorbit despre organizarea unui eveniment în apropierea unei plaje care are legături cu o persoană din conducerea CJC, fapt care a condus, de dată recentă, la sesizarea procurorilor! Conform surselor noastre, se fac verificări urmare a sesizări penale, prin care s-a solicitat să se verifice dacă nu cumva atribuirea fondurilor s-ar fi făcut „cu dedicaţie”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe plaja Maticheascai. Cea mai calica dintre pamanteni. Doar nu este coincidenta .
1
0
Danut de la Rustic,doar s-a folosit de Maxim ,el neavand asociatie sa organizeze revelionul.Anul asta se foloseste de altii.La pacalit pe Victor Maxim,trece la altu.Victor Maxim e un pacalici.Nu are oua.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218