REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Evoluție SPECTACULOASĂ a prețului petrolului pe piața internațională - Așa ceva nu s-a întâmplat de șase luni

Evoluție SPECTACULOASĂ a prețului petrolului pe piața internațională - Așa ceva nu s-a întâmplat de șase luni

Replica API 26 aprilie 2019 | 00:00 192

Este evoluție spectaculoasă pe piața petrolului. Este pentru prima dată în ultimele șase luni când acest lucru are loc.

Preţul petrolului Brent a urcat joi la 75 de dolari pe baril pentru prima oară în ultimele şase luni, după ce îngrijorările legate de calitate au dus la oprirea unor exporturi de ţiţei rusesc în Europa, în timp ce Statele Unite se pregătesc să înăsprească sancţiunile împotriva Iranului, transmite Reuters citat de News.ro, conform stiripesurse.ro.

Cotaţia petrolului Brent a atins joi un maxim de 75m6 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel înregistrat după 31 octombrie.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană a atins un vârf al şedinţei de 66,28 dolari pe baril.

Polonia şi Germania au suspendat importurile de petrolul rusesc care au loc prin intermediul conductei Drujba, din cauza calităţii scăzute.

Conducta Drujba poate transporta până la 1 milion de barili de petrol pe zi, respectiv 1% din cererea globală de ţiţei. A fost suspendată livrarea unei cantităţi de circa 700.000 de barili de petrol pe zi, potrivit unor surse.

”Analizăm problemele de calitate ale petrolului rusesc, în condiţiile în care întreruperea livrărilor are loc în acelaşi timp în care sancţiunile impuse Iranului şi Venezuelei au impact asupra ofertei”, a declarat Andy Lipow, preşedintele Lipow Oil Associates din Houston.

Statele Unite au anunţat în această săptămână că vor pune capăt derogărilor acordate statelor cumpărătoare de petrol iranian, între care se află China şi India. La începutul lunii mai, statele respective trebuie să renunţe la achiziţiile de petrol din iran, în caz contrar riscând să fie sancţionate.

În plus, statele OPEC şi Rusia aplică de la începutul acestui an un acord de reducere a livrărilor de petrol, pentru a echilibra cererea şi oferta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108