REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

EVZ: Cum se fraudează alegerile la Constanța

EVZ: Cum se fraudează alegerile la Constanța

Replica API 27 septembrie 2020 | 15:50 10913

Nu au existat alegeri în România după 1990 fără acuzații de fraudare a votului, unele dovedite, dar pe care apoi oamenii le uită până la următorul scrutin.

Dumitru Babu

Softuri manevrate, autobuze ticsite cu alegători plătiți, liste suplimentare dubioase, morți care votează – sunt doar câteva dintre acuzele aruncate de partide spre adversarii lor în ziua votului.

Lupta acerbă are drept miză de multe ori chiar supraviețuirea politică a actorilor principali, cum este și cazul scrutinului de la Constanța. Aici, înfruntarea se duce între primarul în exercițiu, Decebal Făgădău, exponentul vechii gărzi, susținut la CJ de Felix Stroe, și echipa liberală, amiralul Vergil Chițac pentru primărie și Mihai Lupu la CJ.

În mod tradițional, atunci când simte că pierde lupta în terenul retoricii electorale, PSD trece la arma sa supremă și testată de-a lungul celor 30 de ani de… democrație – fraudarea voturilor.

La primărie, Făgădău îl are pe omul său de casă, viceprimarul Dumitru Babu.

Babu cutreieră toate cartierele sărace ale Constanței – mai ales Henri Coandă și cele din Poarta 6, și promite mită electorală între 50 și 200 de lei.

Pomeni otrăvite

Cum se asigură supraviețuirea politică? Prima și cea mai la îndemână cale rămâne cea consacrată – mita electorală, de data aceasta sub formă de bani, lemne, nisip, piatră, din informațiile culese din teren.

Potrivit surselor evz.ro, tot la capitolul pomeni intră bursele pentru elevi acordate retroactiv pe ultimii patru ani, iar celor care fac parte din cadrul armelor li se promite avansarea în grad. La Constanța sunt abordați șefii de asociație de proprietari și se fac presiuni asupra lor și a familiilor acestora.

Tot în strategia intimidărilor intră și amenințarea micilor întreprinzători cărora li se spune mai voalat sau brutal că vor avea de suportat consecințe, dacă votează cu cine nu trebuie.

Să ne amintim că la scrutinul din 2016, pe un exit-poll al PSD la orele 18:00 era egalitate între primii doi clasați, Amiralul Vergil Chițac și candidatul PSD, Decebal Făgădău, iar până seara s-a ajuns la o diferență de aproape 7.000 de voturi, în condițiile în care se știe că seara votează preponderent electoratul de dreapta, scrie evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca se stie ca da mita babuinu de ce nu il aresteaza?
12
0
Sunt cei care voteaza cu cei care ne au vandut resursele tarii la Austrieci, rusi etc, nu va lasati manipulati de cainii lor, ne au transformat in saracii Europei iar noi sa votam PSD sau PNL? Au furat pentru bunastarea lor, nici USR nu este o alegere buna, alti hoti. Vitati unu ca voi, no name.
4
3
Mai Replkica, ai tinut cu tot dinadinsul sa ne faci sa vomitam aratandu-ne limba lui Babu?! Fiti ma profesionisti!
8
2
A-ti reusit sa-i intreceti pana si pe PSD la golaneli si mizerii electorale , pacat ! Voi scrasni din dinti si voi vota ...Fagadau ! Chitac nu merita....
5
17
Babule, puscaria te haleste!
22
5
stie cineva daca mama lui fagadau fraudeaza si acum alegerile ?
25
3
Fagadau este un corupt ! Este un Lup in blana de Oaie ! Rusine !
27
6
Si compania au distrus Constanta
24
5
Datorita unora ca asta nu mai votez psd. Au demonstrat ca sunt o adunatura de personaje doar cu interese personale. Daca va uitati pe lista de consilieri, veti vedea ca nu mai au pe cine sa nominalizeze, adica toti carciumarii, cu ginerii aferenti, personaje cu trecut sumbru, personaje care decand sunt cu psd-ul, s-au pricopsit, doar prin nemunca. Mie imi ajunge. Cred ca e timpul unei schimbari. Sa se mai schimbe si sefimea de la raja, unde e o adunatura de neamuri si amantlicuri dubioase. Cred ca in raja , lucreaza cu adevarat doar 30 la suta. Restul, sunt obligatii pe salarii mari. Ajunge!
26
6
De acord cu cel de mai jos. Nu ne mai trebuie partide. Sunt alegeri pentru primar nu pentru partid. Nu se mai poate cu toti nenorocitii care au pus orasul pe butuci. Toti constantenii trebuie sa arate ca s-au saturat sa fim aratati cu degetul ca suntem prosti
17
1
Eu sper ca ne-a tot ajuns ce am avut. Sper sa ne trezim toti si sa votam FARA PARTIDE. Sa votam UN OM. Atat si nimic mai mult. Constanta poate renaste doar FARA PARTIDE
24
2
de lepra are
18
4
ASTAZI FRATIILOR MAM TREZIT DIN COSMARUL PNL IN CARE MAU MANIPULAT VOTAM MASIV PSD !!!! FAGADAU PRIMAR !!!! PSD SALVEAZA ROMANIA
18
57
CHITAC PRIMAR
43
26
Daca iese tot Fagadau, o sa moara de ciuda galbejitii si usereii. Abia astept sa i vad cum spumega la cati bani au bagat in propaganda. Fagadau nu este un primar de elita dar decat chitac sau eunucul de stelian ion...
19
45
Ce fata de retardat are
36
6
Un om mic dar cu aspiratii inalte si fara rezultate. El vrea cariera politica dar nu este in stare.
26
19
Mai vedem luni dimineata
17
24
Furati rau curent
11
20
Galbenii au schimbat directori competenti cu membri incompetenti ai camarilei
21
42
ma dar sunteti prosti rau ma pai daca la cogealac cai comuna se da 500 lei la cta 50 lei va rad si curcile ma
15
1
astia de la replica daca nu iese chitac cu care ati fost pe fata in campanie va fu.te tare psd. O sa va desfiinteze
26
41
Sunteti disperati nesimtitilor, sper sa va dea in judecata pentru ce ati pus, si ati pus doar jumate de articol. Lepre ordinare ce sunteti, ziar care raspandeste numai fakenews. Gunoaielor !
26
48
Im poza asra este exact intruchiparea mielului de Pasti, dupa ce l sacrifici, ii atirna limba necontrolat
41
10
V-am ciuruot ghioarlelor
22
16
furati curent rau!!
13
17
da frumos rau e babu astaaaa
24
4
CONSTANTENII AU SUFERIT 20 DE ANI MANEVRELE MINCIUNILE SI HOTIILE LUI PSD CONSTANTENII VOR ADUCE MAREA SCHIMBARE PRIN ELIMINAREA PSD-ULUI ATIT DE LA PRIMARIE SI DE LA CJC ESTE ADEVARAT CA TOTI OPERATORII ECONOMICI ASOCIATIILE DE PROPRIETARI SALARIATII DIN SUBORDINEA PRIMARIEI SI A CJC SUNT STRINSI CU USA PRIN AMENINTARI DE SPERIAT SA VOOTEZE PSD IERI SI AZI LOCUITORII DIN HENRY COANDA AU FOST AVERTIZATI SI SPERIATI CU AMENINTARI GRELE SA VOTEZE PSD INCLUSIV SI ALTE ZONE PLINE DIN ACEST ORAS CU ASISTATI SOCIAL SPUN CU FRICA CE LI SA IMPUS SA VOTEZE PSD ARE DREPTATE REPLICA PSD SPERIE OAMENII.
82
26
Fagadau va ramane primar ...
34
70
VOTATI USR PLUS SI ATI REZOLVAT TOATE PROBLEMELE! Se linge pe bot si fagadau si chitac.
17
66
...babuinii si cimpanzeii au plecat deja spre stanele de la Beidaud...27 sept...final !!!
60
16
Te doare cacatul...
8
12
PARCA LA ULTIMUL SCRUTIN PREZIDENTIAL JOHANNIS NU A FRAUDAT ALEGERILE.LA ORA 21 CAND NU SE INCHEIASE VOTUL EL AVEA 67 LA SUTA.BAI PAPAGALI ROMANI TOTUL ESTE O MASCARADA DUPA 1989 IN ROUMANIA.GANGSTERII TREBUIE SA DOMINE LUMEA IAR PROSTIMEA LA MUNCA.
23
45
Replica nu va e rusine ? Asta e campanie? Deja parca sunteti Latrina 3 . Fagadau in sus si in jos. ,, amiralul " chitac. Sa vedem dupa ce iese Fagadau ce spuneti.
35
59
Dupa ce iese Fagadou, replica ce va mai scrie, o sa incepeti sa l lingeti in cur dupaia!!!!
35
57
Cele doua sondake pe care le tot vantura PNL, plus materialele lui Andronic - sa nu uitam, un apropiat PDL, care azi e mascat sub umbrela PNL - este pregatirea pentru circul pe care vor sa-l faca luni, cand constata ca au pierdut. Asta e tot.
29
45
Terminati cu manipularea. Acest articol este semnalul esecului Penele ului. Fagadau este dhiar cel mai bun! Pa
35
71
Ce fata de escroc notoriu are Babuinul e simbolul coruptiei pai Mazare a fost mic copil pe langa mafiotul asta care se plimba cu BMW seria 7 prin oras in dispret tuturor.
52
16
Nu aveti cum sa castigati voi PSD-isti HOTI,MINCINOSI,ANALFABETI,INTERLOPI.
59
32
sa inceapa cu mizerii de genul. Pai bai jigodiilor, voi marele PDL, uitati cum votau romanii la Paris unul la trei secunde pe Basescu? Voi vorbiti de fraudat? Simtiti deja ca veti lua o mare muie duminica si vreti sa aveti o scuza: ca s-au fraudat alegerile. Pai mai bine il intrebati pe Mandolina cum la el in sat sunt cate 18 oameni intr-o camera cu viza de flotant, sau cum sunt cate 30 de flotanti in case parasite. MUIE MALARIA GALBENA
30
63
Fraudeaza sau ma rog, vrea sa o faca! Voi credeti ca daca l puneti pe Babu in acest articol, o sa castige PNL??? Hahahaha
30
56

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614