REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

EXCLUSIV! Claudiu CETI, urmărit PENAL de procurori, pentru EVAZIUNE FISCALĂ

EXCLUSIV! Claudiu CETI, urmărit PENAL de procurori, pentru EVAZIUNE FISCALĂ

Replica API 23 octombrie 2021 | 23:34 7898

Claudiu Ceti, consilierul personal al primarului Sectorului 5 București, Cristian Piedone și fost lider al defunctului ALDE, Organizația Constanța, este urmărit penal de procurorii Tribunalului Constanța pentru evaziune fiscală. Ceti nu este singurul anchetat, în dosar mai apar 13 firme, două dintre ele deținute de însuși Claudiu Ceti, respectiv Octavius Cereal SRL și CCO Logistics Supply SRL, care este radiată.

Claudiu Ceti

Ceti Claudiu este un politician tânăr, cu aspirații înalte, dar fără prea mult noroc pe plan politic. A candidat, în trecut, la postul de primar al Constanței, din partea partidului PPU-SL, A fost secretar al ALDE Constanța, dar și vicepreședinte și, pentru o scurtă perioadă de timp, președinte. După ”decesul” formațiunii politice, Ceti Claudiu a plecat din Constanța, dar nu și din politică, reușind să se impună în conducerea unor societăți aflate în subordinea Primăriei Sectorului 5 București, condusă de Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone

Ceti Claudiu este șeful de cabinet al primarului Piedone, președinte CA al societăților Salubrizare Sector 5 SA și Infrastructura S5 SA. În declarația de avere ne spune că este Consilier la Cancelaria Prim-ministrului României, dar și Consilier Parlamentar la Senatul României.

Nu știm cum a ajuns Ceti Claudiu să ”bifeze” aceste performanțe profesionale, dar știm sigur că în afaceri a dat greș. De-a lungul timpul, a controlat câteva societăți ce se ocupau de distribuția cerealelor, iar de anul trecut a ajuns în atenția procurorilor Tribunalului Constanța....dar și firmele lui, plus alte 11 societăți cu care a avut legături, mai mult sau mai puțin. Firmele au ajuns în atenția procurorilor pentru realizarea unor infracțiuni sub formă continuată de tip „suveică”, prin care inculpații tranzacționau cereale în mod fictiv. Prejudiciul produs în dauna Statului Român ar fi de ordinul sutelor de mii de euro.

Veniturile lui Ceti

Dosarul clasat, retrimis de instanță la PARCHET pentru completarea urmării penale

Inițial, procurorul de caz a clasat dosarul, în aprilie a.c., însă Statul Român, prin ANAF, a formulat plângere împotriva soluției de neurmărire/netrimitere în judecată. Pe 15 octombrie, Tribunalul Constanța a admis plângerea formulată împotriva ordonanţei de clasare emise de către procurorul de caz la data 2 aprilie a.c., în dosarul de urmărire penală al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, astfel cum aceasta a fost menţinută prin ordonanţa nr. 71/II/2/2021, emisă de prim-procurorul aceluiaşi parchet, la data de 22.06.2021 şi, pe cale de consecinţă, a desfiinţat soluţia atacată şi a trimis cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale. Decizia este definitivă.

Precizăm că una dintre firmele cercetate, SC Terra Nostra Future SRL Constanţa, a mai fost implicată într-un scandal în 2011. Atunci, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au confiscat peste 31 de miliarde de lei, fiind acuzată că ar fi achiziţionat produse agricole de la persoane fizice pe bază de borderouri care nu sunt conforme cu prevederile articolului 3 alineatul 2 din OG 12/2006 şi nu pot fi considerate documente legale de provenienţă. Asociaţi sunt Ion Dănuţ Dulman şi Ştefan Bogdan Ardeleanu.

Revenind la Claudiu Ceti, am încercat să obținem un punct de vedere, însă acesta nu a putut fi contactat.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mason, lingau, prefacut
0
0
Porci, cu papagal in sacosa si fraierii ii voteaza!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614