REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Exclusiv! Escrocii lovesc din nou: o constănțeancă susține că a rămas fără 19.800 de lei

Exclusiv! Escrocii lovesc din nou: o constănțeancă susține că a rămas fără 19.800 de lei

Replica API 11 ianuarie 2016 | 14:37 367

Metoda Accidentul lovește din nou la Constanța! O vârstnică susține că a rămas fără 19.800 de lei, după ce a fost sunată de către un individ care s-a dat drept fiul ei, spunându-i că a fost implicat într-un accident naval și are nevoie de bani pentru o intervenție chirurgicală. Oamenii legii au declanșat o anchetă, însă aceștia au menționat că prejudiciul este de 9.500 de lei.

Chiar dacă polițiștii au demarat campanii de prevenire cu privire la metoda numită generic "Accidentul" dar au și soluționat mai multe anchete, grupări infracționale fiind destructurate, iată că escrocii încă sunt prezenți la malul mării. Astfel, în seara de duminică, 10 ianuarie, în jurul orei 15.00, o femeie de 80 de ani, care locuiește în zona Brătianu, a fost sunată de către un individ care s-a dat drept fiul ei. "Cel care a sunat era foarte informat, ceea ce ne face să credem că era chiar o cunoștință, adică îl cunoștea... Știa că fiul ei e plecat pe vapor și că a mai fost implicat într-un accident și în trecut. I-a spus ceva de genul: Ce faci, mamă? Eu nu prea bine. Uite, am avut un accident. Știi, prima oară am scăpat, dar acum nu mai este așa. Am nevoie de bani să mă operez. Câți bani ai în casă? Femeia i-ar fi spus că în jur de 18.000 de lei. Atunci cel de la telefon i-a spus să se mai împrumute pe la vecini și să fie pregătită că va veni cineva în scurt timp să-i ia", a declarat, pentru "Replica", o rudă a vârstnicei. Ulterior, octogenara s-ar mai fi mai împrumutat de niște bani și ar fi precizat că a înmânat celui care a venit suma de 19.800 de lei. Când și-a dat seama că a fost înșealtă, deja era prea târziu. A sunat la Poliție, oamenii legii ajungând la fața locului. Însă, aceștia susțin că prejudiciul este, de fapt, de 9.500 de lei. "La data de 10 ianuarie a.c., ora 19.00, poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 80 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, ora 15.00, a fost apelată pe telefonul fix de către o femeie, care s-a recomandat a fi medic, solicitându-i suma de 50.000 lei întrucât fiul său ar fi suferit un accident naval şi se află internat în spital într-o ţară străină, iar aceşti bani îi sunt necesari pentru o operaţie urgenţă. În cadrul aceluiaşi apel telefonic, victima a vorbit cu un bărbat, care a pretins a fi fiul său şi care a confirmat că a suferit un accident, fiindu-i necesară suma de bani solicitată pentru a plăti operaţia. La ora 16.00, victima a înmânat unui tânăr, care s-a prezentat la domiciliul acesteia, suma de 9.500 lei. Poliţiştii Secţiei 4 efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii la răspundere penală a acestora. Totodată, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, în colaborare cu poliţiştii de proximitate şi cu sprijinul asociaţiilor de locatari din municipiul Constanţa, continuă campania de prevenire a acestui gen de fapte în rândul persoanelor de vârsta a III-a", au precizat reprezentanții IPJ Constanța. A fost deschisă o anchetă în vederea depistării și tragerii la răspundere a vinovaților.

A fost deschisă o anchetă în vederea depistării și tragerii la răspundere a vinovaților. Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune prin „metoda accidentul”, poliţiştii atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt apelaţi telefonic de persoane care pretind a fi rude care au produs accidente şi solicită bani! În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau spun că sună din partea acesteia şi susţin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării. Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare la instituţiile respective (Spital, Poliţie, Parchet) sau luaţi legătura cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune. Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate şi vă cere bani, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin. În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367