REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

EXCLUSIV: Medicul Bădescu şi-a dat demisia de onoare din funcţia de consilier local şi membru PSD Năvodari: "Apelez la demnitate, decenţă şi cer public demisia viceprimarului Florin Chelaru"

EXCLUSIV: Medicul Bădescu şi-a dat demisia de onoare din funcţia de consilier local şi membru PSD Năvodari: "Apelez la demnitate, decenţă şi cer public demisia viceprimarului Florin Chelaru"

Replica API 17 ianuarie 2015 | 00:06 1618

Solicită parlamentarilor să modifice legea administraţiei publice locale, în sensul dizolvării de îndată a consiliilor locale şi judeţene

Solicită parlamentarilor să modifice legea administraţiei publice locale, în sensul dizolvării de îndată a consiliilor locale şi judeţene

Medicul Laurenţiu Bădescu şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de consilier local şi membru PSD Năvodari. Medicul le cere consilierilor locali şi cere viceprimarului Florin Chelaru să-i urmeze exemplul, iar parlamentarilor le solicită să modifice legea administraţiei publice locale, în sensul dizolvării de îndată a consiliilor locale şi judeţene.

"Din cauza situaţiei juridice incerte în care se alfă primarul oraşului Năvodari – Nicolae Matei, aflat în arest, cu multiple procese pe rol – capete de acuzare cu prejudicii - zeci de milioane de euro - care implică direct hotărâri ale Consiliului Local pe parcursul mai multor mandate, subsemnatul dr. Laurenţiu Bădescu decid să demisionez din funcţia de consilier local şi membru PSD. Apelez la demnitate, decenţă şi cer public demisia viceprimarului Florin Chelaru şi a tuturor consilierilor, pentru că aceste hotărâri adoptate în CL Năvodari sunt obiectul unor cercetări ale procuraturii, iar altele sunt trimise spre complete de judecată. Totodată, doresc să propun parlamentarilor români, să modifice legea administraţiei publice locale, în sensul dizolvării de îndată a consiliilor locale şi judeţene dacă există hotărâri definitive ale instanţelor de judecată ce implică direct hotărârile de consiliu adoptate", şi-a motivat consilierul demisia de onoare pe o reţea de socializare.

În numele năvodărenilor care l-au ales în urmă cu aproape 3 ani în calitate de independent pentru funcţia de consilier local, consilierul le cere scuze în mod public: "deoarece nu mi-am atins obiectivul de a înfiinţa un spital în acest oraş, dar le comunic totodată că am votat şi adoptat cu unanimitate de voturi, o hotărâre a Consiliului Local de a înfiinţa un Centru de Sănătate Multifuncţional - H.C.L. nr. 240 din 26.09.2013 - ce presupune un mic spital cu 20 paturi (spitalizare de zi), departament de Urgenţă şi trei specialităţi medicale: Pediatrie, Medicină Internă şi Ginecologie. Vă rog insistent domnule viceprimar să-mi răspundeţi de ce nu se poate aplica această hotărâre votată în CL în urmă cu 1 an şi jumătate de care navodărenii au atâta nevoie? De ce nu v-aţi gândit niciodată să alocaţi bani din bugetul local pentru acest proiect prioritar, iar pentru celelalte proiecte care vizau vânzări şi schimburi de terenuri, echipa de fotbal, aţi avut timp şi fonduri să le puneţi în aplicare? Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, domnule viceprimar, doresc să donez salariul / indemnizaţia mea de consilier, care nu am mai ridicat-o de 12 luni în semn de protest faţă de activitatea Consiliului Local, pentru demararea construirii acestui spital care ar trebui să fie prioritarea numărul unu pentru oraşul Năvodari".

Cei aproximativ 40.000 de cetăţeni au la dispoziţie pentru urgenţe două ambulanţe care transportă zi şi noapte la Constanţa pacienti ce ar putea fi trataţi şi stabilizaţi într-o unitate sanitară din Năvodari.

"Dacă în decurs de 7 zile de la acest anunţ nu luaţi act şi demisionaţi, rog năvodărenii să strângem semnături pentru a schimba aceste autorităţi locale pe care le-aţi votat să vă reprezinte interesele dumneavoastră, nu să vă ignore adevăratele probleme ale comunităţii", a conchis consilierul Laurenţiu Bădescu.

UPDATE: Iată reacţia celor de la PSD Năvodari:

PSD Năvodari a luat act de demisia consilierului Laurenţiu Bădescu şi din funcţia de consilier local. "Suntem dezamăgiţi de modul în care şi-a conceput această demisie, dar nicidecum de „onoare”. Domnul Bădescu nu a fost niciodată un membru al echipei noastre, el a aderat la Organizaţia PSD prin propria voinţă, dar am fost dezamăgiţi că nu s-a implicat niciodată în nici o acţiune a noastră, nici măcar simpla cotizaţie nu şi-a plătit-o. (...) Acum, noi colegii luăm gestul lui ca pe o trădare deoarece corect ar fi fost să ne comunice în cadrul partidului şi nu prin declaraţii aşa-zise publice. Adevăratul motiv este acela că domnul Bădescu şi-a negociat plecarea la alt partid. A trădat o dată năvodărenii neimplicându-se în Consiliul Local şi a doua oară colegii de la P.S.D. deoarece doreşte să plece la un alt partid. Probabil acum a primit OK- ul aşteptat şi împroască cu noroi în munca primarului Matei Nicolae, a viceprimarului şi a echipei de consilieri, munca la care nu a depus nici un efort. Cu privire la acuzaţiile de prejudiciu pentru care există cercetări penale menţionăm că ele sunt pe rolul Curţii de Apel, iar după finalizarea cercetărilor ar fi corect să ne pronunţăm. Faptul că vă antepronuntaţi domnule Bădescu înaintea instanţei nu arată decât caracterul cel puţin îndoelnic al dumneavoastră ca politician. Noi, consilierii locali, cunoaştem cu mult mai bine decât dumneavoastră necesităţile medicale ale oraşului nostru, iar faptul că nu sunt bani în buget pentru spital sau pentru funcţionarea lui trebuia să-l cunoaşteţi dacă veneaţi la şedinţe. În orice caz, acum la greu se văd adevăratele valori, iar dumneavoastră aţi demonstrat că nu sunteţi domnule Bădescu", se arată într-un comunicat de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Medic mai jegos ca asta n-am vazut in viata mea, m-am dus cu nevralgie de trigemen la el si pe el il futea grija de locul meu de munca in loc sa ma intrebe de simptome, mi-a dat tratament si cand am ajuns la specialist s-a ingrozit ala de ce medicamente mi-a dat. Cand am facut pojar m-a tinut distrusul o ora in salonul de asteptare plin de copii mici.
2
0
Sat de tigani borati.
0
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218